Αστειότητες

«Ολοι οι ειδικοί αναλυτές συμφωνούν ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τετραμήνου του 2010 ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πρέπει να έχει πείσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές ότι θα προχωρήσει όντως στην εξυγίανση των δημοσιονομικών της χώρας. Διαφορετικά η Ελλάδα θα βυθιστεί περισσότερο στα χρέη. Παραμένει ανοιχτό το ζήτημα, αν ο Παπανδρέου στις περικοπές που πρέπει να κάνει θα τύχει της συμπαράστασης των πολιτών. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα δύο τρίτα θεωρούν υπεύθυνους για το δημόσιο έλλειμμα τους πολιτικούς και γι’ αυτό δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες για τη μείωση του δημόσιου χρέους. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση δίνει το καλό παράδειγμα: ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί παραιτούνται από το 10% της αμοιβής τους, αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος δηλώνει ικανοποιημένος με 5% λιγότερη αμοιβή».

FRANFURTER RUNDSCHAU

Τα παραπάνω που γράφει η Γερμανική εφημερίδα, πέρα απ’ ότι υπογραμμίζει την στάση του Γ. Παπανδρέου που είναι πειθήνιος στις εντολές των «χρηματοπιστωτικών αγορών» (διάβαζε στις διαταγές των παγκόσμιων καπιταλιστών), προσπαθεί να κάνει αβάντα στον πρωθυπουργό και στην Ελληνική κυβέρνηση επικαλούμενη ότι «δίνει το καλό παράδειγμα».

Αστειότητες φυσικά. Οι μισθοί και τα προνόμια που έχουν οι εθνονταβατζήδες μας σπάνια τα συναντάς σε άλλες χώρες της Ε.Ε, ενώ για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τι να πει κανένας;

Είναι να γελάς αν σκεφτείς ότι ο Προβόπουλος ακόμα και μ αυτή την μείωση έχει αποδοχές πολύ μεγαλύτερες από τον διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Τρισέ, αλλά και από τον μισθό που λαμβάνει ο … πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *