Εχουν ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις εναντίον του Τάσου Θεοφίλου

 Βέβαιη η αντιτρομοκρατική, αλλά… χωρίς στοιχεία

Υστερα από μια ολάκερη εβδομάδα ολικής επαναφοράς των τρομολαγνικών σεναρίων, φορτισμένων με άγριο σασπένς, ξαφνικά… απόλυτη σιωπή. Πάρος, 10 Αυγούστου, η ληστεία μετά φόνου. Μεσολαβεί ολιγοήμερο κενό, που καταλαμβάνεται με εμπλοκή σημαντικού μέρους από το πάνθεον των παρανόμων στην υπόθεση, για να φτάσουμε στην Αθήνα και στον Κεραμεικό, στις 18 πλέον Αυγούστου και στη σύλληψη του 29χρονου θεολόγου Τάσου Θεοφίλου. Εκεί πλέον αλλάζει προσανατολισμό και κατεύθυνση η… ηθογραφία του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Τρομολαγνία και νέο σίριαλ σεναρίων, στην κορύφωση των οποίων επιστέφεται η… Σέχτα Επαναστατών. Δύο ημέρες μετά τη σύλληψη η αντιτρομοκρατική ανακαλύπτει το στούντιο της Λαμίας που βαφτίζεται «γιάφκα», ακολουθεί ακόμη ένα διήμερο με ανεμώλια έπη και φαντασιοκοπίες, για ν’ ακολουθήσει η… Ολιγόκαινος περίοδος, ως η πρώτη από τις τρεις φάσεις «στερεοποίησης» του φλοιού της έρευνας. Σ’ αυτό το διάστημα ο συλληφθείς θεολόγος μετατρέπεται σε άθυρμα ικανοποίησης του κοινού περί δικαίου αισθήματος και όχι της νομικής τάξης και πολιτισμού, εξαντλώντας ακόμη και το πολλοστημόριο κάθε έννοιας καχυποψίας.

Ο Σπύρος Φυτράκης, δικηγόρος του Θεοφίλου, αμφισβήτησε τόσο τη διαδικασία λήψης του DΝΑ όσο και τη χρήση του ως επιστημονικού εργαλείου απόδειξης του γεγονότος ότι ο 29χρονος ήταν στην Πάρο, πλην όμως η εμπεδωμένη διά των… Μέσων ενοχή ήταν αυτή που όρισε σε όλες τις πρωτογενείς αξιολογήσεις το αποτέλεσμα. Ανεξαρτήτως από το αν ήταν ή όχι και από το τι τελικά θ’ αποδειχτεί. Αυτό που σε μια αστυνομική έρευνα πρωτεύει, πάντως, είναι το αποτέλεσμα. Έτσι το σημαντικό της υπόθεσης μέχρι στιγμής είναι ότι, παρά τα όσα έλεγαν αντιτρομοκρατική και ΜΜΕ, μέχρι σήμερα ούτε συνεργοί απεκαλύφθησαν ούτε νέες γιάφκες και σπουδαία ευρήματα προσκόμισε η «γλίσχρα» έρευνα. Το σίγουρο πάντως είναι – κι αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε – πως ουδέποτε τα σαΐνια συνέδεσαν άμεσα τον θεολόγο – πέρα από τη ληστεία – με τα «εκηβόλα» της νεοτρομοκρατίας. Παρέμειναν στην άποψη πως τοποθετείται πέραν του δεύτερου κύκλου των πυρήνων και πιο συγκεκριμένα σε αυτούς που δραστηριοποιούνται για λογαριασμό του λεγόμενου επαναστατικού ταμείου.

Παρότι διά των ΜΜΕ ο 29χρονος Θεοφίλου και οι συν αυτώ τοποθετήθηκαν μέχρι και στον εκτελεστικό βραχίονα της Σέχτας, οι αντιτρομοκρατικάριοι δεν τους βάζουν ούτε καν μεταξύ αυτών που έβαλαν τις εμπρηστικές βόμβες στο μετρό του Αιγάλεω και στη Μicrosoft. Είναι άλλοι αυτοί, λένε, και υποσημειώνουν πως ούτε οι δράστες των τελευταίων δύο ενεργειών διασυνδέονται μεταξύ τους. Σε επίπεδο ομάδων… Άρα, λένε, έχουμε εν δυνάμει τουλάχιστον δύο οργανώσεις με προϊούσα προοπτική εξέλιξης σε ανώτερα (του εμπρηστικού) πεδία δράσης και το έχουν αποδείξει.

Ο… μεγαλοφειλέτης

Και πάνω που περιδεές το ιερατείο συγκάλεσε  σύναξη οιωνοσκόπων επί ασπαλάθων, ήρθε την περασμένη Πέμπτη ένα κείμενο διαμαρτυρίας στην ιστοσελίδα του «Ποντικιού»  για να δώσει νέα τροφή και υπόσταση στην έρευνα. Ο γνωστός πλέον ως «τοξοβόλος του Συντάγματος» αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης θέλησε αυτή τη φορά να «ξεσπαθώσει» μ’ ένα κείμενο διαμαρτυρίας, καθώς τείνει να γίνει κάτι σε… μεγαλοφειλέτη της αντιτρομοκρατικής. Οτιδήποτε συμβεί στο ένοπλο αντάρτικο πόλης και στο περιβάλλον των ένοπλων ληστειών – «απαλλοτριώσεων» από τράπεζες, πρωταγωνιστεί στις επιφυλλίδες της «νεοτρομοκρατίας». Ο τοξοβόλος και ένας ακόμη νεαρός εξακολουθούν ν’ αποτελούν τα… «ανεξόφλητα γραμμάτια» της αντιτρομοκρατικής σε ό,τι αφορά την εκτέλεση εκκρεμών ενταλμάτων σύλληψης. Εις βάρος τους εκδόθηκαν καταδιωκτικές αναγγελίες αμέσως μετά την ανακάλυψη αποτυπωμάτων τους σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα, μέσα στο οποίο, ύστερα από έρευνα τον Μάρτιο του 2011 που συνόδευσε τις συλλήψεις έξι κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων σε κρησφύγετο της Νέας Ιωνίας στον Βόλο, είχαν βρεθεί κροτίδες και μεγάλος αριθμός πλαστογραφημένων δελτίων ταυτότητας με επικολλημένες φωτογραφίες των συλληφθέντων.

Σε καταθέσεις τους όμως τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής που είχαν την ευθύνη της παρακολούθησης του διαμερίσματος είπαν ότι οι δύο νεαροί που εξακολουθούν να καταζητούνται κουβαλούσαν σακ βουαγιάζ με όπλα. Τώρα πώς ήξεραν ότι μέσα στις τσάντες υπήρχαν τέτοιου είδους αντικείμενα, θα σας γελάσουμε και κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τμήμα εμβριθούς ανάλυσης των αντιτρομοκρατικάριων στάθηκε σε δύο σημεία ανάγνωσης του κειμένου του Μιχαηλίδη.

Ι Στην παράγραφο όπου ο καταζητούμενος… Γουλιέλμος Τέλλος υποστηρίζει τις επιλογές του: «Αυτή η επιλογή μου να είμαι δίπλα σε παράνομους συντρόφους, για την οποία παραμένω περήφανος, είχε ως αποτέλεσμα και τη δική μου εξώθηση στην παρανομία μαζί με τους συντρόφους μου Δημήτρη Π… και Θεόφιλο Μαυρόπουλο καθώς και άλλων προς το παρόν “ανώνυμων” συντρόφων, μετά την κατασταλτική επιχείρηση εναντίον της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στον Βόλο (συμπτωματικά λίγες μέρες μετά την συμβολική επίθεση μου εναντίον της βουλής με τόξο και την επακόλουθη σύλληψη μου)». 2 Στη συναφή παράγραφο, στην οποία σημειώνει: «Η επόμενη σημαντική στιγμή είναι η μάχη του αδερφού μας Θεόφιλου Μαυρόπουλου με τους μπάτσους στην Πεύκη. Δε θα δώσω περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή μου ή μη στη μάχη αυτή. Σημασία έχει ότι η ακραία συντροφική και μαχητική στάση του Θεόφιλου, που πολέμησε μόνος του με ένα όπλο εναντίον δύο ένοπλων μπάτσων, είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει ένας ακόμα άνθρωπος στον αγώνα εκτός των τειχών των φυλακών, καθώς και κυρίως να μην αθροιστεί άλλη μία αναίμακτη σύλληψη στις νίκες της αστυνομίας εναντίον μας. Εύχομαι ακόμα να πονάνε τα σπασμένα κοκα-λάκια των υπερφιλόδοξων υπηρετών του καθεστώτος…». Τα σαΐνια μας… έπεσαν τέζα, καθώς, όπως αποφάνθηκαν, ο τοξοβόλος αποδέχτηκε τη συμμετοχή του στη συμπλοκή της Πεύκης…

Η… «γιάφκα»

Κι ενώ οι αντιτερορίστες μας προέβαιναν σε διάφορα συμπεράσματα, ένας εθισμένος στη… φοροαποφυγή 50χρονος ιδιοκτήτης διαμερίσματος της Λαμίας τούς πήρε τηλέφωνο στις 20 του μήνα γιά να τους πει ότι αυτός είχε νοικιάσει ένα στούντιο της οδού Τυμφρηστού 21 στον Τάσο Θεοφίλου. Δεν γνώριζε, όπως είπε, το επίθετο του, αλλά τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες του που είδε στην τηλεόραση. Νοίκιαζε το διαμερισματάκι για 280 ευρώ τον μήνα και, φυσικά, περί… απόδειξης ουδείς λόγος να γίνεται. Ο αθεόφοβος δε είπε στους αστυνομικούς ότι το σπίτι το είχε νοικιάσει αρχικά σε άλλο σπουδαστή σε ΤΕΙ της πόλης τον Σεπτέμβριο, τον οποίο και αυτόν με το μικρό μόνο όνομα του τον ήξερε, αλλά πλέον το έχει… ξεχάσει, και ότι ο Τάσος πήρε τα κλειδιά από τον πρώτο νοικάρη χωρίς διατυπώσεις και περιπλοκές. O θεολόγος, έκτοτε, εμφανιζόταν κάθε περίπου δύο μήνες και πλήρωνε το ενοίκιο του…

Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα λάπ-τοπ, ένα κινητό και ένα πολυμηχάνημα, μία συσκευή πλαστικοποίησης, προφανώς για πλαστές ταυτότητες, αρκετά βιβλία, ενώ από τις ντουλάπες μαζεύτηκαν αρκετά ρούχα. Κάθε σπιθαμή σαρώθηκε για αποτυπώματα και DΝΑ, καθώς, όπως φάνηκε μετά τη σύλληψη του 29χρονου, κανείς δεν το επισκέφθηκε. Βρέθηκαν όμως και πολλά μπουκάλια με οινόπνευμα και καθαριστικά, τα οποία, όπως εκτιμάται, χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία φορά πριν από το κλείσιμο της πόρτας για την… «αποστείρωση» του διαμερίσματος. Όπως διαπιστώθηκε, τα δύο από τα πέντε κλειδιά που είχε πάνω του ο θεολόγος τη στιγμή της σύλληψης του αντιστοιχούν στην εξώπορτα της πολυκατοικίας και στην πόρτα του διαμερίσματος. Άλλο ένα προσαρμόζεται στο σπίτι του στη θεσσαλονίκη, οπότε παραμένουν «ορφανά» άλλα δύο, με τα οποία, όπως λένε τα τσακάλια μας, ανοίγει η πόρτα ακόμη ενός κρησφύγετου. Μέχρι να το βρουν, εάν το βρουν, η εκτίμηση τους είναι πάντως πως δεν κρύβει όπλα κι εκρηκτικά. Σε αντίθεση με όλα όσα υποστηρίζουν τα… συμβεβλημένα ΜΜΕ.

Ακολούθησε έλεγχος στο λάπ-τοπ στα εγκληματολογικά εργαστήρια και διαπιστώθηκε πως περιείχε λογισμικά αρχεία για κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και ανίχνευση καμερών, εγχειρίδια με τακτικές παραβίασης κλειδαριών, κλοπής αυτοκινήτων και συντήρησης όπλων, εγχειρίδιο για ελεύθερους σκοπευτές, ενώ βρέθηκαν ακόμη φωτογραφίες πολιτών, νεκρών αστυνομικών και κενά δελτία ταυτότητας. Αίσθηση προκάλεσε το αποτέλεσμα της έρευνας του κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε στο διαμέρισμα της Λαμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο, όπως και τα άλλα δύο που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία της Πάρου, αντιστοιχεί σε αλλοδαπό… φάντασμα. Με μια ειδοποιό διαφορά: έχει αρκετές κλήσεις μέσα, αλλά μόνο προς ένα τηλέφωνο. Προς το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του σπιτιού, από τον οποίο το νοίκιαζαν. Κι αυτό, σύμφωνα με αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, είναι ενδεικτικό για τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρναν και το πόσο πιο προσεκτικοί εκτιμάται ότι γίνονται όλοι όσοι συμμετέχουν ή εμπλέκονται σε υποθέσεις της «νεοτρομοκρατίας» έχοντας διδαχθεί από τα λάθη των συλληφθέντων.

Από ελάχιστες έως απειροελάχιστες αμφιβολίες λένε πως διατηρούν πλέον οι αντιτρομοκρατικάριοι για το ότι ο 29χρονος είναι αυτός ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο 53χρονο ταξιτζή αμέσως μετά την κινηματογραφική ληστεία της τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και ιδού πού στηρίζουν τη βεβαιότητα τους.

Βίντεο και μοτοσυκλέτα

Στο συγκεκριμένο συμπέρασμα οδηγούν, λένε, τρία βασικά στοιχεία:

♦ Το πρώτο, η διαπίστωση ότι ο Τάσος Θεοφίλου είναι ο ληστής με το καουμπόικο καπέλο μέσα στην τράπεζα.

♦ Το δεύτερο, ότι σε βίντεο στο οποίο έχει απαθανατιστεί η θανάσιμη συμπλοκή φαίνεται πως ο τραγικός οδηγός του ταξί ορμά και συμπλέκεται με δύο άτομα: αυτόν με το καουμπόικο καπέλο και τον συνεργό του, που φορά παρόμοιο με μπορ, αλλά τύπου «λεγεωνάριου». Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, αυτός που τον πυροβόλησε ήταν ο ληστής που δέχτηκε στο πρόσωπο το κροσέ του άτυχου 53χρονου οδηγού ταξί και από τον οποίο έπεσαν το καπέλο και το κινητό. Το καπέλο όπου βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε ο γενετικός τύπος του θεολόγου ήταν το καουμπόικο.

♦ Το τρίτο στοιχείο είναι πάλι από βίντεο, αλλά από τα εσωτερικά πλά-να της τράπεζας. Σ’ αυτά εμφανίζεται μόνο ένα όπλο. Αυτό που δείχνει ο ληστής με το καπέλο λεγεωνάριου στον ταμία, ενώ βρίσκονται μαζί μπροστά από το χρηματοκιβώτιο. Ο ληστής με το καουμπόικο καπέλο, τον οποίο ταυτίζουν με τον Θεοφίλου δηλαδή, έχει διαρκώς το δεξί χέρι μέσα στο τσαντάκι που έχει περασμένο χιαστί στον ώμο και η εκτίμηση είναι πως με αυτό κρατά το όπλο που πυροβόλησε στη διάρκεια της μοιραίας συμπλοκής με τον οδηγό ταξί. Απορία ψάλτου, βηξ…

Οι ντετέκτιβ θεωρούν πως για λόγους ασφαλείας οι ληστές δεν έμειναν σε κανένα κατάλυμα, αλλά κοιμήθηκαν τις νύχτες πριν και μετά τη ματωμένη ληστεία σε κάποια παραλία με υπνόσακους. Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, πάντως, εντόπισαν σε ένα μικρό ψαρολίμανο της Πάρου μια κλεμμένη μοτοσυκλέτα την οποία έκαναν… φύλλο και φτερό. Πρόκειται για ένα εύρημα που συνδέεται ευθέως με την αιματηρή ληστεία, καθώς τα ίδια χαρακτηριστικά στοιχεία «μεταποίησης» υπήρχαν και στο κλεμμένο και μετέπειτα καμένο πρώτο όχημα διαφυγής που βρέθηκε στην περιοχή Αμπελάς. Κλεμμένο από Αθήνα και με πλαστές αθηναϊκές πινακίδες κυκλοφορίας.

Αντε να δούμε τι θα γίνει ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *