Στα νύχια των εμπόρων της υγείας

Όπως διαβάζουμε σε σχετική έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, που δόθηκε στην δημοσιότητα, οι έμποροι της υγείας βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται σε αστρονομικά ύψη.
Όπως αναφέρει η έκθεση τα ιδιωτικά νοσοκομεία κερδίζουν μερίδιο αγοράς (27% το 2008 από 13% που ήταν το 2000), κυρίως της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται στην ίδια έκθεση , ο κλάδος ιδιωτικής υγείας είναι πιο κερδοφόρους από τους περισσότερους κλάδους δραστηριότητας στην Ελλάδα, ενώ οι μεγάλες εταιρείες έχουν δημιουργήσει ομίλους, μέσω των οποίων επεκτείνονται στη ΝΑ Ευρώπη και στην Τουρκία.

Αν δημοσιευτούν και τα μεγέθη κερδοφορίας του 2009 για τους εμπόρους υγείας –και λόγω της «γρίπης των χοίρων»- τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι επιχειρηματίες που εμπορεύονται την υγεία είναι απ’ τους πιο ευνοημένους καπιταλιστές των αστικών κυβερνήσεων.

Είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή των κυβερνητικών θιάσων να απαξιώσουν εντελώς την δημόσια υγεία και να ρίξουν στα νύχια των εμπόρων της υγείας όλο τον κόσμο που έχει ανάγκη ιατρική περίθαλψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *