Συμφωνήσαν να «ωριμάσουν» την εφεδρεία στο δημόσιο

Ο εκλεκτός του ευρωπαϊκού τραπεζικού κατεστημένου υπουργός οικονομικών  Γ. Στουρνάρας   και ο «αριστερός» της  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανακοίνωσαν σήμερα ύστερα από την συνάντηση τους, ότι  η κυβέρνηση της  τροικας   Σαμαρά, Βενιζέλου, και Κουβέλη είναι αποφασισμένη μέχρι το 2015 να  πετάξει στον καιάδα της ανεργίας 150,000 εργαζόμενους από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στυγνοί και αδίστακτοι δήμιοι των εργαζομένων κάτω  από τις διαταγές των ξένων και ντόπιων αφεντικών τους, προσπαθούν να χρυσώσουν το πικρό  χάπι της ανάλγητης πολιτικής τους, εφευρίσκοντας διάφορα γλυκανάλατα τρικ και ονομασίες για να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη και τους ίδιους τους εργαζομένους από τα εγκληματικά και εφιαλτικά τους σχέδια.

Έτσι ενώ πρόκειται για καθαρές και καραμπινάτες απομακρύνσεις- απολύσεις από πάγιες θέσεις εργαζομένων στην στελέχωση του κρατικού μηχανισμού και των ΔΕΚΟ, τα πολιτικά ανδρείκελα τις βαφτίζουν  «συνταξιοδοτικές ωριμάνσεις» για να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή.

Με επίσημο σύνολο ανέργων 1,5 εκατομμύριο οι αποφάσεις αυτές έρχονται να εντείνουν ακόμη περισσότερο το καυτό πρόβλημα  της ανεργίας , μεγαλώνοντας την στρατιά των απόκληρων της εργατικής βάρδιας. Ενώ από την άλλη μεριά «αποψιλώνοντας» τις θέσεις εργασίας  της υγείας της παιδείας  και των άλλων υπηρεσιών ρημάζουν ακόμη περισσότερο τις ήδη λεηλατημένες κοινωνικές δομές για να τις δώσουν με το αζημίωτο στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Μαζί με τα 11,5 δίς, συν πόσα άλλα μέτρα ετοιμάζουν αλλά και τον συνολικό πόλεμο που ξεκίνησε το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του εδώ και δυόμισι χρόνια θα ήταν κοινοτυπία να επαναλάβουμε, πως  η κατάσταση έχει φθάσει  στο απροχώρητο.

Το θέμα είναι πως αν δεν αντιδράσουμε από δω και στο εξής θα μετράμε μόνο θανάτους!

β.ariaditis

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1614.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *