Κάτω τα ξερά σας από τον φυσικό πλούτο της χώρας!

Σαν πλασιέ δημόσιας γης παρουσιάζονται πλέον ο Α. Σαμαράς, πρωτοκλασάτοι Υπουργοί και τα στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων! Βγήκαν στη γύρα για να πουλήσουν 40 νησιά, δίνοντας στους υποψήφιους αγοραστές όλα τα εχέγγυα ότι θα φροντίσουν να ψηφίσουν νέους νόμους που θα παρακάμπτουν οποιαδήποτε περιβαλλοντική, αρχαιολογική, πολεοδομική ή άλλη διάταξη εμποδίζει την παράδοση δημόσιας γης σε ιδιώτες.

Τα “ακατοίκητα νησιά” που θα πουληθούν για να σωθεί το “δημόσιο ταμείο” δεν είναι καθόλου ακατοίκητα! Φιλοξενούν σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, είναι σημαντικά για τη ζωή των κατοίκων κάθε περιοχής, για τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς, της ιστορίας και των οικοσυστημάτων. Αποτελούν κοινή περιουσία του εργαζόμενου λαού.

Σαν να πρόκειται για ντελάλη κατοχικής κυβέρνησης, ο ίδιος ο Πρωθυπουρός ανακοινώνει ότι σε αυτά ακριβώς τα νησιά θα φυτευτούν με το έτσι-θέλω τεράστια τσιμεντένια ξενοδοχεία, τα οποία θα καταστρέψουν ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους και θα μετατρέψουν σε ιδιωτική περιουσία την παραλία, τον αιγιαλό και τη θάλασσα που τα περιβάλλει. Πουλώντας καθρεφτάκια “ανάπτυξης” στους ιθαγενείς, που δεν μασάνε πια από τα ψέματα!

Ούτε η τρύπα του “δημόσιου” χρέους θα βουλώσει, ούτε η τουριστική ανάπτυξη θα έρθει, ούτε η ανάκαμψη θα φανεί απ’ τη γωνία. Το μόνο που θα γίνει είναι να αυξήσουν τα κέρδη τους αυτοί που θα αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί δημόσιες εκτάσεις απίστευτου φυσικού κάλλους και να φτωχύνουν κι άλλο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

Πλάι στα τεράστια αιολικά πάρκα, τα φαστ-τρακ σχέδια αξιοποίησης του Κάβο Σίδερο και του Ελληνικού, πλάι στα χρυσωρυχεία στη Β. Ελλάδα, πλάι στην ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, πλάι στα επώδυνα μέτρα, έρχεται και η εκποίηση των ίδιων των οικοσυστημάτων για να ολοκληρώσει το σχέδιο που ετοιμάζει η τρικομματική κυβέρνηση, με συνεργούς την Τρόικα και την Ε.Ε.: να δολοφονήσει κυριολεκτικά τη ζωή, το μέλλον, ακόμη και την ανάσα μας…

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Με επιτροπές αγώνα, με λαϊκές συνελεύσεις, με κινητοποιήσεις ενάντια στο έγκλημα που σχεδιάζουν!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  
www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com
25/9/2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *