Συκοφάντης και προβοκάτορας

«Γιατί πάλι κλείνουν αυτή την στιγμή τις εθνικές οδούς πολλοί λένε ότι τέλειωσαν οι αγροτικές δουλειές γ αυτό το κάνουν τώρα δεν υπάρχει άλλο μέσον αντίδρασης; Πρέπει να αποκλειστεί πάλι η εθνική οδός; Ετσι κινδυνεύουν να χάσουν το δίκιο τους.»
Αυτά ακριβώς είπε ο Ν. Μάνεσης απευθυνόμενος στους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.
Τέλειο χαρμάνι προβοκάτσιας και «κοινωνικού αυτοματισμού» μέσα σε λίγες λέξεις του εκφωνητή του δελτίου ειδήσεων του «Αλφα».

Σύμφωνα δηλαδή με τα λεγόμενα του Μάνεση, οι αγρότες τέλειωσαν τις δουλειές του, δεν έχουν τι να κάνουν και κατέβηκαν για χάπι εντ να λούζονται το αγιάζι και το κρύο ξημεροβραδιαζόμενοι στους δρόμους.

Και μπορεί η ρεπόρτερ του σταθμού να του διευκρίνισε ότι οι αγρότες «επιτρέπουν στα ΚΤΕΛ, επιτρέπουν σε κάποιους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας να περάσουν. Αφήνουν τα ασθενοφόρα ακόμα και κάποιες ομάδες που αγωνίζονται το ΣαββατοΚύριακο να περάσουν…», αυτός όμως ακάθεκτος στα προβοκατόρικα ερωτήματα του μέχρι να πάρει πληρωμένη απάντηση από αγρότη που είναι στα μπλόκα:
«Δεν είναι επιλογή των αγροτών να βρίσκονται στους δρόμους. Οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο γιατί βρίσκονται στην χειρότερη οικονομική εξαθλίωση των τελευταίων ετών». Ο Μάνεσης όμως το βιολί βιολάκι: «Γιατί κλείνουν τους δρόμους; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αγώνας»;

Όχι ρε μπαγλαμά δεν υπάρχει άλλος τρόπος αγώνα. Θα υποδείξεις εσύ ένας καλοπληρωμένος δημοσιοκάφρος τι μορφές πάλης θα χρησιμοποιήσουν οι αγρότες για να διεκδικήσουν το δίκιο τους;

Ο αγρότης όμως στον οποίο απεύθυνε τις ερωτήσεις ήταν ευγενικός και πράος: «Είχαμε πάει στις 3 του Δεκέμβρη στο υπουργείο και δεν δόθηκαν απαντήσεις στα καίρια ζητήματά μας. Πριν ένα χρόνο είχαμε δώσει τα αιτήματα στον προηγούμενο υπουργό και πάλι δεν δόθηκε λύση. Οι αγρότες είναι στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει άλλο μέσον διαμαρτυρίας».

Στον συνηθισμένο ρόλο του ο δημοσιοκάφρος, όπως και οι υπόλοιποι του φυράματος του. Να προβοκάρει και να συκοφαντήσει κάθε εργατικό αγώνα.
Στο στόχαστρο του τώρα οι ξωμάχοι της γης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *