Το τεράστιο έγκλημα των 61 πνιγμένων μεταναστών δε θα είναι το τελευταίο!

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία κλιμακώνεται. Η εσωτερική σύγκρουση για τη νομή της εξουσίας, φορτισμένη από εθνικά και θρησκευτικά μίση, με παρανομαστή την απέχθεια για το αυταρχικό καθεστώς του Άσαντ, αλληλοδιαπλέκεται με τον ανταγωνισμό τεράστιων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων που παρεμβαίνουν με κάθε τρόπο. Όποιος θέλει να καταλάβει πτυχές της δραματικής καθημερινότητας που βιώνουν οι Σύριοι αρκεί να αναζητήσει σχετικά βίντεο στο ιντερνέτ. Οι σκηνές είναι σκληρές και δύσκολα μπορεί να τις αντέξει ένας ειρηνικός πολίτης. Οι «εχθροί» αλληλοσφάζονται, κομματιάζονται, οι εκτελέσεις αιχμαλώτων και τραυματιών διαδέχονται η μία την άλλη, πτώματα πετιούνται από τις ταράτσες, οι αγριότητες δεν έχουν τελειωμό.

Οι πολίτες προσπαθούν να γλυτώσουν. Και φεύγουν άρον άρον. Με τα παιδιά αγκαλιά, λίγα ρούχα στο χέρι και τα ποτάμια της προσφυγιάς φουσκώνουν.

Αυτούς όμως τους πρόσφυγες δε τους θέλει κανείς.

Και πρώτα απ΄ όλα δε τους θέλει η «πολιτισμένη-ευαίσθητη» Δύση που φέρει τεράστια ευθύνη για την ανθρωπιστική καταστροφή. Όπως και στην περίπτωση της Λιβύης τα στρατεύματα και οι πράκτορες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είχαν διπλό ρόλο: αφενός να γκρεμίσουν το δικτάτορα καταστρέφοντας ταυτόχρονα τη χώρα -εξού και τα συμβόλαια ανοικοδόμησης-, αφετέρου, να φτιάξουν τείχος αξεπέραστο στους απελπισμένους πρόσφυγες με τα πλοία του ΝΑΤΟ. Μεταξύ αυτών και οι ελληνικές φρεγάτες, ενώ παράλληλα εφοπλιστές, έμποροι, ξενοδόχοι, ιδιωτικά νοσοκομεία έκλειναν συμφωνίες.

Μπροστά στα άθλια τείχη λοιπόν της Ευρώπης Φρούριο στήνεται ένα απάνθρωπο παιχνίδι διπλωματικών υπηρεσιών, δυνάμεων καταστολής, στρατιωτικών δυνάμεων και δουλεμπόρων, με θύμα τους πρόσφυγες. Ενώ τα γειτονικά κράτη και η Ε.Ε. διαγκωνίζονται για την αποτελεσματική φρούρηση των συνόρων, οι απώλειες μεταναστών, που χάνουν την ζωή τους με τον πιο οδυνηρό τρόπο, πολλαπλασιάζονται.

Χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα του CNN Turk ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των πρώτων δρόμων που χρησιμοποιούνται για την μετανάστευση. Μόνο πέρυσι – αναφέρει – περισσότεροι από 40.000 πρόσφυγες συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα. Όσον αφορά την παραλίγο νέα τραγωδία με μετανάστες (μετά από αυτήν στην Σμύρνης) η Star, η Milliyet, η Hurriyet και η Zaman γράφουν: Η Στρατοχωροφυλακή παρατήρησε μία λέμβο που παρασυρόταν στα ανοικτά και όταν το λιμενικό πλησίασε στο φουσκωτό Zodiac τότε είδε ότι μέσα υπήρχαν 9 λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν έρθει αρχικά στην Σμύρνη και στην συνέχεια στο Κουσάντασι και από εκεί οι δουλέμποροι τους επιβίβασαν στην φουσκωτή λέμβο. Τους έδωσαν οδηγίες λέγοντας «πηγαίνετε ευθεία, απέναντι είναι ελληνικό νησί» . Στην συνέχεια παρασύρθηκαν , έχασαν την πορεία τους και παραλίγο να πνιγούν. Επίσης η τουρκική εφημερίδα Aksam σημειώνει: «Αυξήθηκαν οι περιπολίες και παρεμποδίστηκε η τραγωδία από την τουρκική ακτοφυλακή του συνόλου των μεταναστών που επέβαιναν σε δύο λέμβους οι οποίες – σε διαφορετικά σημεία – ναυάγησαν». Όπως και οι άλλες εφημερίδες έγραφαν, διασώθηκαν την τελευταία στιγμή 75 πρόσφυγες σε δύο ξεχωριστές λέμβους στα ανοικτά της Μαρμαρίδας και των Δαρδανελίων. Στη μία περίπτωση συνολικά 39 άτομα (εκ των οποίων 13 παιδιά και 7 γυναίκες) προσπάθησαν να διαφύγουν από το Μποσμπουρούν της Μαρμαρίδας στην Σύμη. Όμως καθοδόν προς την Σύμη την νύκτα η πλαστική λέμβος άρχισε να βυθίζεται τρία μίλια ανοικτά του Μποσμπουρούν. Η ακτοφυλακή της Μαρμαρίδας που έκανε περιπολία, έσωσε τους πρόσφυγες. Επίσης – ανέφεραν τα ρεπορτάζ- 36 πρόσφυγες που θέλησαν να περάσουν από το Αϊβατζίκ των Δαρδανελίων στην Λέσβο κινδύνεψαν να πνιγούν όταν υπέστη βλάβη ο κινητήρας της λέμβου και άρχισαν να μπαίνουν νερά».

Η σωτηρία όμως των μεταναστών από τις δυνάμεις ασφαλείας ουσιαστικά σημαίνει την σύλληψη τους και την αρχή ενός νέου Γολγοθά. Σαν αυτόν που βιώνουν οι 73 μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Φαρμακονήσι. Με την αρωγή του στρατού δέχτηκαν ανθρωπιστική βοήθεια (ρουχισμό) την οποία κατάφερε να συλλέξει αρμόδια επιτροπή πολιτών της Λέρου με την συμβολή της Εκκλησίας και στην συνέχεια θα μεταφερθούν στα κρατητήρια της Λέρου. Σε καταγγελία τους η Ομάδα Πολιτών Λέρου, αποκαλύπτει οι 73 μετανάστες, κυρίως από την Συρία βρίσκονται εδώ και δυο εβδομάδες στο Φαρμακονήσι, το οποίο δεν είναι κατοικήσιμο. Ανάμεσά τους είναι και 20 παιδιά. Την ίδια στιγμή στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος της Λέρου βρίσκονται άλλοι 53 μετανάστες, οι οποίοι σήμερα θα μεταφερθούν στην Αθήνα, όπου θα τους παραλάβει η Διεύθυνση Αλλοδαπών. Μαζί τους για την Αθήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου, θα μεταβούν και τα 20 παιδιά με τους γονείς τους, από το Φαρμακονήσι.

Όμως τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Μεταναστών είναι ένας τόπος κοινός και για τους Έλληνες μετανάστες. Παρά την επίσημη προπαγάνδα, την συστηματική χρήση του απαξιωτικού όρου «λαθρομετανάστης» από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την χυδαία αντίληψη περί «καθαρισμού της χώρας από τους μετανάστες», που χρησιμοποιούν όλοι-δημοσιογράφοι, κυβέρνηση, Χρυσαυγίτες κλπ., αποδεικνύεται ότι κοινή είναι η τύχη των μεταναστών.

Ας δούμε την σχετική αρθρογραφία:

«Το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου», σύμφωνα με το οποίο Έλληνες πολίτες που θέλησαν να επισκεφθούν την Αυστραλία ως τουρίστες, οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» το υπουργείο Μετανάστευσης, μόνο από το διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης (όπου φθάνουν οι περισσότεροι Έλληνες) το οικονομικό έτος 2011-2012, δεν επετράπη η είσοδος σε 29 κατόχους ελληνικών διαβατηρίων έναντι μόλις τριών τον προηγούμενο χρόνο.

Η Αυστραλία εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Το ίδιο αυστηρή είναι και με όσους δηλώνουν ότι έρχονται στη χώρα για τουρισμό. Όχι μόνο πρέπει να έχουν αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, αλλά και να δείχνουν ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα.
Έτσι όσοι δηλώνουν ότι έρχονται για τουρισμό στην Αυστραλία, αλλά, κατά την κρίση των ελεγκτών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της χώρας, «δεν πείθουν» για τις προθέσεις τους (δεν έχουν χρήματα, διεύθυνση διαμονής ή δηλώνουν ότι θα ψάξουν για εργασία κ.λπ.) στέλνονται αμέσως πίσω στη χώρα, απ’ όπου προέρχονται, με την πρώτη διαθέσιμη πτήση. Και αν δεν υπάρχει πτήση οδηγούνται προσωρινά στα κέντρα κράτησης, όπου οδηγούνται και οι λαθρομετανάστες και μόλις βρεθεί διαθέσιμη πτήση στέλνονται πίσω στην Ελλάδα».

Κοινή είναι μοίρα των απόκληρων του κόσμου! Κοινοί πρέπει να είναι και οι αγώνες τους!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *