Kλείσιμο των εισόδων της Παν/πολης Πατρών

Το νέο μέτρο για την προστασία των φοιτητών και της περιουσίας του Πανεπιστημίου Πατρών με το κλείσιμο των εισόδων της Πανεπιστημιούπολης κατά τις νυχτερινές  ώρες και την ελεγχόμενη κυκλοφορία, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις κατοίκων από το Κάτω Καστρίτσι και τη Μαγούλα, οι οποίοι αναφέρουν ότι έχουν πρόβλημα πρόσβασης στα σπίτια τους.

Χθες βράδυ μετά την πρώτη επεισοδιακή εφαρμογή του μέτρου, ξανασυγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα νωρίτερα είχαν χτυπήσει τις καμπάνες για να συγκεντρωθούν.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, ούτε χθες έκλεισε ο δρόμος της Οδυσσέα Ελύτη, ενώ επαναλαμβάνει ότι το μέτρο είναι αναγκαίο για τον περιορισμό της παραβατικότητας που παρατηρείται στο πανεπιστήμιο.
Μάλιστα ο Πρύτανης προτίθεται να κάνει επαφές με νομικούς.
Η μια άποψη. Η επίσημη, των ΜΜΕ. Υπάρχει και μια άλλη άποψη την οποία οφείλω να παρουσιάσω.
Υπάρχει μια αφίσα που αναφέρεται στο θέμα:

Η γνώμη μου:

Κύριε Πρύτανη, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κάνετε κάτι τέτοιο. Η καταστολή και η δημιουργία γκέτο με αποκλεισμό ομάδων, είναι όχι μόνο παράνομη αλλά και αναποτελεσματική, όσον αφορά την «παραβατικότητα». Δεν νομίζω, ότι είναι σωστό να φορτώνουμε σε ανθρώπους, πολύ περισσότερο σε ομάδες ανθρώπων, παραβάσεις. Με τι στοιχεία; Για να κατηγορήσεις οποιονδήποτε, όπως καλά ξέρετε ως Ακαδημαϊκός, πρέπει να έχεις Αποδείξεις. Ειδάλλως, διολισθαίνουμε στο ρατσισμό. Αυτό ζητάτε; Να φύγουν οι Ρομά από την Πανεπιστημιούπολη; Πρώτα καταργείται το Άσυλο και τώρα αρχίζουν οι διωγμοί; Δεν θέλω να πιστέψω σε ένα τέτοιο εφιάλτη.  

Οι αιτίες της παραβατικότητας δεν καταπολεμούνται, επομένως η ίδια η παραβατικότητα θα αυξάνεται, παρόλα τα κατασταλτικά μέσα. Δεν θα λείπει η φτώχια, το αίσθημα αδικίας, εκμετάλλευση, αντίθετα αυξάνεται η πικρία, η οργή, το μίσος.

Το κλείσιμο των δρόμων, θα εμποδίσει και θα δυσκολεύσει απλά τους κατοίκους. Θα περίμενα πρωτοβουλίες εκ μέρους της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, για την υπεράσπιση των Μειονοτήτων, την βοήθεια, όσο είναι δυνατόν, των απόρων συνανθρώπων μας, την πρόταση προς τις αρχές για τη φροντίδα των αδυνάτων, την καταπολέμηση της ημιμάθειας και της αμάθειας κι όχι τέτοιου είδους, θα μου επιτρέψετε να πω, «παραστρατιωτικά» μέτρα.    

Το κύρος της Πρυτανείας έχει ήδη πληγεί από αυτή τη λάθος απόφαση…      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *