ΑΤΕ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ : Το φιλέτο του 10% ποιός και πως θα το πάρει;;;

Εστάλη από Επιτροπές Αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

H ATE ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 95 εκ. – μόνο η συμμετοχή στην Αττ. Οδό αποτιμάται απο τους ίδιους σε 113!

Τον Ιούλιο του 2010 η    ΑΤΕ είχε «εξαγοράσει» το ποσοστό της ΑΤΤΙΚΑΤ που χρηματοδοτούσε ( και πτώχευσε) αντί ποσού 113 εκ. Ευρώ. Πλειοδότησε τότε η τράπεζα έναντι των υπολοίπων μνηστήρων, Vinci, Hochtief , ACS Dragados και Μπόμπολα – Ιωάννου που κατέχουν σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό.  Η σημερινή αποτίμηση του ποσοστού με πραγματικούς όρους μπορεί να γίνει με τον απλούστερο υπολογισμό των διελεύσεων απο τη χρυσοτόκο όρνιθα, Αττική οδό. 250-300 χιλ. διελεύσεις την ημέρα. (χ2,80 ευρώ).

Στην fast track «πώληση» της τράπεζας στον «τραπεζίτη» Σάλλα τηρήθηκε σιγή ιχθύος περί του μέλλοντος αυτής της συμμετοχής. Ποιός θα πάρει τελικά το 10% της Αττικής οδού; Ο π. Διοικητής της ΑΤΕ Πανταλάκης είχε προσπαθήσει να ξεφορτωθεί αυτό το σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, αλλά οι προσφορές της «αγοράς» ήσαν πολύ χαμηλότερες της αξίας και η δουλειά δεν έκλεισε (για να μην εκτεθούμε). Οι σημερινοί «ιδιοκτήτες» και οι επίδοξοι μνηστήρες του υπόλοιπου ποσοστού ισχυρίζονται μείωση των εισπράξεων λόγω κρίσης και επιδιώκουν να αποκτήσουν το φιλέτο για πενταροδεκάρες; Ταυτόχρονα όλοι θέλουν να το αποκτήσουν. Η διάλυση της ΑΤΕ τους προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία… Εν τω μεταξύ η διακστική διερεύνηση περί «της μεγάλης ζημιάς του δημόσιου» απο την κατασκευή και την εκμετάλλευση του έργου (σύμβαση παραχώρησης κ.λ.π.) αναπαύεται στα συρτάρια. Εμείς πληρώνουμε χαράτσι για τη διέλευση μέσα στη πόλη. Ίσως έχουν κλείσει οι συμφωνίες εδώ και καιρό. ΜEGAλο ξεπούλημα…

Κάνοντας μια απλούστατη εκτίμηση η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με διελεύσεις 250.000 χιλ./μέρα εισπράττει  περίπου 252. Εκ ευρώ /έτος. Το 2010 η εταιρία δήλωσε κέρδη (προ φόρων) 70 περίπου εκ. Ευρώ. (τα υπόλοιπα 180 …πήγαν για μισθοδοσία των υπαλήλων;). Η σύμβαση παραχώρησης για περισσότερα απο 20 χρόνια θα αποδώσει περισσότερα απο 5.000.000.000.000 δις. ( το 10% είναι κάτι παραπάνω απο 500 εκ. Ευρώ). Τα συμεράσματα ειναι εξοργιστικά, αλλά εμείς τι κάνουμε; Συνεχίζουμε να περνάμε και στη μεγάλη πλειοψηφία μας πληρώνουμε….

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *