Ονειρα προς πώλησηΤην φάμπρικα με τους ομήρους-συμβασιούχους την δούλεψαν καλά όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Μ αυτό τον τρόπο δημιουργούσαν εκλογική πελατεία και σε κάποιες περιπτώσεις και κομματικό στρατό. Προεκλογικά το 2004 ο Καραμανλής έδινε την υπόσχεση ότι θα μονιμοποιούσε τους 250.000 συμβασιούχους που υπήρχαν, θα καταργούσε το αίσχος που υπήρχε και σύμφωνα με τα λεγόμενα του θα γίνονταν «μόνο οι απολύτως αναγκαίες προσλήψεις με διαφανείς διαδικασίες και αξιοκρατία».

Το αποτέλεσμα γνωστό. Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ μονιμοποίησαν λιγότερο από 34.000 παλιούς συμβασιούχους και παράλληλα προσέλαβε άλλους 387.911 εργαζόμενους, με ολιγόμηνες συμβάσεις κάθε φορά ώστε να εκμεταλλεύεται την αβεβαιότητά τους.
Και φυσικά τις προσλήψεις τις έκαναν οι κυβερνητικοί κομματάρχες εκτός ΑΣΕΠ αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Μ’ αυτό τον τρόπο βρήκαν ευκαιρία κάποια «γαλονάτα κυβερνητικά παιδιά» να κάνουν και τις αρπαχτές τους. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μόνον μέσα στις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα συναντήσει πολλές περιπτώσεις όπως τις παρακάτω:

«Επιχειρησιακές ενέργειες που επιβάλλονται για την επιτυχή προώθηση του ιαματικού τουριστικού προϊόντος στην ελληνική και διεθνή αγορά. Έρευνα αγοράς, ανάλυση των επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού και εισήγηση κάθε ενέργειας ή λήψεως μέτρων όπως και οι επιβαλλόμενες συνεργασίες που μπορούν να επιφέρουν αποτελεσματικότητα στους στόχους του υδροθεραπευτηρίου».

Με αυτά τα καθήκοντα μεταξύ άλλων και με αμοιβή 30.000 ευρώ για ένα έτος εγκρίθηκε η πρόσληψη συμβασιούχου για μάρκετινγκ στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Τουρισμού Α.Ε. του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.

Στον ίδιο φορέα θα απασχοληθεί για δύο μήνες ένας υπεύθυνος για τη διοργάνωση- παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων και θα εισπράξει 4.000 ευρώ!

Ως «ειδικοί επιστήμονες με εμπειρία στην υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων» θα προσληφθούν δύο συμβασιούχοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο μισθός τους ανάλογος του τίτλου, θα φτάσει τα 52.600 ευρώ για έναν χρόνο, την ώρα που ένας «ειδικός επιστήμονας σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης» προβλέπεται να λάβει για το ίδιο χρονικό διάστημα 32.000 ευρώ..»

Όταν η ανεργία της εργατικής τάξης γίνετε όχημα για να κάνουν περατζάδα .απ’ το κοινοβούλιο τους κάποιοι πολικάντηδες δεν απλώς μια αστοχία της κυβερνητικής πολιτικής αλλά έγκλημα με θύμα τα όνειρα χιλιάδων νέων παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *