Πανηγυρική αθώωση των κατηγορούμενων εκπαιδευτικών

Ηταν μονόδρομος για τους δικαστές της Ευελπίδων να αθωώσουν την εκπαιδευτικό Στέλλα Πρωτονοτάριου και την συγκατηγορούμενη της Ντενάντα Καρκάλο από τις γελοίες και προκλητικές συνάμα κατηγορίες που τις βάρυναν.

Για όσους/ες αγνοούν τα γεγονότα που συντέλεσαν να καθίσει στο σκαμνί οι εκπαιδευτικοί τους παραπέμπουμε σε περασμένες αναρτήσεις μας όπως και σε ένα καλό δημοσίευμα του «Ιου» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».

Απέναντι στις εκπαιδευτικούς συστρατεύτηκε ένα μέτωπο που περιλάμβανε από μηχανισμούς του υπουργείου Παιδείας με εκτελεστικό όργανο τον μηνυτή της (και αντικαταστάτη της στην θέση του διευθυντή του 132 Δημ. Σχολείου Αθήνας) Εμ. Γιουτλάκη μέχρι τον γνωστό και μη εξαιρετέο κρατικοδίαιτο δημοσιοκάφρο Σ. Χατζάρα.
Μάλιστα ο τελευταίος από την τηλεοπτική του εκπομπή στο φασιστικάναλο Blue Skay έβγαλε πόρισμα ότι η περίπτωση της Σ. Πρωτονοτάριου είναι «κλασική περίπτωση εξυπηρέτησης συμφερόντων ξένης χώρας σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών της δικής σου χώρας. Άρα Κατασκοπεία», και ότι η εκπαιδευτικός εργάζεται «σ’ ένα κύκλωμα, θα το πω ανοιχτά, πρακτόρων»!!!

Και αφού έβγαλε την απόφαση περί της ενοχής –όχι την ποινή δεν την απάγγειλε- συνέχισε το παραλήρημα του αναφερόμενος στην σημερινή δίκη:
«Θα είμαστε όλοι εκεί, με ράβδια, με κουμπούρια, θα γίνει της κακομοίρας. Λοιπόν, τ’ ακούτε κύριοι, πόσοι μας ακούτε; 200.000; 300.000; Στο δικαστήριο στις 22 Ιανουαρίου. Εκεί θα πρέπει ν’ αναμετρηθούμε οι Έλληνες με τους πράκτορες. Πόσοι μπορεί να είναι αυτοί; 1.000; Θα ‘μαστε 100.000 . Θα τους λιώσουμε. Σημειώστε το κυρίες και κύριοι όλοι στα βιβλία σας. 22 Ιανουαρίου, να μάθουμε τι ώρα είναι, τι αριθμό δίκης, ν’ αναμετρηθούμε Έλληνες με πράκτορες. Να δούμε πόσοι είμαστε…
θα βρεθεί ένας δικαστής, εγώ πιστεύω, ν’ ασκήσει ποινική δίωξη για κατασκοπεία. … Εδώ δικάσανε τον Μπελογιάννη για κατασκοπεία, γιατί να μη δικάσουνε την Πρωτονοτάριου, δεν κατάλαβα..
Γ’ αυτό σημειώστε το κυρίες και κύριοι, νέοι, γέροι, παιδιά, 22 Ιανουαρίου, θα σας πούμε την ώρα, αριθμό πινακίου, θα είμαστε εκεί. Να γίνει της κακομοίρας. Όταν λέμε να γίνει της κακομοίρας, να γίνει της κακομοίρας. Θα δώσουμε μια μάχη εντός των Αθηνών και θα ελευθερώσουμε την Αθήνα. Ε; …Με κράνη, μπορείτε να πάρετε , 60χρονοι, πάρτε τα κράνη, μολότοφ, θα τους κάψουμε. Μέχρι εκεί».

Ηρθε λοιπόν η σημερινή ώρα που το γελοίο φασιστόμουτρο που ονομάζεται Χατζάρας περίμενε 200 χιλιάδες κόσμο για να αναμετρηθούν με τους … πράκτορες.
Η δική μας εκτίμηση είναι ότι δεν έπεσε ακριβώς μέσα στις προβλέψεις του. Μετά βίας και οι συγκεντρωμένοι εθνικόφρονες πλησίαζαν τις 70.000.

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα. Στην αίθουσα που έγινε η δίκη αλλά και στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου επικρατούσε το αδιαχώρητο από συμπαραστάτες των δικαζόμενων εκπαιδευτικών ενώ από οργανωμένα φασιστόμουτρα δεν υπήρχε ρουθούνι.
(Υπήρχαν 3-4 «εθνικόφρονες» σε μια γωνιά που δυο απ’ αυτούς που γνωρίζουμε είναι μέλη του ΛΑΟΣ).

Επί της ουσίας τώρα. Με εμφανή την παρουσία δεκάδων μπάτσων –θα έδωσαν βαρύτητα στους αστείους ισχυρισμούς του Γιουτλάκη ότι απειλείται η ζωή του- η δίκη ξεκίνησε γύρω στις 12 το πρωί με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.
Πολιτική αγωγή δεν υπήρχε και μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας ο σημερινός διευθυντής του 132 Δημ Σχ. Εμ. Γιουτλάκης.

Πέφτοντας σε δεκάδες αντιφάσεις και ουσιαστικά παριστάνοντας τον μετανιωμένο για την ενέργεια του να μηνύσει τις κατηγορούμενες ουσιαστικά παρουσίασε τον εαυτό του θύμα που αναγκάστηκε να υπακούσει στις εντολές του πρώην γ.γ. του υπουργείου Παιδείας το 2007, Δημ. Πλατή.
Επρεπε να παραιτηθώ απ’ την θέση μου δήλωσε με υποκρισία προσθέτοντας ότι τώρα τον χαρακτηρίζουν ακροδεξιό και φασίστα. Ηταν για να τον λυπάσαι όταν ζητούσε την αθώωση των κατηγορουμένων.

Είχε καταλάβει ότι αυτοί που του επέβαλαν να κάνει αυτή την κίνηση τον είχαν πουλήσει και βρισκόμενος σε αδιέξοδο πήγε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο. Και το γράφουμε αυτό γιατί ό ίδιος μόλις την περασμένη βδομάδα κατέθεσε δεύτερη μήνυση στην Σ. Πρωτονοτάριου αποδίδοντας της παρόμοιες κατηγορίες. Ηδη διενεργείται και γ αυτή την περίπτωση προανακριτική εξέταση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Ν. Κωνσταντόπουλος ήταν καταπέλτης στην αγόρευση του και ήταν εμφανής η αμηχανία στην οποία βρέθηκε ο εισαγγελέας της έδρας.
“Δυστυχώς καλούμαι να υποστηρίξω ένα κατηγορητήριο το οποίο δεν υποστηρίζεται από πραγματικά περιστατικά. Δεν διακρίνω την ελάχιστη ένδειξη μη νομιμότητας της πράξης των δύο κατηγορουμένων. Σε βάρος του προσωπικού της χρόνου ξεκίνησε μια δραστηριότητα για τα παιδιά. Αν κάποιος διαχωρίζει τα παιδιά σε ελληνόπουλα και αλβανόπουλα είναι προσωπικό του πρόβλημα” ήταν το απόσταγμα της τοποθέτησής του.

Μετά την πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων αναμένουμε την επόμενη κίνηση του Γιουτλάκη και το … κλάμα του Χατζάρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *