Δε μπορούν να κατεβάσουν τον στρατό στο δρόμο, γι’ αυτό δημιουργούν στρατιωτικό σώμα της ΕΛ.ΑΣ

Η είδηση ότι το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών στην Πορτογαλία προχώρησε σε μία πρωτοφανή για τα χρονικά ανακοίνωση, όπου απαιτεί από τον Πρωθυπουργό Κοέλιο να εγκαταλείψει την χώρα, αλλιώς θα οδηγηθούν σε κίνημα για την ανατροπή του, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τα λαϊκά δικαιώματα, προκάλεσε αναμφίβολα το ενδιαφέρον, άναψε την συζήτηση και έσπειρε ανησυχίες σε πολλούς για την κατάληξη τέτοιου είδους στρατιωτικών παρεμβάσεων. Πολύ περισσότερο που καταγράφονται σημαντικές ομοιότητες μεταξύ της ελληνικής και πορτογαλικής κοινωνικής πραγματικότητας, δύο λαών που στενάζουν κάτω από την καπιταλιστική κρίση και τις απεχθείς αστικές λύσεις που οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στην χρεωκοπία.

Ας διαβάσουμε λοιπόν: “Η Associação de Praças (AP) κατηγορεί τη πορτογαλική κυβέρνηση συνασπισμού ότι «καταστρέφει τη χώρα» και πως «έχει μετατρέψει τον λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα με τα νέα μέτρα λιτότητας. Είναι φανερό, ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί από αυτή την κυβέρνηση έχουν αποτύχει. Έχουν επικεντρωθεί στην εκθεμελίωση των εργαζομένων και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων με το να επιβάλλουν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ανασφάλεια» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (ΑΡ). Στην ανακοίνωσή της η AP τονίζει ότι δεν επιθυμεί να μείνει απλός παρατηρητής «όσο αυτή η αχρεία αυτή επίθεση προετοιμάζεται» υπενθυμίζοντας ότι «δεν είναι στην νοοτροπία του Στρατού να αποφεύγει καταστάσεις» και συνεχίζουν καλώντας τον Πρωθυπουργό τους να εγκαταλείψει άμεσα την χώρα. «Κύριε πρωθυπουργέ για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων κάντε τους τη χάρη παραιτηθείτε τώρα και φύγετε από τη χώρα!». Η ΑΡ καλεί μάλιστα τους Πορτογάλους στρατιωτικούς να παραβρεθούν στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου «καθώς και αυτοί είναι πολίτες». Η ΑΡ κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση της Πορτογαλίας ότι έχει «μετατρέψει τους φτωχούς σε άθλιους και τη μεσαία τάξη σε νεόπτωχους οδηγώντας μια ρημαγμένη χώρα χωρίς κανένα στόχο στην άβυσσο». Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι με σαφή προειδοποίηση ότι «οι πορτογαλικές ένοπλες δυνάμεις θα αναγκαστούν να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους»! «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Τρόικα και σε κανένα άλλο να συνεχίσουν. Έχουμε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπερασπιστούμε το πορτογαλικό σύνταγμα και δεν μπορούμε, ούτε και πρόκειται να εγκαταλείψουμε ένα έθνος με 900 χρόνια ιστορία να μαραζώσει επειδή εσείς αποφασίσατε να κάνετε την Πορτογαλία όμηρο των διεθνών οικονομικών κύκλων. Όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έχει ορκιστεί στην υπεράσπιση της χώρας, να περιφρουρεί το σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας και αποκηρύσσουν κατηγορηματικά τις πολιτικές που ακολουθούνται γιατί είναι αντίθετες με αυτά που οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ορκιστεί». Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε μεγάλη πίεση προκειμένου να παραιτηθεί, ιδιαίτερα μετά τις διαδηλώσεις ενός εκατομμυρίου πολιτών σε 32 πόλεις της χώρας.
Σημειώνεται ότι η “Αssociação de praças” είναι αριστερής κατεύθυνσης και προέρχεται ιστορικά από την Επανάσταση των Γαρυφάλλων”.

Ταυτόχρονα, οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με την συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Το κόμμα της ΝΔ, με την αποδεδειγμένη προνομιακή σχέση, απέτυχε να διαχειριστεί τα προβλήματα τους, να τους κατευνάσει με υποσχέσεις και κομματική εύνοια, να τιθασεύσει τις αγωνιστικές τους προσδοκίες με τις Ενώσεις Αποστράτων, τις απειλές για πειθαρχικό έλεγχο και τις υποδείξεις του ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Κωσταράκου. Τώρα τους έχει απέναντι τους, οργισμένους καθώς η πολιτική πρακτική του διαχωρισμού τους σε «Μάχιμους και Μη Μάχιμους», όχι απλώς μετατρέπει τη δυσφημιστική αντίληψη του Πάγκαλου σε κριτήριο μισθοδοσίας τους, αλλά κυρίως τους αποδεικνύει ότι στο σύνολο τους, δεν είναι πλέον το ίδιο απαραίτητοι στο αστικό καθεστώς εξουσίας!

Εδώ όμως ελλοχεύει ο εξής κίνδυνος για το κατεστημένο που τα μόνα στηρίγματα για να επιβάλλει την βάρβαρη ταξική πολιτική του είναι τα ΜΜΕ, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, κυρίως η ΕΛ.ΑΣ. και ο Στρατός, τον οποίο εκπαιδεύει και απαιτεί από το 2008, ολοένα πιεστικότερα να κατέβει στο δρόμο κατά των κοινωνικών διαμαρτυριών. Γιατί μπορεί τα Σώματα Ασφαλείας να νοιώθουν ότι μπορούν ακόμη να διαπραγματευτούν –καταπληκτικά κυνική η τοποθέτηση του συνδικαλιστή των αστυνομικών Φωτόπουλου στην κινητοποίηση του ΣΥΣΜΕΔ «αν δε μας προσέξουν, δε θα τους προσέξουμε», αλλά οι στρατιωτικοί –πλην των αεροπόρων, των πληρωμάτων υποβρυχίων και των ειδικών δυνάμεων- αντιδρούν στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Συνειδητοποιούν ότι τα μέτρα στοχοποιούν από κοινού τόσο τους ίδιους, όσο και τον κόσμο της εργασίας, και παρά τις οπισθοφυλακές των όποιων προνομίων έχουν διασωθεί, το μέλλον προβλέπεται αβέβαιο. Και μάλιστα είναι ένα άμεσο μέλλον με μικρότερο στρατό και έντονη την τάση ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης του τομέα Ασφάλειας και Άμυνας, στο πλαίσιο μιας βαθιάς αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα αυτά είναι γνωστά στην κυβέρνηση και πρωτίστως στον υπουργό ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδια. Έχει μοιραστεί την εμπειρία του πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη που γνώρισε την κάθετη άρνηση φαντάρων και μονίμου προσωπικού να μετατραπούν σε Απεργοσπαστικό Μηχανισμό και να στραφούν εναντίον της απεργίας των ΟΤΑ!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ MADE ISRAEL!

Η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα της καθώς γνωρίζει ότι πλέον ευρύτερα λαϊκά στρώματα κατανοούν ότι η επιβολή καθεστώτος βάρβαρης δουλείας για τον κόσμο της εργασίας, όπως προβλέπει η άγρια ταξική πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-Ελληνικής και διεθνούς αστικής τάξης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση και να χαραχθεί ο νέος δρόμος κερδοφορίας του επιχειρηματικού κόσμου, απαιτεί τη θωράκιση του αστικού καθεστώτος εξουσίας. Από αυτή επομένως την σκοπιά θέλουμε να εξετάσουμε τις εξαγγελίες του υπουργού ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδια, που αναλαμβάνει να κάνει πράξη τις πιο ακραίες πτυχές του κρατικού αυταρχισμού που απαιτεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, που φυσικά έχει όμοια χαρακτηριστικά με ότι συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο.

Η θεωρία «των άκρων-φορέων της βίας», που με ζήλο πρεσβεύει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η κυβέρνηση αποκρύπτει την προετοιμασία της Αστυνομίας και της Κρατικής Καταστολής της Μνημονιακής Εποχής, του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο υπουργός ΠΡΟΠΟ δηλώνει ότι θα συσταθεί μονάδα με βαρύ οπλισμό για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας, στα πρότυπα της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο Ν.Δένδιας προαναγγέλλει και νομοθέτημα για τις προϋποθέσεις των συγκεντρώσεων στο Κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση των “επεισοδίων”. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα ελαχιστοποιηθεί η χρήση χημικών με μια νέου τύπου διαχείριση με τη χρήση αντλιών νερού! Για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» επαναλαμβάνει ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Αναγνωρίζει ότι «έχουμε πνιγεί» από τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που κρατούνται, ωστόσο, έχει ήδη γίνει προγραμματισμός για την καταρχήν παραχώρηση άλλων δύο στρατοπέδων. Κατά τον υπουργό το ένα θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Για τον κίνδυνο μετατόπισης των μεταναστευτικών ροών από τον Έβρο στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, ο Δένδιας επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Λιμενικού Σώματος και Πολεμικού Ναυτικού. «Εάν αυτό δεν γίνει, η ΕΛ.ΑΣ. θα βρεθεί πάλι να διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό μεταναστών και θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο» προειδοποιεί. Τέλος, επισημαίνει ότι απαιτείται αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. με μείωση κατά σχεδόν 50% του συνόλου των οργανικών μονάδων. «Μια ορθά οργανωμένη και εφοδιασμένη με τα κατάλληλα μέσα Αστυνομία 40.000 έως 42.000 ατόμων είναι απολύτως επαρκής. Η Αστυνομία των 55.000 είναι πολυτέλεια» καταλήγει».

Η ορολογία της Χρυσής Αυγής και η δαιμονοποίηση των μεταναστών είναι εδώ, δια στόματος Δένδια, μαζί με την έκθεση του πλήρες σχεδίου καταστολής των κοινωνικών αγώνων από μια μικρότερη και στρατιωτικοποιημένη αστυνομία. Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Για τον σκοπό αυτό ο Ν.Δένδιας πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, καθώς το Ισραήλ θεωρείται χώρα που διαθέτει έναν από τους πληρέστερους μηχανισμούς ασφαλείας στο κόσμο, με εμπειρία στις εμπόλεμες-κατεχόμενες ζώνες της Παλαιστίνης. Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζχάκ Αχαρόνοβιτς, τον υπουργό Εσωτερικής Άμυνας Άβι Ντίχτερ, με τον υπουργό Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν, καθώς και με τον επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ, Γιάκοβ Αμιντρόρ». Παράλληλα, αποκαλύπτεται όλη η ουσία «του εξαιρετικού επίπεδου» των διμερών σχέσεων των δύο κρατών και το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, καθώς η εμπειρία των Αποκλεισμένων Παλαιστινιακών εδαφών ετοιμάζεται να μεταλαμπαδευτεί στην Αθήνα! Έχει άδικο επομένως η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τελευταίο τεύχος της να αναρωτιέται αν μπορεί η Ελλάδα να γίνει Συρία;

Τι σημαίνει Στρατός-Αστυνομία θα μας εξηγήσουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, το άτυπο Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, το defencenet.gr και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: «Mια εξέλιξη χαρακτηριστική των κινδύνων και των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα στο εσωτερικό της, είχαμε πριν λίγες ημέρες με την απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ κατόπιν εισηγήσεως μέσων “επιχειρησιακών” στελεχών για την δημιουργία ειδικών μονάδων με βαρύ οπλισμό ικανών να αντιμετωπίσουν τους βαριά οπλισμένους κακοποιούς των αστικών κέντρων, αλλά και να αποτελέσουν “ασπίδα” σε τυχόν δράση παραστρατιωτικών ομάδων τύπου UCC κλπ. Αυτή την στιγμή οργανώνεται η βασική δομή, ο εξοπλισμός, η επιλογή των ανδρών και η υποστήριξη των ομάδων ταχείας επέμβασης που θα στελεχώνονται από αστυνομικούς ειδικά εκπαιδευμένους για αστικές μάχες εξοπλισμένους με αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες κλπ! Οι νέες μονάδες θα τοποθετηθούν αρχικά στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών της Αττικής που έχουν αυξημένη εγκληματικότητα και εν συνεχεία σε όλη την επικράτεια, ειδικά στα βόρεια σύνορα με Αλβανία και Σκόπια και στην Θράκη..

Η νέα μονάδα θα είναι εξοπλισμένοι με ειδικά κράνη, ενώ κάποια από τα όπλα που εξετάζεται να τους διατεθούν είναι τα παρακάτω: Υποπολυβόλα Ρ90 διαμετρήματος 5,7×28, με ειδικές διατρητικές σφαίρες. Πρόκειται για αποκάλυψη ότι η ΕΛΑΣ διαθέτει Ρ90, το νέο “διαστημικής” εμφάνισης υποπολυβόλο της FN το οποίος ήταν υποψήφιο στη έκδοση assault rifle και για τον διαγωνισμό του ΕΣ για το νέο φορητό όπλο. Το όπλο το χρησιμοποιούν οι καταδρομείς της Εθνοφρουράς στην Κύπρο. Επίσης στη νέα μονάδα θα διατεθούν τα κλασικά υποπολυβόλα MP-5 διαμετρήματος 9 mm, επίσης με διατρητικές σφαίρες, υποπολυβόλα UMP (το γνωστό ισραηλινό UZI)), αλλά και τυφέκια ΑΚ-47 διαμετρήματος 7,62×39! Επίσης από τις αποθήκες του Στρατού θα γίνει προμήθεια τυφεκίων εφόδου FN 7,62×51, αλλά και της έκδοσης πολυβόλου ΜΑG! Λίγο υπερβολικό το τελευταίο, θα λέγαμε, αλλά η προμήθειά του γίνεται μάλλον για ψυχολογικούς λόγους. Εκτός και αν περιμένουν οδομαχίες. Η σύνθεση και η δομή της νέας μονάδα θα είναι καθαρά στρατιωτικού επιπέδου, όπως και η εκπαίδευσή της και θα χρησιμοποιηθεί γενικά σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας που κάτι μας λέει ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα αφορά μόνο τους ληστές, αλλά και άλλες κρίσιμες εθνικά, καταστάσεις….”.

ΣΤΡΑΤΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ;

Το κείμενο του DEFENCENET.GR και η προπαγάνδα του Δένδια έχουν ορισμένα κενά.

Ερώτημα 1ο: κινδυνεύουμε τόσο πολύ από τις αλβανικές συμμορίες με τα καλάσνικοφ;

Ερώτημα 2ο: χρειάζεται στρατός για να αντιμετωπίσεις την εγκληματικότητα; Και μάλιστα ετοιμάζεσαι για μάχες μέσα σε πόλεις και για οδομαχίες;

Κοίτα που ξαφνικά γίναμε Κολομβία και δεν το ξέρουμε ή μάλλον κάποιοι ανέλαβαν να μας πιπιλήσουν το μυαλό με αυτά τα γελοία προπαγανδιστικά σενάρια που επιχειρούν να αποκρύψουν τις προετοιμασίες εμβάθυνσης της κρατικής τρομοκρατίας.

Γιατί αυτός που πραγματικά φοβάται ή τουλάχιστον ανησυχεί καθώς αφουγκράζεται τις κοινωνικές διεργασίες, είναι το αστικό καθεστώς εξουσίας.

Τα παραπάνω προπαγανδιστικά ψεύδη δουλεύονται εδώ και καιρό.

Διαβάζουμε στο PRESSING (Ιούνιος 14/6/2012) στο κείμενο του Μάκη Δεληπέτρου, τα εξής: «D-day, η ημέρα της Αποκάλυψης για την Ελλάδα! Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί, ακροαριστεροί και ακροδεξιοί εξτρεμιστές, πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών και πολλοί άλλοι προετοιμάζονται για την Ημέρα του Χάους που θα ξεσπάσει στην Ελλάδα αν και εφόσον βρεθεί ακυβέρνητη και χρεοκοπημένη».

Αφού αναφερθεί στην γνωστή τρομοκρατική δήλωση του ΥΕΘΑ της υπηρεσιακής κυβέρνησης Φραγκούλη Φράγκου, συνεχίζει: «σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε μέσα από το Υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας ο Φραγκούλης Φράγκος μόλις κάθισε στην καρέκλα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε να οργανώσει ένα σχέδιο αντίδρασης στο ενδεχόμενο που η χώρα καταρρεύσει. Σε περίπτωση δε που η χώρα βρεθεί σε αταξία και αναρχία, ο ελληνικός στρατός και οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν πάρει το πράσινο φως για να δράσουν. Αυτό που φοβούνται περισσότερο το ΥΠΕΘΑ και για το οποίο καταστρώνουν σχέδια – από κοινού με τη διεύθυνση της Αστυνομίας και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην Κατεχάκη δεν είναι ο απλός λαός, αλλά κυρίως οι συμμορίες που φέρεται να έχουν στην κατοχή τους πάνω από 5000 όπλα καλάσνικοφ. Στην ανώτερη διοίκηση του στρατού εκτιμούν όροι σε περίπτωση που η χώρα καταρρεύσει, η κατάσταση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον για δύο μέρες θα είναι παντελώς ανεξέλεγκτη. Το στοίχημα για τον ελληνικό στρατό είναι να αναλάβει δράση την δεύτερη μέρα ώστε να καταφέρει να επανελέγξει την κατάσταση στο σύνολο των αστικών κέντρων την τέταρτη μέρα των ταραχών».

Το παραπάνω κείμενο και τα ανάλογης υφής που σηκώθηκαν σε διάφορα blog και έγιναν δημοσιεύματα σε μερίδα του αστικού τύπου αφενός στόχευαν στην προεκλογική τρομοκράτηση των ψηφοφόρων, αλλά απηχούν και σενάρια που επεξεργάζονται σκοτεινοί κύκλοι του βαθέως ελληνικού κράτους.

Βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο για να δικαιολογήσουν την τρομοκρατική φρενίτιδα του υπουργού ΠΡΟΠΟ Δένδια, αλλά και πάλι σκοντάφτουν στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ «πρώην δημοτικός αστυνομικός ήταν ο εγκέφαλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ και μάλιστα οι αστυνομικές αρχές είχαν πληροφορίες για τον 34χρονο από το 2010»!

Είναι τώρα η ώρα να ξεσηκωθούμε.

Η δουλεία των νέων εργασιακών σχέσεων πάει χέρι χέρι με την κρατική τρομοκρατία και την άνθηση του φασισμού. Δένδιας και Κασιδιάρης, Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης-Μιχαλολιάκος αποτελούν διαφορετικές, ενίοτε συνεργαζόμενες, εκφάνσεις του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Ας τους ανατρέψουμε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *