Αλήτικα παπαγαλάκια


“Ο Κάραζιτς ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας… Δεν ήταν πρώην “αριστερός” όπως ο Μιλόσεβιτς και ας τον στήριζε ο …Περισσός. Θα ήταν ενδιαφέρον να ξαναδιαβάζαμε σήμερα όσα εγκώμια του έπλεξαν τότε οι μεγαλόσχημοι δικοί μας. Κάθε ιδεολογικής απόχρωσης. Και που δεν πάνε στη Χάγη”.
Ποιος έγραψε τα παραπάνω; Για να μην κουράζεστε να ψάχνετε σε κανέναν “πορτπαρολ” του Στειτ Ντιπάρτμεντ, σας ενημερώνουμε ότι είναι Έλληνας ονομάζεται Ριχάρδος Σωμερίτης και αρθρογραφεί στο “Βήμα”.
Ούτε τα πιο μοβόρικα αμερικανικά γεράκια δεν τόλμησαν να ζητήσουν η να υπαινιχτούν έστω παραπομπή στη Χάγη όσων πολιτικά στήριξαν τη σερβική ηγεσία στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Πάντοτε όμως οι γενίτσαροι ήταν οι πιο φανατικοί. Δυστυχώς για τον Σωμερίτη, θα μείνει με την πίκρα της μη παραπομπής στη Χάγη του συνόλου της ελληνικής αστικής πολιτικής ηγεσίας. Όπως καταλαβαίνετε, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.

Και άλλα αλήτικα παπαγαλάκια, σαν τον αληταρά τον Σωμερίτη! “Κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να χαρεί για τη σύλληψη του Κάραζιτς” (Π. Μανδραβελης, “Καθημερινη”).

“Με τη σύλληψη του οι βασικότεροι πρωταίτιοι της σφαγής της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα πάρουν το δρόμο του δικαστηρίου” (Ι. Πρετεντέρης, “Βήμα”).

Φτάνει πια, θα σπάσετε το κούτελο σας από τις μετάνοιες. Εντάξει, το εμπεδώσαμε. Ο Γιωργάκης συνέτεινε τα μάλα στη ….σύλληψη Κάραζιτς, διότι είναι αυτός που έπεισε το κόμμα του Μιλόσεβιτς να πάρει μέρος στη “φιλοδυτική” κυβέρνηση Ταντιτς, τάζοντας του ότι θα το βάλει στη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μας το είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το έγραψαν πρόθυμα παπαγαλάκια του εκσυγχρονισμού (ο Καρελιάς στην “Ελευθεροτυπία” ας πούμε), το έμαθε η Κοντολίζα, το έμαθε ο Ομπάμα, όλα εντάξει.

Από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *