Οταν ξεφεύγουν οι στημένες αντιπαραθέσεις των αστικών κομμάτων

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών ήδη είχαν ένα ορατό αποτέλεσμα. Αρχισαν να χτυπήματα «κάτω απ’ την ζώνη» μεταξύ των κυβερνητικών αστικών κομμάτων και η μπόχα αρχίζει να γίνετε αφόρητη.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλάει για την «δύσκολη οικονομική κατάσταση», ότι δεν έχει την δυνατότητα να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών και τα «χώνει» στον προκάτοχό της Ν.Δ, Χατζηγάκη, αποκαλύπτοντας ότι η Ε.Ε ζητάει πίσω τα 150 εκατ. ευρώ που αποτελούν μέρος από το περσινό πακέτο Χατζηγάκη που δόθηκαν για τα σιτηρά, εξ αιτίας λάθος χειρισμών του Νεοδημοκράτη υπουργού.

Απ’ την πλευρά του ο τελευταίος βρέθηκε στα μπλόκα στην Αλαμάνα και σε ρεσιτάλ λαϊκισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό ότι δεν γνωρίζουν τα προβλήματα των αγροτών.

Τα πήρε στην κράνα ο Μ. Καχριμάκης, υφυπουργός της Κ. Μπατζελή και φτύνοντας το σαβουάρ βιβ της αστικής πολιτικής ξέθαψε το μεγάλο σκάνδαλο του επιμολυσμένου με ορυκτέλαιο ηλιέλαιου, προέλευσης Ουκρανίας, που είχε αποκαλυφθεί (και θάφτηκε στην συνέχεια ως συνήθως) στις αρχές του 2008, και επιτέθηκε με τον τρόπο που αυτός ξέρει στην Ν.Δ και στον Χατζηδάκη.

Ας παρακολουθήσουμε τι είπε σήμερα στον ρ/σ «Θέμα»:

«Η αγορά καταρρέει πολλές φορές από ψυχολογικούς όρους. Όταν για παράδειγμα ακούω τον Χατζηδάκη να λέει ότι οι αγρότες έχουν δίκιο δυο φορές. Βεβαίως οι αγρότες έχουν δυο φορές δίκιο κ. Χατζηδάκη. Όταν συγγενικό σας πρόσωπο εισάγει, διακινεί στην αγορά νοθευμένο ηλιέλαιο και σαν βγάζουν στο κοντάρι. Όταν ακούει η αγορά ότι το συγγενικό σας πρόσωπο είναι της ασυλίας που λέει ότι θα ασυδοτήσουμε κι εμείς γιατί δεν θα τιμωρηθούμε.
Και βεβαίως όταν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιδοτεί το ίδιο πρόσωπο με 9 εκατομμύρια ευρώ παρά τα αρνητικά πρακτικά των ελέγχων επενδύσεων. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνετε στην αγορά».

Τώρα, μην ρωτήσετε γιατί ο ίδιος τέσσερις σχεδόν μήνες σε υπουργική καρέκλα δεν κίνησε καμιά ποινική διαδικασία σ’ αυτό το νεοδημοκρατικό τζιμάνι που μας τάιζε δηλητήριο και τσέπωνε παράνομα επιδοτήσεις…

Απλώς καμιά φορά οι στημένες αντιπαραθέσεις των αστικών κομμάτων ξεφεύγουν από το προβλέψιμο σκηνικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *