Φουντώνει η ανεργία – Συνταξιούχοι: “Μας επιστρέφουν σε εποχές κατοχής” (Βίντεο)

Ακόμα και μ’ αυτά τα πλασματικά στοιχεία για την ανεργία που έδωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή βλέπουμε ότι το εργατικό δυναμικό που βρίσκεται σήμερα στα «αζήτητα» επέστρεψε σε εποχές της δεκαετίας του ’60.

Τα στοιχεία αναφέρονται στον Ιούνη και μας λένε ότι οι άνεργοι αυξήθηκαν μέσα σε ένα μήνα (Μάη-Ιούνη) κατά 50.000 φτάνοντας τους 1.216.000, ποσοστό 24,4% ενώ πέρσι ήταν στο 17,2%.
Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση προέβλεπε για φέτος ανεργία μικρότερη από 20% και είναι δεδομένο ότι ο χρόνος θα κλείσει με ανεργία μεγαλύτερη από 26% (Τα στοιχεία του Ιούνη δεν περιλαμβάνουν τους χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους οι οποίοι θα απολυθούν τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη).
Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι του χρόνου οι άνεργοι θα πλησιάσουν και μπορεί να ξεπεράσουν το 30%.

Πίσω απ’ τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι. Και αυτοί τούτη τη στιγμή έχουν στηθεί στο απόσπασμα της εξαθλίωσης , αιμορραγώντας κάθε μέρα από τις σφαίρες του καπιταλισμού.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι συνταξιούχοι. Σ’ αυτούς η άθλια συγκυβέρνηση της ντόπιας τρόικας δεν φτάνει που τους τσεκούρωσε τις συντάξεις τους, τους αφήνει τώρα και χωρίς γιατρούς και φάρμακα.
Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτοί την κατάσταση;
Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8320.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *