Φεστιβάλ της ΠΡΩΚΑΤ

1ο Πολιτικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια

Διανύουμε πλέον τον τρίτο χρόνο της κρίσης και την άλλοτε ιδεολογική ηγεμονία του ευδαιμονισμού της “ισχυρής Ελλάδας σε δυνατή Ευρώπη” την έχει αντικαταστήσει ο εκβιασμός της επικείμενης καταστροφής σε περίπτωση απελευθέρωσης μας από τη θανατερή μέγγενη της Ε.Ε. και της πάσης θυσίας παραμονής στην Ο.Ν.Ε. και το ευρώ.
Σήμερα όμως, ο πραγματικός ρόλος της Ε.Ε., που ούτε  ήταν και ούτε και θα μπορούσε να είναι “το σπίτι των λαών”, έχει αποκαλυφθεί. Για να επιβιώσουν από την κρίση κυβερνήσεις και κεφάλαιο καταδικάζουν τους λαούς της Ευρώπης στην καταβαράθρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων και των δημοκρατικών τους ελευθεριών, με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, με τη νεκρανάσταση του φαντάσματος του “εσωτερικού εχθρού”, με τη σύγχρονη δολοφονική μεταναστευτική πολιτική αλλά και με το “φασιστικό θηρίο”, που σταδιακά αναδεικνύεται στη “σιδερένια γροθιά” του συστήματος, ενώ δεν διστάζουν να ανάψουν τη φωτιά του πολέμου σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Την ίδια στιγμή, η καταστροφή με την οποία μας απειλούν συντελλείται εδώ και καιρό σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Η ανεργία ξεπερνά πλέον το 25%, η φορομπηξία και φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος, οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται καταδικάζοντας μας στη φτώχεια και την ανέχεια, το σύστημα υγείας και η εκπάιδευση κυριολεκτικά καταρρέουν, ενώ την ίδια στιγμή οι άρρωστοι πεθαίνουν λόγω έλλειψης φαρμάκων και τα παιδιά λιποθυμούν από πείνα στα σχολεία.
Ταυτόχρονα, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται. ΔΕΚΟ, πλουτοπαραγωγικές πηγές, φυσικό περιβάλλον βγαίνουν στο σφυρί για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε, υπονομεύοντας το μέλλον της χώρας και του λαού, ενώ η αποδιάρθρωση των κρατικών υπηρεσιών έχει οδηγήσει στην καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων από εκατοντάδες φωτιές.

7 χρόνια ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα

Ήταν τότε, πριν από 7 χρόνια που αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε έναν πολιτικό φορέα αντίστασης. Αντίσταση στην επικείμενη καταστροφή του περιβάλλοντος και την παράδοση του, στην καπιταλιστική κερδοφορία, στην ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία των αστικών πολιτικών δυνάμεων αλλά και στους κρατικούς μηχανισμούς και φορείς, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως τμήμα του κρατικού μηχανισμού. Έναν πολιτικό φορέα που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση κοινωνικών αντιστάσεων, που θα πρωτοστατεί στην οικοδόμηση επιτροπών κατοίκων και λαϊκών συνελεύσεων, θεωρώντας πως μόνο ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης και πάλης μπορεί να φέρει νικηφόρα αποτελέσματα. Που δε θα “ξεχνά” να συνδέει το ειδικό με το γενικό, το τοπικό με το κεντρικό, την πάλη των κατοίκων και των εργαζομένων, με τη συνολική ανάγκη ανατροπής και την ανάδειξη ενός άλλου δρόμου…
Ήταν μία δύσκολη και επίπονη πορεία που συνέβαλε στο λαϊκό κίνημα. Από την μάχη ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό, όπου αναδείξαμε την δυνατότητα ενός άλλου τρόπου οργάνωσης των “τοπικών κινημάτων” από τα κάτω και ενός άλλου περιεχόμενου που διεκδίκησε τη συνολική ανατροπή των αντιλαϊκών σχεδιασμών. Από τη μάχη ενάντια στις φωτιές στον Υμηττό, όπου αναδείξαμε ότι ο πραγματικός υπεύθυνος είναι οι κατά καιρούς “αναπτυξιακοί σχεδιασμοί” και η στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέχρι και την επικείμενη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου, για να μη γίνει “πάρκο του κεφαλαίου” αλλά “πάρκο του λαού”, πάντα προτάξαμε τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα κόντρα σε λογικές που σπεύδουν να ψαλιδίσουν την κοινωνική δυναμική διεκδικώντας μία άλλη – καπιταλιστική – ανάπτυξη και  εγκλωβίζονται στην ηττοπαθή λογική του “πολιτικά εφικτού”.
Ταυτόχρονα, όλα αυτά τα χρόνια συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις κρίσιμες μάχες του λαού. Από τη μεταφορά της “φωτιάς” του Δεκέμβρη στις γειτονιές, τη στήριξη και την ενίσχυση κάθε εργατικού αγώνα στην περιοχή, τις μεγάλες μάχες της πλατείας Συντάγματος και του εργατικού κινήματος την προηγούμενη χρονιά, τη μάχη των χαλυβουργών, την οργάνωση του λαού ενάντια στα μνημόνια και τις επιπτώσεις τους.

Σας καλούμε στο 1ο Πολιτικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ της ΠΡΩ.ΚΑΤ.

Σήμερα, που απειλούν να σαρώσουν τα πάντα, κάθε μάχη που απειλεί να έχει νικηφόρα προοπτική, απειλεί και να αμφισβητήσει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων, αποτελώντας παράδειγμα για τη νικηφόρα πάλη του λαού. Αυτό είναι και το στοιχείο που σήμερα συνδέει το επιμέρους με το γενικό, το τοπικό με το κεντρικό και αυτό που πρέπει να συνολικοποιεί και να ενώνει κάθε μάχη που δίνεται. Η πάλη για τη συνολική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών!
Σήμερα, που το παράθυρο μίας ιστορικής ευκαιρίας είναι ανοιχτό, το “φουσκωμένο ποτάμι της οργής του λαού” μπορεί και πρέπει να ξεσπάσει και να ξεθεμελιώσει τόσο την αντιλαϊκή πολιτική και αυτούς που τη στηρίζουν, να τσακίσει τους νεοφασιστικούς σκελετούς, για μία ακόμη φορά και να αποτινάξει το “ζυγό” της Ε.Ε., της Ο.Ν.Ε. και του ΔΝΤ.
Για αυτή την προοπτική παλεύουμε και εμείς και με αυτή την αφορμή σας καλούμε στο 1ο Πολιτικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ της ΠΡΩ.ΚΑΤ., για να συζητήσουμε για την αναγκαιότητα των σχημάτων γειτονιάς και των αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης, για την ανάγκη ανασυγκρότησης και συντονισμού τους, για το βάθεμα της πολιτικής παρέμβασης τοπικά,  για τη συμβολή τους στη λαϊκή αυτοοργάνωση, αυτοάμυνα και αλληλεγγύη και για το ρόλο τους στο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Σας καλούμε για να συζητήσουμε επίσης, για τα κρίσιμα μέτωπα της περιοχής και τη δυνατότητα νικηφόρας διεκδίκησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, για την οργάνωση της μάχης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Σας καλούμε, τέλος, να ακολουθήσουμε όλοι μαζί το δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, να οργανωθούμε, να παλέψουμε και να νικήσουμε!

 

    Σάββατο 15/9
6:00μ.μ.    Συζήτηση:
Αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης, η προοπτική του εγχειρήματος και η συμβολή τους στο λαϊκό κίνημα
6:00μ.μ.    Κουκλοθέατρο
8:00μ.μ.    Προβολή ταινίας: Το λιμάνι της Χάβρης
10:00μ.μ.    dj party
Κυριακή 16/9
6:00μ.μ.    Συζήτηση:
Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας – Η μάχη για το αεροδρόμιο του Ελληνικού
6:00μ.μ.    Κουκλοθέατρο
9:00μ.μ.    Συναυλία
Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια
prwkat.blogspot.com – www.facebook.com/prwkat – prwkat@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *