Μας ληστεύουν με κάθε τρόπο

Εντείνετε η αντιπαράθεση μεταξύ Τριανταφυλλόπουλου-Αναστασιάδη. Με αφορμή την φονική κατολίσθηση στα Τέμπη ο Τριανταφυλλόπουλος κατηγορεί ανοιχτά τον Θ. Αναστασιάδη ότι χρησιμοποιεί την φυλλάδα που διευθύνει –το «Πρώτο Θέμα»- για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγαλοεργολάβου-συνεταίρου του Γ. Μπόμπολα.

Και πιθανόν κάπου να έχει δίκιο σ’ αυτό ο Ζούγλας.
Αλλωστε αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Ολοι οι καπιταλιστές που διαθέτουν ΜΜΕ τα χρησιμοποιούν σαν όχημα για να πηγαίνουν πρίμα οι επιχειρηματικές τους μπίζνες.

Αυτό που είναι το βασικό για μας, είναι ότι με αφορμή αυτό το καπιταλιστικό έγκλημα που έγινε στα Τέμπη, φάνηκε ολοκάθαρα ότι είναι παραμύθι αυτό που είχε πει πρώτος ο Σουφλιάς και επαναλάμβαναν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Ότι η ιδιωτικοποίηση των εθνικών δρόμων θα εξασφάλιζε άνετη και ασφαλή κυκλοφορία. Αυτό που είδαμε είναι τεράστια κερδοφορία για τους καπιταλιστές που έχουν κατασκευαστικές εταιρείες και τα τεράστια χαράτσια που πληρώνει ο λαός μέσω διοδίων.

Και μια «λεπτομέρεια» για τους καπιταλιστές στους οποίους ανήκουν οι εταιρίες που ευθύνονται για τις εγκληματικές αβλεψίες στο έργο της παράκαμψης των Τεμπών.
Πέρα απ’ τις άλλες ανακοστολογήσεις που υπήρξαν –συνηθισμένη τακτική για να αυξάνονται τα κέρδη των καπιταλιστών- τον περασμένο Αύγουστο, η κυβέρνηση Καραμανλή, ενέκρινε συμπληρωματική σύμβαση, με την οποία αυξήθηκε το κόστος κατασκευής των σηράγγων των Τεμπών κατά 173 εκατ. ευρώ. Σαν επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε το ότι στην αρχική σύμβαση δεν περιλαμβανόταν η κατασκευή λωρίδας έκτακτης ανάγκης.

Μας ληστεύουν δηλαδή με κάθε τρόπο –αρκεί να αναφέρουμε ότι η κατασκευή ενός χιλιομέτρου εθνικού οδικού δικτύου στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περισσότερο 6-7 φορές απ’ ότι στους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών- ενώ τα διόδια τα πληρώνουμε χρυσάφι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *