«Σοσιαλιστική» κυβέρνηση να σου τύχει!

Δεν βρίσκεις λέξεις να χαρακτηρίσεις την ανάλγητη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Πρωτοσέλιδα σήμερα στην οικονομική εφημερίδα Εξπρές διαβάζουμε: «Σε μείωση κάτω του 25% που ισχύει σήμερα του φορολογικού συντελεστή για τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών».

Πάλι δώρα για τους καπιταλιστές δηλαδή. Και σ’ αυτό τον τομέα η τακτική αυτή είναι διαχρονική.
Από το 45% φορολογικό συντελεστή που είχαν οι καπιταλιστές, τους το κατέβασε στο 35% το ΠΑΣΟΚ, μετά ήρθε η ΝΔ το κατέβασε στο 25%, και σήμερα πάλι το ΠΑΣΟΚ προχωράει και σε άλλη μείωση!

Εδώ πια είναι για να τρελαίνεσαι! Όταν μόλις προχτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής, επικαλούμενος την οικονομική κρίση έριξε κατακέφαλα καινούργιους φόρους, που θα πλήξουν κύρια τα λαϊκά στρώματα, για να συγκεντρώσει 4 δισ. ευρώ, έρχεται την ίδια ώρα η κυβέρνηση και μειώνει την φορολογία των πλουτοκρατών.

Και σύμφωνα με τα δικά τους οικονομικά στοιχεία η κερδοφορία των καπιταλιστών –σε περίοδο κρίσης μάλιστα- είναι κάτι παραπάνω από προκλητική. Μέσα στο 9μηνο του 2009, οι 166 κερδοφόρες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες ομολογούν ότι έχουν κέρδη ύψους 11,8 δισ. ευρώ!

Δηλαδή, με την απλή λογική αν υπήρχε φορολογικός συντελεστής 45% -όπως παλιά- για τις επιχειρήσεις, το κράτος θα εισέπραττε έσοδα ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων. Δηλαδή δεν θα χρειαζόταν νέα φοροκαταιγίδα, που θα πλήξει τον λαό, και θα εξοικονομούσε το κράτος επιπλέον ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Ασε που δεν θα είχαν και κανένα πρόβλημα η δράκα των μεγαλομετόχων που διαχειρίζονται αυτές τις εταιρείες.
Μέσα σε ένα εννεάμηνο θα είχαν να μοιραστούν καθαρά κέρδη 6,5 δις ευρώ.
Ε, δεν θα έπρεπε να είναι και παραπονεμένοι!!!.

Και τι έχουμε σήμερα; Την στιγμή που ξεζουμίζονται φορολογικά τα λαϊκά στρώματα, την κυβέρνηση να σκέπτεται να μειώσει κι’ άλλο την φορολογία των καπιταλιστών!!!!!

«Σοσιαλιστική» κυβέρνηση να σου τύχει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *