Δεν πνίγηκαν αλλά τους έπνιξαν

«Πέντε ακόμη πτώματα, δυο ανδρών και τριών γυναικών, εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης και στα Πετρωτά Ροδόπης.
Οι λιμενικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες οι οποίοι πνίγηκαν στα ανοιχτά του τριγώνου Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Θάσος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από ξηρά και από θάλασσα, καθώς ήδη από τις 31 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί συνολικά δέκα πτώματα.
Οι αρχές εκτιμούν ότι όλα τα πτώματα, έχουν σχέση με το ίδιο τραγικό περιστατικό που συνέβη στα ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι έρευνες για το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων πτωμάτων συνεχίζονται στην περιοχή από την ξηρά και από την θάλασσα.
Εξ άλλου τις απογευματινές ώρες, στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, βρέθηκαν από κτηνοτρόφο ακόμη δυο πτώματα ανδρών. Επειδή η περιοχή ήταν δύσβατη, τα δυο πτώματα ανασύρθηκαν με την βοήθεια ανδρών της ΕΜΑΚ».

Η παραπάνω είδηση πανομοιότυπη σε όλα τα ΜΜΕ. Λίγες λέξεις «ξερές», «άχρωμες» που φάνηκε ότι γράφτηκαν απλώς και μόνο ώστε τα ΜΜΕ να είναι «μέσα στην επικαιρότητα».

Κι όμως αυτοί οι δολοφονημένοι –γιατί ναι, υπάρχει θύτης σ’ αυτούς τους θανάτους και είναι ο καπιταλισμός- ήταν ανθρώπινες υπάρξεις με όνειρα για την ζωή, είχαν ελπίδες ότι θα μπορούσαν να ξεφύγουν απ’ την αφόρητη αθλιότητα που βίωναν στις πατρίδες τους.
Ψιλά γράμματα όμως αυτά για τους «λειτουργούς» των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης. Γ’ αυτούς δεν ήταν παρά «λαθρομετανάστες», μια λέξη που κατόρθωσαν να την κάνουν τόσο αρνητικά φορτισμένη ώστε να είναι συνώνυμο του εγκληματία.

Οι μετανάστες δεν πνίγηκαν αλλά τους έπνιξαν.
Και υπάρχουν ένοχοι και εγκληματίες.
Είναι η πλανητική οικονομική ολιγαρχία που οδηγεί να πεθαίνει ένα παιδί κάθε 3 δευτερόλεπτα.
Είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν εκατόμβες νεκρών, ατέλειωτα καραβάνια εξαθλιωμένων ανθρώπων που παίρνουν τα μάτια τους για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη.

Είναι ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός που δημιουργεί εκατοντάδες νεκρούς στα ναρκοπέδια και στα παγωμένα νερά του Εβρου και του Αιγαίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *