Οι Έλληνες νεοναξιστές προκαλούν τη Δημοκρατία

Του Κ. Αγγελόπουλου – “Επίκαιρα” 30/8/2012

Ομάδες νέων ανδρών με ρόπαλα, κράνη και παντελόνια «παραλλαγής» κυκλοφορούν στους δρόμους και κυνηγούν για να τσακίσουν στο ξύλο μετανάστες. Στις μαύρες μπλούζες τους έχουν το όνομα του κόμματος «Χρυσή Αυγή» που εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων! Η ηγεσία του εν λόγω κόμματος καλύπτει πλήρως και καθοδηγεί χωρίς να το κρύβει τις ομάδες των ροπαλοφόρων και, μάλιστα, διά κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του χαρακτηρίζει στη Βουλή «σκουπίδια» τους μετανάστες, άξιους, δηλαδή, για σάρωμα και αφανισμό.

Οι ομάδες των ροπαλοφόρων συγκροτούνται ως «ειδικές ομάδες προστασίας των Ελλήνων πολιτών», ως διά ροπάλου και ράβδου υπερασπιστές των συμπατριωτών τους, οι οποίοι υποφέρουν από τους μετανάστες με τη σκούρα επιδερμίδα. Πρόκειται για απόπειρα αντιγραφής του υποδείγματος των «Ταγμάτων Εφόδου» (SΑ) του Ραιμ στη ναζιστική Γερμανία της δεκαετίας ’30. Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι η Ελληνική Δημοκρατία παρακολουθεί τη δράση των ομάδων αυτών της βίας χωρίς σοβαρές αντιδράσεις, περιοριζόμενη σε πολιτικά ψελλίσματα και σε πλαδαρές ρητορικές «αποδοκιμασίες» των πολιτικών εκπροσώπων της. Έτσι, στην πράξη οι νεοναζιστικές παρακρατικές ομάδες έχουν απόλυτη πολιτική και κοινοβουλευτική κάλυψη και κοροϊδεύουν τη Δημοκρατία που τους… αποδοκιμάζει.

«Τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν δεκτά. (…) Τέτοια φαινόμενα θα συντριβούν», δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στους ροπαλοφόρους «προστάτες του Έλληνα πολίτη». Δεν διευκρινίζει, ωστόσο, ο συμπαθής κ. Δένδιας -ούτε και κανένας άλλος κυβερνητικός παράγοντας-τι σημαίνουν ή τι μπορεί να σημαίνουν τα λόγια περί «συντριβής». Ούτε και συνδέει τα των «ταγμάτων εφόδου» με τους πολιτικούς καθοδηγητές τους, την ηγεσία και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που οργανώνουν αυτό το νέο παρακράτος, φτύνοντας στα μούτρα τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου της.

Τα τάγματα των ροπαλοφόρων αντλούν ενέργεια από δύο πηγές: • από την οξύτατη οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία, την οποία επιδέξια η Χρυσή Αυγή αξιοποιεί και με δράσεις κοινωνικής προσφοράς, φτιάχνοντας έτσι το «σοσιαλιστικό» πρόσωπο του ντόπιου Εθνικοσοσιαλισμού• • από την ακινησία των θεσμικών οργάνων και της δημοκρατικής πολιτικής τάξης της Ελληνικής Δημοκρατίας, που, κατά συνέπεια, δεν είναι σε θέση να τύχει υπεράσπισης της.

Το ντόπιο νεοναζιστικό μόρφωμα των θαυμαστών του Ραιμ και των «επιστημονικών» μεθόδων και απόψεων της σχολής Χίμλερ έχει στον παρόντα χρόνο ένα πλεονέκτημα: Διαθέτοντας πολιτική – κοινοβουλευτική κάλυψη, μπορεί να κινείται και να δρα «δυναμικά», όχι κρυπτόμενο, ως δύναμη περιθωρίου, όπως οι παρακρατικοί των δεκαετιών του ’50 και του ’60, αλλά ανοιχτά και με ευρεία δημοσιότητα των έργων του. Οι πλαδαρές δυνάμεις της παρηκμασμένης Δημοκρατίας μας χλευάζονται ανοιχτά από τη Χρυσή Αυγή. Και οι «δυναμικοί πυρήνες» που οργανώνει η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ξεκάθαρα δηλώνουν με τις πράξεις τους ότι δεν έχουν καμία διάθεση να υπολογίσουν το Σύνταγμα, το Κοινοβούλιο και την έννομη τάξη της χώρας.

Οι ντόπιοι νεοναζιστές απέναντι στις χλομές δυνάμεις της ζαλισμένης Ελληνικής Δημοκρατίας παρατάσσουν πολύ μικρές αριθμητικά δυνάμεις, αλλά επιθετικές, γεμάτες ενέργεια και θράσος, αποφασισμένες να κάνουν πόλεμο στο δημοκρατικό πολίτευμα και στις κοινωνικές αξίες του, που πρώτες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αμφισβητήσει με τις κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές τους την τελευταία τριετία. Το πρόβλημα δεν είναι καθόλου μικρό• δεν αποτελεί «μόδα» της ελληνικής Ακροδεξιάς, μια «περίπτωση των καιρών», που αύριο θα ξεθυμάνει. Και αφελώς κάποιοι πολιτικοί κύκλοι επαναλαμβάνουν την κοινοτοπία πως «ο ναζισμός δεν συνάδει με το χαρακτήρα του Έλληνα, ο οποίος τον πολέμησε, μάλιστα, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και υπέφερε απ’ αυτόν στην Κατοχή».

Το κακό μπορεί να παρουσιάζεται με διάφορα ονόματα και πρόσωπα και να παίρνει δύναμη σε καιρούς πολύ δύσκολους, όταν μια κοινωνία οδηγείται στην απελπισία. Αν οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν «φρενάρουν» το περί διαρκούς λιτότητας νεοφιλελεύθερο παραλήρημα, αν οι θεσμικές δυνάμεις της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν το νεοναζιστικό μόρφωμα και τους ροπαλοφόρους του αποφασιστικά και δυναμικά με τα όπλα που τους παρέχουν το Σύνταγμα και το νομικό σύστημα της χώρας, τότε η Ελλάδα θα ζήσει προσεχώς μια εφιαλτική περίοδο και σ’ ένα πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό στο οποίο το νεοναζιστικό παρακράτος θα έχει επιβάλει έντονη την παρουσία του, καταφέρνοντας θανάσιμα πλήγματα στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *