Κουρή το ανάγνωσμα


Ζωγράφισε η «Αυριανή» με το σημερινό της πρωτοσέλιδο. Αλωστε αποκριές έχουμε και είπε ο Κουρής να βρίσκονται στο κλίμα των ημερών.

Πλάκα, πλάκα όμως ο Γιωργάκης και η Καλομοίρα έχουν αρκετά κοινά. Μιλάν τα ελληνικά στο ίδιο στυλ, έχουν μόνιμα το ίδιο χαζοχαρούμενο ύφος και το κυριότερο θεωρούν τον ελληνικό λαό λωτοφάγους.

Μια και λοιπόν θυμηθήκαμε τον Γ. Κουρή ας μεταφέρουμε κάποιες παλιές εκτιμήσεις γ’ αυτόν.

“Ελεύθερος Τύπος” 1η Ιούνη του 1985: “Φοροφυγάδες, πλαστογράφοι, πολιτικοί τυχοδιώκτες. Αυτοί είναι οι Κουρήδες της ¨Αυριανής¨”.

“Ριζοσπάστης” 29 Μάη 1985: “Οι αδελφοί Κουρή είναι γνωστοί στον τόπο τους. Την Κεφαλλονιά. Εκεί βγάζουν από χρόνια την εφημερίδα ¨Φωνή της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης¨. Ήταν εκείνα τα χρόνια της χούντας και της Δεξιάς που οι Κουρήδες ονόμαζαν τον Α. Παπανδρέου ¨Ανδρέσωφ¨. Ήταν τα χρόνια (1961) που έγραφαν άρθρα που υμνούσαν τον Μεταξά. Ηταν τα χρόνια (1965-1967) που έβριζαν χυδαία τον Γ. Παπανδρέου”.

Πιο καυστικός απ’ όλους ο Βαγγέλας Γιαννόπουλος όταν ήρθε σε αντιπαράθεση τότε που ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, με τον Κουρή, έκανε δήλωση (26 Αυγούστου 1980) που ανάμεσα στα άλλα χαρακτήριζε τον Κουρή σαν: “ένα πολιτικώς προδότη της Δημοκρατίας, προσκυνημένο της δικτατορίας, στην περίοδο της οποίας θησαύρισε και δημοσιογραφικώς έναν εκβιαστή και υβριστή και εμπορικώς ένα λωποδύτη της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας με ακάλυπτες επιταγές, με εκβιασμούς και με λαθροχειρίες, οφειλέτη του δημοσίου χρήματος και εκμεταλλευτή του ιδρώτα των εργαζομένων στην επιχείρησή του”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *