Οταν οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα

«Η καταστολή μπορεί να γεννήσει δυναμική από εκεί που δεν υπάρχει. Μπορεί να πολώσει σε τέτοιο βαθμό, που τίποτα στη συνέχεια να μην μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα που αυτή δημιούργησε.
Πόσο σοφή λοιπόν είναι η πολιτική η οποία δίνει αιτήματα στις κινητοποιήσεις, που, σύμφωνα με την ίδια, δεν έχουν; Πόσο σοφή είναι η πολιτική που δίνει έναν σαφή στόχο σε νέους που έχουν, σύμφωνα με την ίδια, ασαφή εικόνα για το τι τους φταίει και τι θέλουν να κάνουν; Πόσο σοφή είναι η πολιτική που τείνει να δημιουργήσει μια νέα συμμαχία διεκδικητών (“challengers”) που το μόνο το οποίο μπορεί να τους κρατήσει με σιγουριά μαζί είναι η αντιπαλότητά τους με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους;

Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αντιληφθεί το εύρος της χρήσης των νέων τεχνολογιών από τους νέους για την πληροφόρησή τους, τότε θα καταλάβαινε ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να κρύβει ή να δικαιολογεί τις άπειρες υπερβάσεις του νόμου από τους αστυνομικούς.
Τα παραδοσιακά ΜΜΕ έχουν χάσει και το μονοπώλιο της ενημέρωσης και την αξιοπιστία τους και καλό θα ήταν να μην βασίζει πάνω τους την προσπάθεια διαμόρφωσης της κοινής γνώμης προκειμένου να προωθήσει το «δόγμα της μηδενικής ανοχής». Αντιθέτως, καλό θα ήταν να αρχίσει να παραδέχεται μερικές απ’ τις αλήθειες που μεταφέρονται μέσα από τις φωτογραφικές ψηφιακές μηχανές, τα κινητά τηλέφωνα και το διαδίκτυο και αποκαλύπτουν μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι νέοι δεν σέβονται το κράτος…
Η μαζική καταστολή προσφέρει τη δικαίωση και την ευκαιρία δράσης σε κείνους τους λίγους που στέκονται αφορμή για την εξαπόλυσή της».

Εύστοχο το κείμενο του Δ. Παπανικολόπουλου, διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών που παραθέτουμε παραπάνω.

Αν και κάπως «στρογγυλεμένα», είναι η αλήθεια, ο επιστήμονας μας λέει ότι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να αποφέρει η γενικευμένη καταστολή και αστυνομοκρατία που έχει εξαπολύσει ο Χρυσοχοϊδης και η κυβέρνησή του, είναι να δημιουργήσει πυρήνες νεολαίων που κύριο χαρακτηριστικό τους θα είναι «η αντιπαλότητά τους με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους».
Με ποιο τρόπο μπορεί να εκδηλώσουν αυτή την «αντιπαλότητα» δεν μας λέει ο Δ.Π αλλά είναι εύκολο να την υποθέσουμε.

Αλλωστε δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλάβει ότι η άκρατη καταστολή και τρομοκρατία των ορδών του Χρυσοχοϊδη σε ένα τμήμα της νεολαίας διαμορφώνει συνειδήσεις και αντιλήψεις.
Αυτό δίπλα στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα εργατική βάρδια και η σπουδάζουσα νεολαία είναι ένα εκρηκτικό μίγμα που όταν εκδηλωθεί θα τους πάρει όλους παραμάζωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *