Φτιασιδώματα της «μηδενικής ανοχής»

Τα πτώματα που συλλέγονται καθημερινά στη θαλάσσια περιοχή της Θράκης (μέχρι στιγμής ο μακάβριος κατάλογος έχει φτάσει τους 13 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα βρέφος) είναι αρκετά για να διαλύσουν τη μυθολογία γύρω από την «προοδευτική μεταναστευτική πολιτική» που δήθεν προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ομως, από τη μια οι ρατσιστικές κραυγές των ακροδεξιών του ΛΑΟΣ, στους οποίους προστέθηκε και η ηγεσία της ΝΔ, μη τυχόν και χάσει επιρροή στα δεξιά της, και από την άλλη η εκκωφαντική προπαγάνδα των ΜΜΕ και οι έπαινοι διάφορων «προοδευτικών», που αρκούνται πάντοτε στο «μικρότερο κακό», εμποδίζουν πολλούς να δουν την ουσία.

Τι κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νομοσχέδιο Ραγκούση; Θεσπίζει αυτά που ισχύουν εδώ και χρόνια (αλλού περισσότερα και αλλού λιγότερα) σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δίνει το δικαίωμα της ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι οι μηχανισμοί «ελληνοποίησής» τους είναι επαρκέστατοι (τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδιά σε λίγα χρόνια δεν θα γνωρίζουν καν τη μητρική τους γλώσσα, ενώ δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα εκτός από την Ελλάδα).

Για τους ενήλικες μετανάστες, όμως, τα πράγματα γίνονται πιο ζόρικα απ’ όσο ήταν με το καθεστώς που ισχύει ως τώρα (νόμος Παυλόπουλου). Εκεί που ο παλιός νόμος ζητούσε –εκτός των άλλων– «επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού», ο καινούργιος θα ζητά από τον μετανάστη «να αποδεικνύει την ένταξή του στην ελληνική κοινωνία καθώς και τη δυνατότητά του να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες τη διέπουν»! Επιπλέον, το νέο καθεστώς εμπλέκει και την αστυνομία, η οποία αποκτά λόγο στη διαδικασία πολιτογράφησης. Αν ο αλλοδαπός είναι πολιτικά «ζωηρός», αρκεί η αρνητική εισήγηση της αστυνομίας για να απορριφθεί η αίτησή του και να χάσει το χιλιάρικο του παράβολου (δικαίωμα νέας αίτησης έχει μετά από ένα χρόνο και αφού πληρώσει νέο παράβολο 300 ευρώ). Και για να μη νομίσετε ότι δημιουργούμε ανύπαρκτους κινδύνους, σας ενημερώνουμε ότι παρακολουθούμε τις αποφάσεις των σχετικών επιτροπών για τους ομογενείς και έχουμε φρίξει. Για παράδειγμα αναφέρουμε πως σε ΦΕΚ της 29ης Δεκέμβρη δημοσιεύτηκαν απορριπτικές αποφάσεις γενικού γραμματέα περιφέρειας για τρία πρόσωπα (πατέρας και δύο παιδιά), με το εξής σκεπτικό: «Ο/η εν λόγω αλλοδαπός/ή δε φέρει την ομογενειακή ιδιότητα καθώς δεν προκύπτει σαφώς εθνική συνείδηση τόσο από το πρακτικό της Τριμελούς Επιτροπής όσο και από τα στοιχεία του φακέλου»!

Οι οριακές αλλαγές στη νομοθεσία περί πολιτογράφησης αλλοδαπών αφορούν μόνο ένα μικρό αριθμό μεταναστών, που έχουν νομιμοποιηθεί και έχουν ενσωματωθεί πλήρως. Είναι αλλαγές που έρχονται να λειτουργήσουν σαν φερετζές για τη σκληρή αντιμεταναστετευτική-ρατσιστική πολιτική. «Μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση» κραύγαζε προεκλογικά ο Παπανδρέου, συναγωνιζόμενος τον Καρατζαφέρη. Αυτό ακριβώς το δόγμα εφαρμόζει ο Χρυσοχοΐδης, ενώ ο Βούγιας κουνάει την αγιαστούρα μαζί με τις διάφορες Αλ-Σάλεχ. Η Frontex περιπολεί στα ελληνικά σύνορα και οι απελπισμένοι μετανάστες είτε στοιβάζονται σε άθλια στρατόπεδα, είτε γίνονται τροφή για τα σκυλόψαρα του Αιγαίου. Είναι δυνατόν να κλείσουμε τα μάτια σ’ αυτή την πραγματικότητα;

Π.Γ. – “Κόντρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *