Προσπαθούν να δημιουργήσουν αυταπάτες

Ακούσαμε και μια αλήθεια από ένα αστό πολιτικό. Σπάνιο πράγμα, αλλά συμβαίνει καμιά φορά.
Ισως γιατί αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκετε εκτός ενεργούς πολιτική ο υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, Π. Δούκας, είπε κάποια πράγματα με το όνομα τους, όσον αφορά το καραγκιοζλίκι των «εξεταστικών επιτροπών» της βουλής.

Αναφερόταν, στην προκειμένη περίπτωση στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη ζημιογόνα εξαγορά της εταιρίας “Γερμανός” από την Cosmote.
Και είπε τα αυτονόητα ο πολιτικάντης. «Η επιχείρηση κάθαρσης δεν θα βγάλει ούτε ένα εκατοστό κάθαρσης με τον τρόπο που γίνετε. Κάθε κόμμα έχει ήδη αρχίσει να συντάσσει το πόρισμα χωρίς να έχει ακούσει κανέναν».

Το πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή επικαλέστηκε την εμπειρία του παρελθόντος για να τεκμηριώσει την άποψη του: «Οσες προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές έγιναν δεν βγήκε απολύτως τίποτα. Όλα αυτά γίνονται αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους».

Και έτσι ακριβώς είναι. Οι λεγόμενες «εξεταστικές επιτροπές» δεν έχουν καμιά χρησιμότητα παρά μόνο ότι θέλουν να δημιουργήσουν την αυταπάτη ότι το καπιταλιστικό σύστημα διαθέτει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *