Καμαρώνοντας το «ιστορικό βήμα και αναπτυξιακό άλμα».

Πρόκειται για «ιστορικό βήμα και αναπτυξιακό άλμα».
Η Ελλάδα «τώρα είναι δυνατή».
Η χώρα έχει τις «καλύτερες προϋποθέσεις για να καθορίζει πιο αποτελεσματικά τη δική της ιστορία».

Κώστας Σημίτης

«Είναι για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες μια μέρα πανηγυρισμού».
«Εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για νικηφόρες πορείες (…) για νίκες (…) για μεγάλες εθνικές επιτυχίες (…) είναι το θεμέλιο μιας νέας εθνικής ενότητας».

«Αποτελεί για τη χώρα μας, για το λαό μας, ένα ιστορικό γεγονός. Είναι η δικαίωση μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας. Σηματοδοτεί την έξοδο από μια μακρά περίοδο οικονομικής στασιμότητας και περιθωριοποίησης και τη συμμετοχή στο σύγχρονο κόσμο των ανοικτών οριζόντων, της ταχύτερης ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας».
«Η Ελλάδα αποκτά τη θέση που της αξίζει (…). Για πρώτη φορά θα βρίσκεται στην πρώτη ευρωπαϊκή ταχύτητα, στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών λαών».

Γιάννος Παπαντωνίου

Αυτές τις δηλώσεις, ανάμεσα σε άλλες έγιναν στις 20/6/2000. Ηταν η ημέρα κατά την οποία επικυρώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Πορτογαλία, όταν η Ελλάδα έμπαινε και επισήμως στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ).

Από τότε κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Και όντως αυτές οι προβλέψεις των αστών πολιτικάντηδων δικαιώθηκαν.
Οι «καλύτερες προϋποθέσεις» για «νικηφόρες πορείες» που δημιούργησε το «ιστορικό γεγονός» είχαν αποτέλεσμα. Εγινε η Ελλάδα μια χώρα παράδεισος για μια χούφτα πολυεθνικές, μονοπώλια και «νταβατζήδες»

Σύμφωνα με τα δικά τους επίσημα στοιχεία τα καθαρά κέρδη που σημείωσαν τη δεκαετία 2000 – 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές κινήθηκαν σε πάνω από 60 δισ. ευρώ!

Λεπτομέρεια το ότι δημιουργήθηκαν 2,5 εκατομμύρια φτωχοί και απ’ ότι λέει ο Α. Λοβέρδος οι άνεργοι θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο.

Ας μην υπερτονίζουμε το γεγονός ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έφτασε να να μας λέει ότι ή θα εφαρμοστεί η πολιτική που ορίζει ο… οίκος Fitch ή «η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει κυριαρχικά της δικαιώματα».
Αλλωστε ο «ηγέτης μας» τα αυτονόητα είπε και σήμερα στην συνέντευξη του σε πανελλαδικό δίκτυο. «Χρειάζεται εθνική ενότητα», «εθνική προσπάθεια»…

Και στο φινάλε τι μας ζητάν να εφαρμόσουμε οι επικυρίαρχοι της Ε.Ε; Κατεδάφιση κάθε ασφαλιστικού και εργατικού δικαιώματος να επιστρέψουμε σε ένα εργασιακό μεσαίωνα. Και όπως έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης: “Η χώρα έχει τις «καλύτερες προϋποθέσεις για να καθορίζει πιο αποτελεσματικά τη δική της ιστορία»”. (για το συμφέρον μιας δράκας πλουτοκρατών, βεβαίως, βεβαίως).

Τον επίλογο στην ανάρτηση μας αφήνουμε να τον κάνει η υπέροχη φωνή του Νίκου Ξυλούρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *