Η απεργία στην Χαλυβουργία Ελλάδος συνεχίζεται!

Από το “Πριν”

Η απεργία στην Χαλυβουργία Ελλάδος συνεχίζεται! Ο ηρωικός εργατικός αγώνας – σύμβολο δεν κλείνει με την κυβερνητική επέμβαση των ΜΑΤ. Όσο κι αν λυσσάξουν ο Σαμαράς και τα κυβερνητικά συνεταιράκια του, ο Μάνεσης και η συντεχνία των βιομηχάνων, οι γκαουλάιτερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας, τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ο αγώνας θα συνεχιστεί! Αυτό αποφάσισαν με τον πιο δημοκρατικό τρόπο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία, σε μαζική γενική συνέλευση του σωματείου τους που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Το αποτέλεσμα – χαστούκι είναι: 164 υπέρ της συνέχισης της απεργίας, 5 κατά.

Την ίδια ώρα μέσα στο εργοστάσιο, πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ, δεν μαζεύτηκαν πάνω από 30 απεργοσπάστες… Να ποια είναι η πραγματικότητα: Από τη μια η δημοκρατία της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων και από την άλλη η ωμή τρομοκρατία του κράτους των αφεντικών και της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης, με άλλοθι την απεργοσπασία των διευθυντικών στελεχών και μιας χούφτας τσάτσων του Μάνεση.

Η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και προσωπικά του του πρωθυπουργού να σπάσει με τη βία των ΜΑΤ την απεργία στη Χαλυβουργία είναι ένα μήνυμα για μια συνολική αυταρχική σκλήρυνση του συστήματος ενάντια στον λαό και το κίνημα. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, οι άνεργοι, οι νέοι καταλαβαίνουν ότι η μάχη της Χαλυβουργίας είναι και δική τους.

Σήμερα απαιτείται πιο επιτακτικά από ποτέ ο συντονισμός των αγωνιζόμενων μονάδων καταρχάς του Θριασίου, αλλα και
ευρύτερα. Η προκήρυξη απεργίας από τα πέντε Εργατικά Κέντρα της Αττικής, που έχουν τοποθετηθεί (παρά τα εμπόδια της
γραφειοκρατίας) υπέρ του αγώνα στη Χαλυβουργία.

Η ανάδειξη των πολιτικών στοιχείων του αγώνα, ενάντια συνολικά στα αντεργατικά μέτρα κυβερνήσεων, κεφαλαίου και ΕΕ, με διοργάνωση ενωτικών διαδηλώσεων ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα. Σε όλα αυτά πρέπει να συμβάλει η κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς. Για αύριο Δευτέρα, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ καλούν σε διαδηλώσεις άλληλεγγύης (στην Αθήνα 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *