Η ρουφιανιά δεν δικαιολογείται.

Να δικαιολογήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει όλο τον ελληνικό πληθυσμό εν δυνάμει σε ρουφιάνους και χαφιέδες προσπάθησε ο υπουργός Παπακωνσταντίνου.
Μιλάμε για το μέτρο της κυβέρνησης που δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να πάρει τηλ σε κυβερνητικές υπηρεσίες και να καρφώσει οποιονδήποτε πολίτη πιθανολογεί ότι φοροδιαφεύγει.

Ας δούμε τι είπε ο Παπακωνσταντίνου: «Το ζητούμενο είναι να επαναφέρουμε (σ.σ γιατί υπήρχε ποτέ;) μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και του πολίτη. Αυτή η τακτική υπάρχει σε πολλές χώρες του κόσμου. Βάζουμε άλλο ένα πετραδάκι σε ένα σύστημα μέτρων για να επιβληθούν κάποιοι κανόνες».

Μάλιστα ό υπουργός τόνισε ότι το κράτος θα στέλνει επιστολή στον ρουφιάνο και θα του λέει: «Σας ευχαριστούμε που συμβάλατε στο να υπάρχει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα».

Αστειότητες. Να δημιουργήσουν καχυποψία αναμεταξύ μας θέλουν. Να φοβόμαστε τον διπλανό μας ότι μπορεί να είναι χαφιές και μάλιστα με κρατική παρότρυνση.

Οσο για την σαχλαμάρα που είπε ότι θέλει ένα «δικαιότερο φορολογικό σύστημα» δεν την πιστεύει ούτε ο ίδιος.
Γιατί αν την πίστευε θα κοιτούσε να εντοπίσει και να φορολογήσει την δράκα των νεόπλουτων που έχουν στην κατοχή τους πάνω από 10.000 (!) «οφ σορ» εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, που διακινούν κάθε χρόνο το αστρονομικό ποσό των 500 δισ. ευρώ από τις Μπαχάμες μέχρι τα νησιά Καϊμάν, διδάσκοντας το «ελληνικό δαιμόνιο» της φοροδιαφυγής σε όλο τον πλανήτη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης του. (Ρωτήστε τον Βουλγαράκη κάτι ξέρει παραπάνω).

Γιατί αν ο Παπακωνσταντίνου πίστευε στα λεγόμενα του περί «δίκαιου φορολογικού συστήματος, το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει είναι να επαναφέρει την φορολογία επί των καθαρών κερδών των καπιταλιστών στο 45% όπως υπήρχε πριν 15 χρόνια και όχι να διαβάζουμε πρόσφατα στην οικονομική εφημερίδα Εξπρές : «Σε μείωση κάτω του 25% που ισχύει σήμερα του φορολογικού συντελεστή για τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών».

Ας αφήσει λοιπόν τις γελοιότητες ο υπουργός οικονομικών. Η ρουφιανιά δεν δικαιολογείται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *