«Τα σπάει» ο Σκουρλέτης στο MEGA! (Βίντεο)

Πολιτική πρεσβυωπία φαίνεται πως έχει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Πάνος Σκουρλέτης. Βλέπει μακριά, στο κυβερνητικό μέλλον, δεν μπορεί όμως να διακρίνει αυτό που είδε όλη η Ελλάδα.

Αυτό που βιώνουν καθημερινά  οι διαδηλωτές, ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος του αγώνα. Την ακραία όξυνση της βιαιότητας της κρατικής καταστολής που ζούμε το τελευταίο διάστημα. Βαρβαρότητα που εκφράστηκε προχθές στα βασανιστήρια συλληφθέντων διαδηλωτών της αντιφασιστικής μοτοπορείας. Βιαιότητα που εκφράστηκε χθες με το άγριο χτύπημα των απλήρωτων εργαζόμενων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στο MEGA, υπερασπιζόμενος το κόμμα του,  πήρε αποστάσεις  από τη χθεσινή κινητοποίηση και εισβολή στο Πεντάγωνο. Θεμιτό. Αυτό που είναι απαράδεκτο, είναι ότι κατηγόρησε τις δυνάμεις καταστολής για …χαλαρότητα! Τα «γκεσέμια», Οικονομέας και Καμπουράκης, του βγήκαν από αριστερά!

Με την ευκαιρία, ο συνάδελφός του Παπαδημούλης πήρε τις αποστάσεις του πιο προσεκτικά:

«Τους ανθρώπους τους οδήγησε στο πεντάγωνο όχι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η πείνα και η ανέχεια. Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό που αναπαρήγαγαν κάποια παπαγαλάκια χθες περί δήθεν εισβολής στο Πεντάγωνο εργαζομένων στα ναυπηγεία, με επικεφαλής στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανακρίβεια. Όταν πριν ενάμιση χρόνο περίπου μπήκαν απόστρατοι στο Πεντάγωνο και κατέβηκε ο κ. Φράγκος και τους μίλησε με την ντουντούκα και μάλιστα μπήκαν με πιο πολύ σπρώξιμο, και αυτή έκνομη ενέργεια ήταν, αλλά κανείς δε μίλησε τότε. Δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ας αφήσουμε τις υποκρισίες. Είναι φανερό ότι και πάλι επιχειρείται να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μια δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, ως μπαχαλοποιός που υποκινεί τα πράγματα και αυτό είναι ψέμα.»

Το πρόβλημα με τις δηλώσεις του Παπαδημούλη βέβαια είναι άλλο: Τις έκανε στον ΑΛΦΑ, στο Δήμο Βερύκιο! Δεν αναφερόμαστε στην κατά το παρελθόν επεισοδιακή «εισβολή» του τελευταίου στο Πεντάγωνο αλλά στο απεργοσπαστικό του παρόν.  Στον ραδιοσταθμό ΑΛΦΑ οι τεχνικοί βρίσκονται σε απεργία, το πρόγραμμα βγαίνει από τον απεργοσπάστη τεχνικό διευθυντή και ο Βερύκιος έχει παίξει ρόλο στην προσαγωγή απεργών στο Α.Τ. Παιανίας.

Για να ξαναγυρίσουμε όμως στον Σκουρλέτη, είναι άλλο πράγμα να λες «εμείς δε συμμετείχαμε, μη μας ανακατεύετε», άλλο να «μαλώνεις» τους επί 42 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους για τη –μη συμβατή με τη στρατηγική του ‘ώριμου φρούτου’- δυναμικότητα του αγώνα τους, και τελείως άλλο να κάνεις το άσπρο μαύρο καταγγέλλοντας περίπου τις δυνάμεις καταστολής για χαλαρότητα.

Ο εικονιζόμενος εργαζόμενος, διαψεύδει με το αίμα του τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό»: Ο ίδιος εργαζόμενος, αιμόφυρτος ήδη από άλλο χτύπημα με γκλομπ στο κεφάλι, δέχεται δεύτερο δολοφονικό χτύπημα με το γκλομπ ανάποδα. Έτσι όπως δολοφόνησαν μια άλλη εργάτρια, τη Σταματίνα Κανελλοπούλου στο Πολυτεχνείο του ’80. Έτσι όπως έχουν ανοίξει τόσα και τόσα κεφάλια εργαζομένων και διαδηλωτών. Δύο ‘μεμονωμένα περιστατικά’ στο κεφάλι του ίδιου ανθρώπου… Πού την είδες τη χαλαρή στάση ρε μεγάλε; Για ρίξε μια ματιά στο βίντεο. Δεν το κοίταξες κι εσύ, σαν το Βενιζέλο; Και μη μας ψιθυρίζεις στο αυτί τα ίδια που σπρώχνει πρωτοσέλιδα ο Ψυχάρης.

kokkiniotis

Μία απάντηση στο “«Τα σπάει» ο Σκουρλέτης στο MEGA! (Βίντεο)”

  1. αυτο είναι παραπληροφόρηση. η στιγμή της “εισόδου” είναι άλλο και η αντιμετώπιση των ΜΑΤ που ήρθαν μισή ώρα μετά.. άλλο. Το ¨ερώτημα” Σκουρλέτη το απαντάτε εσείς οι ίδιοι με το “που το πάει ο Σαμαράς,” και την περίεργη διαταγή Κωσταράκου.
    Ο Σκουρλέτης δεν είπε ποτέ αυτό που λέτε. Είπε ακριβώς αυτο που έγινε στην είσοδο επί της Κατεχάκη. Ένας αστυνομικός έβλεπ τους εργάτες να προσπαθούν να σηκώσουν τα ρολλά.
    Πολύ εύκολα.. και ευτυχώς που δώσατε και την απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *