Δυο στροφές στην πίστα

Οσοι συμμετέχουμε σ’ αυτή την διαδικτυακή παρουσία, έχουμε πολύ καλή σχέση με το λαϊκό τραγούδι, κάποιοι μάλιστα με ιδιαίτερη αδυναμία στο ρεμπέτικο.

Παρακολουθήσαμε, λοιπόν, την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha που αναφερόταν στα καλύτερα ζεϊμπέκικα τραγούδια που γράφτηκαν απ’ το 1980 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα κριτήρια των συντελεστών της εκπομπής το καλύτερο ζεϊμπέκικο είναι «Το δικό σου αμάρτημα» με την φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη, και έπεται «Ο ταξιτζής» του Στράτου Διονυσίου. Ακολουθούν το «Αν δεν είχα και σένα νε» με τον Γιάννη Πάριο, «Μια ζωή πληρώνω» απ’ την Ρίτα Σακελαρίου, «Μια ζωή μέσα στους δρόμους» με την Χ. Αλεξίου, «Σ’ αναζητώ στην Σαλονίκη» του Μητροπάνου , «Ο αετός» του Νότη Σφακιανάκη, «Το άδειο μου πακέτο» απ’ τον Φίλλιπο Νικολάου, και ολοκληρώνονται οι επιλογές της εκπομπής με τις «Νταλίκες» του Γιώργου Σαρρή».

Δεν θα σχολιάσουμε την «βαθμολογία» που έβαλε στα ζεϊμπέκικα απ’ το ’80 μέχρι σήμερα η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.
Απλώς εμείς τα παραθέσαμε σε ένα CD που φτιάξαμε μ’ αυτά τα τραγούδια που αναφέραμε παραπάνω προσθέτοντας κάποια ζεϊμπέκικα, δικές μας επιλογές, για να είναι πιο «ευπαρουσίαστο» το CD.

Αυθαίρετες δικές μας προσθήκες είναι το «Άγαλμα» με τον Γιάννη Πουλόπουλο, η «Δραπετσώνα» του Γρηγόρη Μπιθικώτση και ο «Παλιόκαιρος» του Πασχάλη Τερζή.

Καλή σας ακρόαση

Με άποψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *