Ομπάμα σε ρόλο Μακιαβέλι

«…Το ζήτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της διεθνούς πολιτικής του χρηματιστικού κεφαλαίου, που κυριαρχεί σήμερα σε όλο τον κόσμο και γεννά αναπόφευκτα νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που γεννά αναπόφευκτα ένα πρωτάκουστο δυνάμωμα της εθνικής καταπίεσης, της διαρπαγής, της καταλήστευσης, του στραγγαλισμού των αδύνατων, καθυστερημένων, μικρών λαών από μια χούφτα “προηγμένες” δυνάμεις…».

Β.Ι. Λένιν

Διαβάσαμε σε Κυριακάτικη εφημερίδα τις δηλώσεις που έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την παραλαβή του βραβείου Νόμπελ. Αντι όμως για δικό μας σχολιασμό παραθέτουμε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο που βρήκαμε στον «Ριζοσπάστη»:

“«Η χρήση βίας ήταν απολύτως αναγκαία» και ο «πόλεμος ηθικά δικαιολογημένος» δήλωσε με περισσή κυνικότητα, κυνικότητα που θα ζήλευε ακόμη και ο Μακιαβέλι, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της τελετής για την παραλαβή του βραβείου Νομπέλ «Ειρήνης» για το 2009. Βραβείο που του αποδόθηκε για τις «εξαιρετικές του προσπάθειες να ενισχύσει τη διεθνή διπλωματία και συνεργασία μεταξύ των λαών» όπως έκρινε η Επιτροπή …«Διπλωματία» των βομβών και συνεργασία υπό την απειλή των όπλων, εξαπόλυση ιμπεριαλιστικών πολέμων, του ολέθρου και του θανάτου.

Μίλησε ακόμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετείται απ’ τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αφού όπως είπε «οι ΗΠΑ καμία πρόθεση δεν έχουν να καταλάβουν το Αφγανιστάν» ούτε να το μεταβάλλουν σε «προτεκτοράτο». Απλώς οι ΗΠΑ αποστέλλουν δεκάδες χιλιάδες επιπλέον στρατεύματα και ο συνολικός αριθμός θα ξεπεράσει τις 100.000 για να διεξάγουν και κλιμακώσουν τον πόλεμο, να τον διευρύνουν στο Πακιστάν γιατί νοιάζονται… για την ειρήνη. Αυτό που κάνει και ο Ομπάμα είναι να προασπίζει και στρατιωτικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου που θέλει να βάλει στο χέρι τον πλούτο της περιοχής.

Ωστόσο, και στη χώρα μας βρέθηκαν ΜΜΕ που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στις …δυσκολίες του Προέδρου, να πασχίζει για την ειρήνη σκοτώνοντας, γράφοντας «ο Αμερικανός πρόεδρος συγκίνησε με την ειλικρίνειά του»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *