Τα “κατορθώματα” της Διαμαντοπούλου

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του εκπαιδευτικού Χρήστου Κάτσικα συναντήσαμε στην πολύ καλά ενημερωμένη εκπαιδευτική πύλη Alfavita. Τιτλοφορείτε: «Στον μεσαίωνα της ωρομισθίας» και αναφέρει: «Υπουργείο Παιδείας 2009 – Ελληνική εκπαίδευση : Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πήγαν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο σχολείο να κάνουν το μάθημά τους και εκεί τους πληροφόρησαν, μπροστά στους μαθητές τους, ότι είχαν απολυθεί! Αναφερόμαστε σε φιλολόγους οι οποίοι είχαν προσληφθεί πριν από 2 περίπου μήνες (στα τέλη Οκτωβρίου) από τη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Καρδίτσας ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Ο απόλυτος μεσαίωνας της ζωής, της εργασίας, της παιδείας».

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση συναντούμε όλο το χρονικό του νέου «κατορθώματος» του υπουργείου της Α. Διαμαντοπούλου.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να αναφέρουμε μια «ειδησούλα» που δεν φιλοξενήθηκε ούτε στα «ψιλά» κάποιας φυλλάδας.
Μόλις πριν μερικές μέρες το υπουργείο Παιδείας ανέθεσε σε ιδιώτες έναντι αδρής αμοιβής –πλησιάζει τα 100.000 ευρώ- να συντάξουν «οργανόγραμμα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών».
Μην μας πουν τώρα ότι οι πολυπληθείς υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου δεν θα μπορούσαν να έκαναν αυτή την δουλειά. Απλώς κάποιο «δωράκι» ήθελε να κάνει η Διαμαντοπούλου σε συγκεκριμένους ιδιώτες.

Κατά τ’ άλλα η «εκσυγχρονίστρια» υπουργός προβαίνει σε απολύσεις. Και ποιους απολύει; « Ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς! Πτυχιούχους 30 – 35 ετών κατά μέσο όρο που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο κατά χιλιάδες στα δημοτικά, στα Ολοήμερα σχολεία, στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) και καλούνται να διδάξουν και να ζήσουν με μισθούς που ξεπερνούν κάθε φαντασία: με 350 ευρώ το μήνα!», όπως γράφει το άρθρο που αναφέραμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *