Κάτι τέτοιους τύπους, σαν τον Χρυσοχοϊδη, στην πιάτσα τους λένε άθλιους ψεύτες και συκοφάντες.

Ναρκισσισμός, προκλητικότητα, διαστρέβλωση των γεγονότων, είναι τα κύρια γνωρίσματα στην συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Μπάτσων και καταστολής στο «Βήμα της Κυριακής».

Με τις αβανταδόρικες ερωτήσεις που του έγιναν πάει να μας παρουσιάσει το μαύρο άσπρο.

Περιβόλι ολόκληρη η συνέντευξη του χιτλερίσκου (έτσι χαρακτηρίζει τον Χρυσοχοϊδη η Λιάνα Κανέλλη τον Χρυσοχοϊδη στον σημερινό «Ριζοσπάστη»).

Πάμε να δούμε μερικά σημεία της:

«Κάθε διαδικασία ήταν εντός της νομιμότητας, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές. Ενδεχομένως να υποβάλαμε κάποιους πολίτες σε ταλαιπωρία ή οι Αρχές να έσφαλαν σε κάποιες περιπτώσεις.
Πιστέψτε με όμως, κάθε φορά που θα προκύπτουν επαρκή και τεκμηριωμένα στοιχεία για βιαιοπραγία και κακομεταχείριση πολίτη θα υπάρχουν κυρώσεις. Καλωσορίζω κάθε καταγγελία, διερευνούμε κάθε περιστατικό και είμαστε έτοιμοι να επανορθώσουμε όπου κάνουμε λάθος».

Εδώ υποτιμάει εντελώς την νοημοσύνη μας. Οι μαζικοί ξυλοδαρμοί διαδηλωτών που υπήρξαν «ενδεχομένως», κατά τον υπουργό μπάτσων και καταστολής να υπέβαλαν «κάποιους πολίτες σε ταλαιπωρία ή οι Αρχές να έσφαλαν σε κάποιες περιπτώσεις». Και συνεχίζει το ανέκδοτο του: Αν «προκύπτουν επαρκή και τεκμηριωμένα στοιχεία για βιαιοπραγία και κακομεταχείριση πολίτη θα υπάρχουν κυρώσεις».

Πώς διάολο τέτοια «επαρκή και τεκμηριωμένα στοιχεία» σε βάρος μπάτσων δεν προκύπτουν ποτέ αυτό μόνο ο Χρυσοχοϊδης μπορεί να μας το εξηγήσει.

Η περίπτωση του σώματος «Εσωτερικών υποθέσεων» (ένα τμήμα που συγκροτήθηκε υποτίθεται από «αδιάφθορους» μπάτσους για να ελέγξει τάχα τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους) είναι χαρακτηριστική.

Στα χρόνια της λειτουργίας του έλαβε 5.184 καταγγελίες με υποθέσεις για μπάτσους που εκβίαζαν, βιαιοπράγησαν, ήταν αναμειγμένοι σε ιστορίες διακίνησης ναρκωτικών κ.λ.π. Το αποτέλεσμα ήταν μόνο στους 76 να αποδώσουν ευθύνες. Και αυτοί τιμωρήθηκαν με ποινές χάδι (ελάχιστες χρηματικές ποινές, κάποιες μέρες αργίας).

Απλώς και μόνο δηλαδή υπήρξαν περιπτώσεις «τιμωρίας» για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους σ’ αυτό το σώμα οι μπάτσοι που υπηρετούν εκεί και αμείβονται περισσότερο απ’ τα άλλα μπατσογούρουνα, γιατί τάχα τες είναι «αδιάφθοροι».

Πάμε παρακάτω:
«Οι προσαγωγές είναι θεμιτό μέσο, καθώς η Δικαιοσύνη αποφαίνεται άμεσα για τη νομιμότητά τους», μας λέει ο υπουργός Καταστολής.
Ας μην μπούμε στην νομικίστικη διαδικασία να του αναφέρουμε κείμενα του Συνήγορου του πολίτη που χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές της προσαγωγές, ούτε μελέτες διαπρεπών νομικών που μιλούν ότι οι μαζικές προσαγωγές δεν έχουν καμιά νομική νομιμοποίηση.
Στεκόμαστε στην διαπίστωση του πρόωρα χαμένου συντρόφου μας δικηγόρου Γιώργου Γκουντούνα που έλεγε ότι: «Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ» και το προσπερνάμε.

Η ουσία είναι άλλη και την έχουμε γράψει εδώ και κάτι μήνες. Μια απ’ τις πρώτες εντολές που έδωσε στους υφισταμένους του ο Χρυσοχοϊδης όταν ανέλαβε υπουργός Μπάτσων και Καταστολής ήταν να «χαρτογραφηθεί ο χώρος».
Δηλαδή να φακελωθεί κάθε νεολαίος που κινείται στον αντιεξουσιαστικό-αναρχικό χώρο
.

Ποιο χαρακτηριστικά αυτό μας το λέει το «Ποντίκι»:
«Οι σωρηδόν συλλήψεις που έγιναν και προσαγωγές, που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπέρασαν τις 1.000, το τσουβάλιασμα εκατοντάδων πιτσιρικάδων με σπυριά στα μάγουλα και σιδεράκια στα δόντια που πετάχτηκαν επί ώρες στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ σαν … τρομοκράτες, η απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος με βάση τον γελοίο κουκουλονόμο έδωσαν το στίγμα του «νέου δόγματος Χρυσοχοϊδη» που είναι τόσο παλιό όσο και οι λάσπες.

Κανάλια, εφημερίδες και κόμματα επιβράβευσαν την αυθαιρεσία της αστυνομίας, που προέβει σε μαζικές προληπτικές συλλήψεις. Ο δε βραβευθείς από το FBI υπουργός μάλιστα ήταν τόσο κυνικός: “Αν χρειαστεί να κάνω 2.000 προσαγωγές, θα το κάνω!” είπε χωρίς να κοκκινίζει.

Ανάμεσα στους χιλιάδες νέους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, λοιπόν, βούτηξε η εξουσία προκειμένου να κατασκευάσει τη νέα «βάση δεδομένων» που θα της είναι χρήσιμη στο μέλλον, καθώς η προηγούμενη … της τελείωσε. Μια βάση που θα περιλαμβάνει στοιχεία και δακτυλικά αποτυπώματα από εκατοντάδες τώρα και χιλιάδες αργότερα ανθρώπους εντελώς ανύπαρκτους μέχρι τώρα για τις αρχές.

Εκει θα αναζητήσει το κράτος τους μελλοντικούς ή τους δυνάμει τρομοκράτες, στήνοντας πιθανότατα ένα νέο κυνήγι μαγισσών. Αυτός είναι τελικά ο στόχος των χιλιάδων προληπτικών συλλήψεων των αμούστακων παιδιών ή ακόμη αυτών που τόλμησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να βγάλουν τον σκύλο του βόλτα.

Τα ατομικά δικαιώματα θα μοιάζουν σύντομο ανέκδοτο και θα παραμείνουν μόνο ως λήμμα σε επιστημονικά εγχειρίδια. Ακόμη και οι φορείς που είναι ταγμένοι στην προστασία τους θα έχουν ρόλο διακοσμητικό και ύπαρξη προσχηματική για να δικαιολογούνται τα χειρότερα».

Ανάμεσα στα άλλα που μας λέει ο Χρυσοχοϊδης στην συνέντευξη του είναι και το εξής:
«Εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω τη νομοθεσία, ούτε να φέρω τρομονόμο ούτε να εγκαταστήσω στους δρόμους κάμερες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα. Δεν χρειάζονται αυτά».

Και σ’ αυτό έχει δίκιο. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα απ όλα αυτά γιατί τα έχει βρει … έτοιμα απ’ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε σκέψη όμως να καταργήσει τίποτα απ’ το κατασταλτικό οπλοστάσιο που παρέλαβε απ’ την κυβέρνηση της Δεξιάς.

Και τι παρέλαβε; Μας το είπε σε ομιλία του στην βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, στις 15 Ιουλίου φέτος. (τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση).

«Αν η Κυβέρνηση είχε κάνει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη ρύθμιση σχετικά με το DNA και τις κάμερες και αν είχε καλέσει το πνεύμα είτε του Ιαβέρη είτε του Όργουελ, θα ήταν ειλικρινά πιο μετριοπαθές το αποτέλεσμα στο οποίο θα είχατε οδηγηθεί. Εδώ έχετε ξεφύγει από κάθε όριο».

Αυτή την νομοθεσία στο «πνεύμα είτε του Ιαβέρη είτε του Όργουελ» επικαλείται σήμερα ο υπουργός καταστολής.

Στην ίδια συνέντευξη του Χρυσοχοϊδη συναντούμε ένα σωρό παπαριές ανάξιες σχολιασμού. Πρέπει όμως να σταθούμε σε ένα σημείο της συνέντευξης τους: «Πιστεύω ότι υπάρχει μια πολύ επικίνδυνη σμίξη της τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα. Πάρα πολλά χρήματα που προέρχονται από παράνομες ενέργειες διακινούνται και τροφοδοτούν βίαιες και δολοφονικές πράξεις. Με αγορά όπλων και εκρηκτικών υλικών…. Το λέω ευθέως και θα το αποδείξω. Στόχος τους είναι να εκδικηθούν το κράτος. Αυτοί που κάνουν απαγωγές τροφοδοτούν και με χρήματα την τρομοκρατία. Αυτοί που κάνουν παράνομες οικονομικές δραστηριότητες τροφοδοτούν με όπλα την τρομοκρατία», είπε ο υπουργός Καταστολής.

Και πώς τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο;

Δεν μας αναφέρει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο ο υπουργός.
Πετάει βαρύγδουπες κουβέντες χωρίς καμιά επιχειρηματολογία.
Λέει γενικά κι αόριστα ότι κάποια στιγμή «θα το αποδείξω».

Πόσο σοβαρό είναι ένα κυβερνητικό στέλεχος που απευθύνει τόσο σοβαρές κατηγορίες χωρίς να προσκομίζει ούτε ένα στοιχείο;

Κάτι τέτοιους τύπους στην πιάτσα τους λένε άθλιους ψεύτες και συκοφάντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *