Δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, ένταση της αντιλαϊκής επέλασης αλλά και της κρατικής καταστολής οι προθέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά

Του Γ.Γ.

Δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, ένταση της αντιλαϊκής επέλασης αλλά και της κρατικής καταστολής του λαϊκού κινήματος παρείχε στα αφεντικά του  ο Α. Σαμαράς  μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος που είχε το Σάββατο η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» ταιριάζει γάντι για να περιγράψει κανείς την ομιλία του πρωθυπουργού: «Γονατιστοί στην τρόικα, αρματωμένοι στον λαό», θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα όσων παρακολούθησαν την ομιλία του Α. Σαμαρά.

«Θα δείξουμε ότι η χώρα σέβεται τους στόχους, θα δείξουμε ότι θα εφαρμόσουμε όσα πρέπει να γίνουν θα αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν και θα τα αλλάξουμε ένα-ένα», τόνισε ο πρωθυπουργός εννοώντας περαιτέρω τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων, νέα φοροληστεία, ξεπούλημα της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει.

Από την άλλη το μόνο που υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ήταν η ένταση της κρατικής καταστολής φέρνοντας ως παράδειγμα την εισβολή των ΜΑΤ και τα όσα επακολούθησαν στην Χαλυβουργία. Δεν δίστασε μάλιστα ο Α. Σαμαράς, να ρίξει την ευθύνη στους  χαλυβουργούς,  για τις εκατοντάδες απολύσεις που έκανε ο βιομήχανος Μάνεσης, για να τους τρομοκρατήσει και να επιστρέψουν στο εργοστάσιο με τους όρους που έθετε ο ίδιος,   στους απεργούς.

Πληρωμένη απάντηση του έδωσε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ: «Εχθρός των εργαζομένων είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του και όχι οι απεργοί χαλυβουργοί, θύματα του καπιταλιστικού κέρδους και της βάρβαρης πολιτικής που το υπηρετεί. Το δικαίωμα στην εργασία το έχουν όλοι οι άνεργοι, όπως και οι απολυμένοι από τον Μάνεση, για τους οποίους ο Α. Σαμαράς όχι μόνο δεν είπε λέξη, αλλά τους κατέταξε στους υπεύθυνους για την ανεργία».

Σε γενικές γραμμές με την ομιλία του ο Α. Σαμαράς δεσμεύτηκε προς τα αφεντικά του ντόπια και ξένα ότι θα τηρήσει  μέχρι κεραίας τι εντολές που του μεταβιβάζουν.

Από την πλευρά του ο Σύριζα σχολιάζοντας την ομιλία του Α. Σαμαρά στην Κ.Ο του κόμματός του με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι  πρωθυπουργός επέλεξε την επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να διακήρυξη της προθέσεις μιας δεξιάς και αυταρχικής κυβέρνησης που θέτει στο περιθώριο τους πολίτες και απομονώνει την χώρα στην Ευρώπη. Ο Σαμαράς μετέτρεψε σε κουρελόχαρτο την εντολή για διαπραγμάτευση  που του έδωσε ο ελληνικός λαός και υπόσχεται ότι θα ανακόψει την ύφεση και την ανεργία κατά την Δευτέρα παρουσία, εν’ το μεταξύ θα έχει ισοπεδωθεί πλήρως η χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *