Ο Τουρκικός Στρατός Τρελαίνει: Αδιέξοδος και αιματηρός «ο πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας»!

Ο εθνικιστικός παροξυσμός του τουρκικού κατεστημένου βαθαίνει το χάσμα με την Κουρδική μειονότητα και βυθίζει το σύνολο του λαού στο αίμα.

Δύο ακόμη έφεδροι, ο λοχίας Χασάν Εζί (καταγωγή Οσμανιγιε) και ο λοχίας Τζεβντέτ Ντενίζ Οζντεμίρ (Γκαζιάντεπ),  έχασαν την ζωή τους σε σύγκρουση με τους αντάρτες του  ΠΚΚ στην περιοχή Ιντζεμπέλ του όρους Κάτο στον νομό Σιρνάκ. Επίσης, ένας κορουτζού, ο Ομέρ Σαλίκ, Κούρδος συνεργάτης της Στρατοχωροφυλακής σκοτώθηκε  σε σύγκρουση των δυνάμεων ασφαλείας με τους αντάρτες,  κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης σε αγροτική περιοχή του χωριού Ακαρτζά της επαρχίας Σαρισεκί της Αλεξανδρέτας. Στα παραπάνω δραματικά γεγονότα έρχεται να προστεθεί η καλοσχεδιασμένη επίθεση του PKK εναντίον αστυνομικών όπου τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι και πολλοί απ’ αυτούς είναι σε κρίσιμή κατάσταση. Η επίθεση έγινε στην πόλη Βαν στην Ανατολική Τουρκία όπου ομάδα αστυνομικών με λεωφορεία και αυτοκίνητα πήγαν σε πεδίο σκοποβολής για εκπαίδευση. Στο σημείο αυτό όμως οι άνδρες του PKK είχαν τοποθετήσει νάρκες. Μόλις τα λεωφορεία έφτασαν στο πεδίο, οι Κούρδοι αντάρτες ενεργοποίησαν με τηλεχειριστήριο τις νάρκες με αποτέλεσμα να σημειωθεί τεράστια έκρηξη.

Όμως το χάσμα διαπερνά πλέον το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό αποδεικνύουν τα σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Ντιγιαρμπακίρ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και τους Τούρκους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν ανάμεσα τους και η βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος Περβίν Μπουλντάν. Το φιλοκουρδικό κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας είχε αποφασίσει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Ντιγιαρμπακίρ. Η νομαρχία της πόλης απαγόρευσε αυτή τη διαδήλωση. Ο πραγματικός λόγος ήταν πως πέρυσι τέτοια ημέρα είχαν σκοτωθεί 13 τούρκοι στρατιώτες από την επίθεση του PKK. Tα μέλη του κόμματος και χιλιάδες Κούρδοι αγνόησαν την απαγόρευση και προσπάθησαν να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία τους εμπόδισε και άρχισαν οι οδομαχίες. Οι Κούρδοι πετούσαν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που απαντούσαν με γκλοπς και δακρυγόνα. Η πόλη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα του Σαββάτου.

Όσο όμως και αν αποδεικνύεται το αδιέξοδο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας που το αστικό κατεστημένο διεξάγει εναντίον ενός σημαντικού τμήματος της Τουρκικής κοινωνίας, τόσο αγριεύουν και αποκτηνώνονται οι αντιτρομοκρατικοί μέθοδοι του. Οι απώλειες που καταγράφονται και είναι πολλές, δεν οφείλονται μόνο στη δράση των ανταρτών, αλλά πρωτίστως στην εκπαίδευση και την αποστολή που διατάχθηκαν να αναλάβουν οι Τούρκοι φαντάροι.

Σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης των βουλευτών του κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) Özdal Üçer και Hüsamettin Zenderlioğlu, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας İsmet Yılmaz αποκάλυψε ότι από το έτος 1990 έχουν σκοτωθεί συνολικά 3.183 οπλίτες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. Συγκεκριμένα, την περίοδο 1990-2011 αυτοκτόνησαν 2.221 οπλίτες ενώ άλλοι 1.602 σκοτώθηκαν από τραυματισμούς με όπλα, τροχαία ατυχήματα, ηλεκτροπληξία, δάγκωμα φιδιών ή πτώση από μεγάλο ύψος. Τα αυξημένα κρούσματα αυτοχειρίας που καταγράφονται στον Τουρκικό Στρατό σχετίζονται κυρίως με τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στις στρατιωτικές μονάδες. Αρκετοί Τούρκοι δημοσιογράφοι αμφισβητούν τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου και κάνουν λόγο για εκατοντάδες υποθέσεις ύποπτων θανάτων που παραμένουν στο σκοτάδι.

Στα αλλεπάλληλα σοκ που βιώνει ο Τουρκικός λαός έρχεται να προστεθούν τα στοιχεία για τα ψυχολογικά προβλήματα που προκαλεί στο προσωπικό του ο Στρατός της γείτονος. Στο κείμενο  «ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΝΕ…» της εφημερίδας Ραντικάλ (11/7/2012), διαβάζουμε: «Θυσία για σένα πατρίδα το μυαλό μου!  Αποκαλύφθηκε πως στην Τουρκία 6 χιλιάδες στρατιώτες και υπαξιωματικοί απώλεσαν τα λογικά τους λόγω τρομοκρατίας

Σύμφωνα με το άρθρο της Μπουρτζού Τσαλίκ στην εφημερίδα Σαμπάχ, 6 χιλιάδες στρατιώτες και υπαξιωματικοί υπέστησαν βλάβη στην ψυχική τους υγεία λόγω περιστατικών τρομοκρατίας και άλλων παρόμοιων γεγονότων. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας οικογενειών-μαρτύρων Χαμίτ Κιοσέ δηλώνει πως ¨Μετά από εκείνα τα περιστατικά κανένας στρατιώτης δεν συνέρχεται εύκολα. Χάνουν την ικανότητα για δουλειά. Υπάρχουν οικογένειες που έχουν ανάγκη για ένα ψωμί¨

Ενώ λοιπόν η νομική ρύθμιση για τους συγγενείς μαρτύρων και ηρώων καθώς και πολιτών-θυμάτων της τρομοκρατίας πέρασε από την βουλή την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό πως κατά τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην 6μηνη περίοδο προετοιμασίας του νόμου, τέθηκε και το θέμα των στρατιωτών που έχασαν τα λογικά τους. Η επιτροπή που ετοίμαζε τον νόμο συζήτησε σχετικά με το αν μπορεί ή όχι να αποδοθεί το στάτους του ¨gazi¨ στους στρατιώτες που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Για αυτούς τους στρατιώτες που λόγω ψυχικής διαταραχής αδυνατούν να δουλέψουν δεν χρειάζεται κάποια νομική ρύθμιση. Η λύση που κατέληξε η επιτροπή είναι πως αρκεί τα συγκεκριμένα άτομα να πάρουν πιστοποιητικό από την επιτροπή για βλάβη στην ψυχική ισορροπία. Είναι επαρκές στην αναφορά της επιτροπής να αναφέρεται πως η απώλεια της ψυχικής υγείας οφείλεται σε περιστατικά κατά την διάρκεια της θητείας.

Ο Χαμίτ Κιοσέ δήλωσε πως ¨ Ενδεχομένως να είναι και πάνω από 6 χιλιάδες. Δεν κρατούνται πάντοτε ξεκάθαρα στοιχεία. Κανένας δεν συνέρχεται εύκολα μετά από τέτοια περιστατικά. Νέα παιδιά γίνονται θύματα. Τους στέλνουμε για στρατιώτες με νταούλια και ζουρνάδες. Και σε τι κατάσταση επιστρέφουν. Χάνουν την ικανότητα για δουλειά. Υπάρχουν οικογένειες που έχουν ανάγκη για ένα ψωμί».

Το συμπέρασμα αβίαστο: η πολιτική Ερντογάν και ο Νεοοθωμανισμός Σκοτώνουν και Τρελαίνουν…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *