Η δολοφονία του νεαρού Ιρακινού είναι η κορύφωση των ρατσιστικών πογκρόμ

Η δολοφονία του νεαρού Ιρακινού είναι η κορύφωση των ρατσιστικών πογκρόμ που διεξάγει η αστυνομία και οι φασιστικές συμμορίες

Την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 4:30 τα ξημερώματα μία ομάδα φασιστών οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανές, δολοφόνησε με μαχαιριές ένα νέο Ιρακινό 19 χρονών στην Ομόνοια. Λίγα λεπτά πιο πριν, η ίδια ομάδα φασιστών, ή κάποιων συνεργατών τους, επιχείρησε να δολοφονήσει ένα Ρουμάνο και ένα Μαροκινό, ευτυχώς χωρίς επιτυχία. Οι δολοφόνοι φρόντισαν να κάνουν ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία τους και την πολιτική τους ταυτότητα, φωνάζοντας συνθήματα καθώς πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις τους (“ξένοι θα πεθάνετε”… “φύγετε από την Ελλάδα”… κτλ). Λίγες μέρες πιο πριν οι φασίστες είχαν ξαναπεράσει με μηχανές από τα καταστήματα της περιοχής, απειλώντας τους μετανάστες που βρίσκονταν εκεί.
Η δολοφονία του Ιρακινού νέου είναι η κορύφωση των κλιμακούμενων φασιστικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών, που πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα, σε ολόκληρη την Ελλάδα:
Στο Αιτωλικό το απόγευμα της Τετάρτης 8 Αυγούστου έγινε επίθεση σε καταυλισμό Ρομά από φασίστες.
Στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 9 Αυγούστου ξημερώματα, φασίστες μαχαίρωσαν 4 Ινδούς που περίμεναν σε στάση λεωφορείου.
Στα Καμίνια του Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου έγινε επίθεση σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας, από ομάδα 15-20 φασιστών, οι οποίοι πέταξαν δακρυγόνα μέσα στο χώρο όπου βρίσκονταν άνθρωποι και ξυλοκόπησαν ένα μετανάστη από το Πακιστάν.
Στην Νίκαια το Σάββατο 11 Αυγούστου το μεσημέρι ομάδα φασιστών εισέβαλε σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας και έγραψε ρατσιστικά και προσβλητικά συνθήματα.
Στη Λυκόβρυση τα μεσάνυχτα περίπου του Σαββάτου 11 Αυγούστου μία ομάδα φασιστών πραγματοποίησε επιθέσεις σε μετανάστες που συναντούσε στους δρόμους, μαχαιρώνοντας ένα μετανάστη.
Στη Βόνιτσα το βράδυ της Κυριακής 12 Αυγούστου ομάδα φασιστών εισέβαλε σε σπίτι Πακιστανών και χτύπησε βάναυσα δύο νεαρούς μετανάστες, στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο.
Στο Ηράκλειο Κρήτης τη Δευτέρα 13 Αυγούστου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ομάδα δέκα φασιστών επιτέθηκε σε σπίτι Μπαγκλαντεζιανού και πέταξε μέσα καπνογόνο.

Πρόκειται για περιστατικά φασιστικής/ρατσιστικής βίας που πραγματοποιήθηκαν μόνο τις τελευταίες μέρες και είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία του νέου Ιρακινού. Το τελευταίο εξάμηνο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 500 επιθέσεις, ξυλοδαρμοί και λιντσαρίσματα εναντίον μεταναστών (πρόκειται μόνο για τα καταγεγραμμένα περιστατικά). Οι φασίστες αποθρασυνόμενοι από τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και την είσοδό της στη βουλή, έχουν έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών.
Η βία των δολοφονικών φασιστικών ομάδων αποτελεί το συμπλήρωμα της ρατσιστικής βίας που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εναντίον των μεταναστών. Οι καθημερινές προσαγωγές και συλλήψεις χιλιάδων μεταναστών, οι εισβολές σε σπίτια που διαμένουν μετανάστες και τα μπλόκα στις γειτονιές της Αθήνας, οι ξυλοδαρμοί μεταναστών στο Μεταγωγών και ο εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούν τις καθημερινές εικόνες της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να αποδείξουν ότι μπορούν με “νόμιμό” τρόπο να υλοποιήσουν την αντιμεταναστευτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Η ίδια η Χρυσή Αυγή τους κατηγορεί από τη μεριά της, ότι τα πογκρόμ της επιχείρησης “Ξένιος Δίας” δεν είναι αρκετά και οι φασιστικές συμμορίες αναλαμβάνουν να συμπληρώσουν το έργο των δυνάμεων καταστολής.
Η ρατσιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί το προοίμιο μιας ακόμα πιο βάρβαρης επίθεσης που ήδη έχει ξεκινήσει, εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων, των λαϊκών συμφερόντων και των δημοκρατικών ελευθεριών: νέα Μνημόνια, ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, των ΕΛΤΑ, της ΕΛΒΟ και άλλων επιχειρήσεων του δημοσίου, ακόμα και παραλιών και δημοσίων χώρων, νέα χαράτσια και κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες, νέες απολύσεις, περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ανεργία που υπερβαίνει το 23% και συνεχίζει να αυξάνεται…
Ο ρατσισμός και η βάρβαρη επίθεση εναντίον των μεταναστών αποτελεί μια προσπάθεια διάσπασης της εργατικής τάξης, αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων και δημιουργίας “αποδιοπομπαίων τράγων”, εναντίον των οποίων θέλουν να στρέψουν την απόγνωση και την οργή που παράγεται από την συνδυασμένη επίθεση της συγκυβέρνησης των τραπεζιτών και επιχειρηματιών, της ΕΕ και της τρόικα. Γι’ αυτό και συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από τη μια και η Χρυσή Αυγή από την άλλη, σπεύδουν γρήγορα να προσπεράσουν τη συμφωνία τους για τα ξεπουλήματα, τις περικοπές, τα μνημόνια και την αστυνομική καταστολή, για να ξιφουλκήσουν στη συνέχεια σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που θα πρέπει να κλειστούν σε στρατόπεδα ή να πεταχτούν στη θάλασσα.
Όμως το εκτεταμένο πογκρόμ που διεξάγει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, αποτελεί ταυτόχρονα και μια γενικευμένη επίδειξη αστυνομικής βίας και αυταρχισμού, αποδέκτες της οποίας είναι ολόκληρη η κοινωνία. Η κυβέρνηση στέλνει με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα “μηδενικής ανοχής” εναντίον των εργαζομένων και της νεολαίας που θα τολμήσουν να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Το αντιμεταναστευτικό κυβερνητικό πογκρόμ είναι το δεύτερο βήμα αυταρχισμού μετά την εισβολή των ΜΑΤ στη χαλυβουργία. Το σύνθημα “είμαστε όλοι μετανάστες” επαληθεύεται από την ίδια την κυβερνητική πολιτική.
Η Χρυσή Αυγή διεκδικεί να αναλάβει η ίδια την υλοποίηση αυτής της πολιτικής “μηδενικής ανοχής” εναντίον των μεταναστών, των αγωνιστών και του οργανωμένου εργατικού κινήματος, κινητοποιώντας τις συμμορίες της για να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” που δεν μπορούν να κάνουν οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής χωρίς “πολιτικό κόστος”. Στο στόχαστρο τους βρίσκεται το σύνολο των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών.
Η άγρια δολοφονία του νεαρού Ιρακινού δεν είναι μόνο ένα αποτρόπαιο ρατσιστικό έγκλημα, αλλά και μία ένδειξη της τύχης που περιμένει κάθε εργαζόμενο και κάθε νέο οι οποίοι θα τολμήσουν αύριο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά του, εάν επιτρέψουμε στους φασίστες να κυριαρχήσουν στους δρόμους και να “κάνουν πολιτική” με στιλέτα και σιδερολοστούς.
Μετανάστες και ντόπιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε τα ρατσιστικά εγκλήματα. Να μην αφήσουμε τους φασίστες να σπέρνουν τον τρόμο στις γειτονιές και στις πόλεις μας.
Ντόπιοι και μετανάστες, ενωμένοι να παλέψουμε ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ της αστυνομίας και τις μεθόδους αστυνομικής καταστολής του εργατικού κινήματος. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που δημιουργεί ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Ενωμένοι να αγωνιστούμε για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, ρατσισμό και καταπίεση.
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Πρωτοβουλία Ενάντια Στο Φασισμό Και Την Ρατσιστική Βία
Καλλιθέας, Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης

Πηγή: http://enantiastofasismo.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *