Οι παπαριές του Χρυσοχοϊδη

Μάλλον την αίσθηση ότι απευθύνεται σε χαχόλους έχει ο υπουργός Μπάτσων και Καταστολής διαφορετικά δεν εξηγείτε πώς μπορεί να λέει τόσο τερατώδεις ψέματα.

Αναφερόμαστε στην συνέντευξη που έδωσε στον Τριανταφυλλόπουλο και δημοσιεύετε στην λαχανοφυλλάδα του τελευταίου.

Να προσπεράσουμε τις αβανταδόρικες ερωτήσεις του Ζούγκλα και το εμετικό γλείψιμο που κάνει στον Χρυσοχοϊδη και να σταθούμε στις «δάφνες» που επικαλείται ο τελευταίος για την κατάληξη της Ε.Ο 17 Νοέμβρη:

«Όταν το καλοκαίρι του 2002 εξαρθρώσαμε τη 17 Νοέμβρη, οι Αγγλοι και οι Αμερικανοί και όλοι εδώ οι Ευρωπαίοι κλπ., προσπαθούσαν επί ένα δίμηνο να καταλάβουν τι κάνουμε. Ας αφήσουν λοιπόν τις θεωρίες συνομωσίας. Αν έχει να κατηγορήσει κανείς ότι βασανίσαμε κανέναν, έπεσε ένα χαστούκι, είπα ότι θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα φύγω απ’ την πολιτική».

Καλά τόσο γρήγορα ξέχασε ότι ο ίδιος επί προηγούμενης θητείας του ως υπουργός «Δημόσιας Τάξης» στην κυβέρνηση Σημίτη, υπέγραψε τη συμφωνία με τους Αμερικανούς για την εγκατάσταση του FBI στην Ελληνική Αστυνομία; Γ’ αυτό δεν παρασημοφορήθηκε άλλωστε απ’ το FBI;

Το άλλο το κουφό μου μας είπε για την αντιμετώπιση που είχαν από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τα φερόμενα άτομα ως μέλη της 17 Νοέμβρη σε βγάζει απ’ τα ρούχα σου.

Δεν έχει ακούσει τίποτα για το «έγκλημα του Ευαγγελισμού» που είχε θύμα τον Σάββα Ξηρό;
Δεν έχει ακούσει τον πατέρα του Γεωργιάδη να καταγγέλλει ότι το παιδί του «έφαγε το ξύλο της αρκούδας»; Αλλά ούτε διάβασε ότι ο δικηγόρος Καραμανώλης κατάγγειλε ότι ο πελάτης του Γεωργιάδης, έδωσε απολογία ενώ ένας ασφαλίτης τον σημάδευε με το περίστροφό του στον κρόταφο;

Και για να μην μακρηγορούμε αναφέροντας όλες τις περιπτώσεις βασανισμών που καταγγέλθηκαν από τα φερόμενα μέλη της 17 Νοέμβρη παραθέτουμε αποσπάσματα από την μήνυση-έγκλιση που κατέθεσε ο δικηγόρος Κ. Παπαδάκης εκ μέρους του εντολέα του Β. Τζωρτζάτου:

«Μόλις φθάσαμε στο κτίριο της Γ.Α.Δ.Α. με ανέβασαν πάνω στην Αντιτρομοκρατική και δεν ξαναείδα τη γυναίκα μου και το παιδί. Ζήτησα δικηγόρο και μου είπαν ότι “Αυτά που ήξερα να τα ξεχάσω. Ότι ο αντιτρομοκρατικός νόμος έχει αλλάξει και μου είπαν “πούστη θα σε γαμήσουμε, δεν θα βγείς ζωντανός από εδώ.” Με έβαλαν σε ένα γραφείο, όπου με έγδυσαν, και με διακωμωδούσαν. Με έβαζαν να σκύβω με το ζόρι και μου έλεγαν πάλι την ίδια έκφραση (“πούστη θα σε γαμήσουμε”) και μάλιστα μου είχαν φέρει και ένα γκλόμπ, με το οποίο με φοβίζανε ότι θα το χρησιμοποιήσουν για να με βιάσουν. Με εξευτελίζανε, με χτυπούσαν με το γκλόμπ και με κλωτσιές και με γρονθοκοπούσανε.

Μετά από ώρα με έβαλαν και ντύθηκα και με πήγαν σε ένα άλλο γραφείο με άλλους υπαλλήλους της ασφάλειας, που με κέρασαν πορτοκαλάδα και μου έδωσαν να πιώ νερό. Ζήτησα πάλι να επικοινωνήσω με τον δικηγόρο μου και ότι δεν έχω να τους πώ τίποτε.
Τότε με ξαναπήγαν στο προηγούμενο γραφείο και άρχισαν να με απειλούν ότι θα κάνουν κακό όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε πρόσωπα της οικογένειάς μου. Εκεί επαναλήφθηκε το ξύλο, το γδύσιμο και ο εξευτελισμός, και προστέθηκαν η απειλή εκπαραθύρωσης και εικονικές εκτελέσεις. Και μου έλεγαν ότι και αν βγώ έξω, με περιμένει η C.I.A. και ότι θα πάθω ότι έπαθε ο Χριστόφορος Μαρίνος και ο Σορίν Ματέϊ»

Με χτυπούσαν με το γκλομπ, ιδίως στη μέση, και με λακτίσματα, με σφαλιάρες στο πρόσωπο, ενώ με έβαζαν όρθιο και γυρισμένο στον τοίχο για ώρες. Ακόμη, με απειλούσαν με εκπαραθύρωση και ορισμένες φορές με εκτέλεσαν εικονικά με πιστόλι».

Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζει ο Χρυσοχοϊδης και αυτά που είπε ότι «Αν έχει να καταμαρτυρήσει κανείς ότι βασανίσαμε κανέναν, έπεσε ένα χαστούκι, είπα ότι θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα φύγω απ’ την πολιτική» τα ισχυρίζεται γνωρίζοντας ότι όλα τα καθεστηκυία ΜΜΕ έχουν θάψει τα συγκριμένα περιστατικά και ο δημοσιοκάφρος στον οποίο έδινε την συνέντευξη δεν επρόκειτο να αμφισβητήσει το παραμικρό των λεγομένων του.

______________

Να σταθούμε και σε κάποια άλλα σημεία της συνέντευξης του υπουργού καταστολής.

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ λέει: «Με το ΚΚΕ δεν έχω ανταλλάξει απολύτως καμιά κουβέντα και δεν έχω ανταλλάξει καμία σύγκρουση».
Και εδώ ψέματα λέει. Εκτός αν θεωρεί ότι ψιχαλίζει όταν τον φτύνουν. Γιατί η βουλευτίνα Λ. Κανέλλη μέσα απ’ τις στήλες του «Ριζοσπάστη» τον έχει χαρακτηρίσει «χιτλερίσκο» ενώ σχολιάζοντας τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού Καταστολής ο Ριζοσπάστης» έγραψε: « Απειλητικό προτεταμένο δάκτυλο. Λόγος τραχύς, βάναυσος, τελεσιγραφικός. Υφος που αρμόζει σε διμοιρίτη των ΜΑΤ. Που ξεχειλίζει εξουσία, φραγγέλιο, κνούτο. Γλώσσα σώματος που μέσα του ασφυκτιά ο σερίφης-υπέρτατος άρχοντας».

Ο ρατσισμός επίσης είναι κύριο χαρακτηριστικό της συνέντευξη του: «Οι Αλβανοί μας έχουν γεμίσει με ναρκωτικά, έρχονται τόνοι χασίς, ηρωίνη, κοκαΐνη, διακινούνται γυναίκες, παιδιά, παράνομοι μετανάστες, υπάρχει ένα μεγάλο κακό, όπλα πολλά». Τώρα αν οι στατιστικές διαψεύδουν τον υπουργό … (Θα κάνουμε μια πιο ολοκληρωμένη ανάρτηση γ’ αυτό).

Δεν παρέλειψε επίσης ο Χρυσοχοϊδης να επαναλάβει το αγαπημένο του εγκεφαλικό κατασκεύασμα:
«Το οικονομικό έγκλημα, το οργανωμένο έγκλημα, έχει εισχωρήσει μέσα στην επίσημη οικονομία, στην οικονομία της χώρας, το οικονομικό έγκλημα και το οργανωμένο έγκλημα, με πάρα πολλά λεφτά. Αυτό λοιπόν άρχισε να έχει σχέση με την λεγόμενη τρομοκρατία. Υπάρχουν δηλαδή πάρα πολλά χρήματα στους λεγόμενους τρομοκράτες, οι οποίοι αγοράζουν όπλα από κακοποιούς, κακοποιοί φέρνουν όπλα σε τρομοκράτες, κακοποιοί χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες και γενικά όλοι διακινούν πολλά χρήματα».

Να προσπεράσουμε ότι όλη η συνέντευξη του είναι χωρίς σύνταξη, με τεράστια χάσματα συντακτικά και εννοιολογικά και να σταθούμε στο σκεπτικό του που δικαιολογεί αυτή την εκτίμηση του: «Αναρωτιέστε, πώς βρέθηκαν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ρουκέτες και εξοξευτήρες προέλευσης Αλβανίας; Που βρίσκονται τόσα πολλά και καθαρά όπλα; Ποιος πουλάει τέτοια όπλα αυτή την εποχή; Είναι προφανές λοιπόν ότι κυκλοφορούν άνομα ποσά που προέρχονται από εγκληματικές πράξεις και χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση τρομοκρατικών ενεργειών».

Ε, μπροστά σε τέτοιο καταλυτικό «επιχείρημα» η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το μόνο που μπορείς να σχολιάσεις είναι ότι «σε όλο τον κόσμο είναι ίδια μα του Χρυσοχοϊδη σπάει καρύδια».

Και ολοκληρώνει την συνέντευξη του με ένα … ανέκδοτο: «Θα ‘ρθει η ώρα, πολύ σύντομα, τα πράγματα για τα οποία εμείς εργαζόμαστε να τα φέρουμε στην Δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα πρέπει να δικάζει κάθε φορά στη δημοκρατία τα αδικήματα και να αποδίδει δικαιοσύνη, με βάση το Σύνταγμα και μάλιστα με την επιείκεια που πρέπει να διακρίνει κάθε φορά την δημοκρατία».

Και για να επιβεβαιώσουμε τα λεγόμενα του υπουργού Μπάτσων και Καταστολής να αναφέρουμε μια απόφαση που πήρε το πρωτοδικείο Βόλου την περασμένη Παρασκευή. Δικαζόταν ένας 28χρονος που είχε συλληφθεί στα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη. Τον κατηγορούσαν για τον εμπρησμό ενός κάδου σκουπιδιών και κάμποσες άλλες κατηγορίες που κατασκεύασε η ασφάλεια και του απέδωσε. Ενώ στην ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο διεπράχθησαν μετά τη σύλληψη του (!!!) το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δυο χρόνια φυλάκισης!!!
Λεπτομέρεια: Σαν μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο κατέθεσαν πέντε άτομα (ένα φιλικό ζευγάρι, μια δημοσιογράφος, ένας πανεπιστημιακός και μια δικηγόρος) που είπαν ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί τους καθόλη την διάρκεια της διαδήλωσης και δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα κατηγορείται.
Το δικαστήριο αυτούς τους μάρτυρες τους θεώρησε αναξιόπιστους και βάσισε την καταδικαστική του απόφαση στις καταθέσεις δυο μπάτσων που ήταν μάρτυρες κατηγορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *