Κυβερνητική υποκρισία

Απόγνωση στην φωνή του Λοβέρδου διέκρινε η Τρέμη όταν ο υπουργός εργασίας δήλωσε: «Το ταμείο ανεργίας είναι άδειο, δεν υπάρχει σάλιο Από την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό από την Πέμπτη έχουμε πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας». Λογικό να δείξουν κατανόηση, Πρετεντέρης, Τρέμη και Καψής στο «δράμα» που περνάει ο υπουργός και να συμβάλλουν στην τρομοκράτηση του κόσμου.

Και έχει απόλυτο δίκιο το ΚΚΕ που στην σχετική του ανακοίνωση τονίζει: «Να αφήσει τις ασκήσεις υποκρισίας και τρομοκρατίας ο υπουργός Εργασίας. Την ίδια ώρα που κλαίγεται για τα άδεια ταμεία δίνει εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των εργαζομένων στους επιχειρηματίες μέσω του ΟΑΕΔ αντί για επίδομα στους ανέργους».

Μόλις την περασμένη Δευτέρα ο εκπρόσωπος προπαγάνδας της κυβέρνησης Πεταλωτής στο press room επιβεβαίωσε δημοσίευμα φυλλάδας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να χαρίσει πάλι εκατομμύρια στους καπιταλιστές επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές νέων εργαζομένων μέχρι 30 ετών. Είπε επί λέξει: «Είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά ότι θα προσπαθήσουμε για να κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο κύμα της ανεργίας των νέων μας. Από κει και πέρα είναι σαφές ότι προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει σκέψη και στο οικονομικό και στο εργασιακό επιτελείο της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Ακόμη όμως δεν έχει υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, δεν υπάρχει συγκεκριμένο κείμενο. Οταν υπάρξει, θα τεθεί σε διαβούλευση. Η σκέψη όμως υπάρχει».

Εχουν δώσει τα πάντα στους καπιταλιστές –χαρακτηριστικό είναι ότι μείωσαν την φορολογία τους στα κέρδη από 45% στο 25%- τζογάρισαν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο για να τα κονομήσουν τα λαμόγια και έρχονται τώρα κλαίγοντας σαν βιασθείσες παρθένες.

Είναι δυνατόν την στιγμή που λένε ότι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το επίδομα ανεργίας να κάνουν τέτοιες ρυθμίσεις «δώρο» στους καπιταλιστές;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *