Η σορός και ο Σόρος

Για την πολιτική διαδρομή, αλλά και για τις εκφρασμένες γενικότερα πολιτικές θέσεις της Λιάνας Κανέλλη μπορεί κάποιος να έχει ενστάσεις, (κι εμείς έχουμε πάρα πολλές). Αλλά θα ήταν μικρότητα να μην της αναγνωρίσει ότι έχει ευφράδεια, ταχύτητα σκέψης και το βασικότερο, πολύ καλό χειρισμό του γραπτού λόγου.

Το σημερινό της κείμενο π.χ στον «Ριζοσπάστη» είναι διαμάντι.

Το παραθέτουμε:

“Κουπόνια τροφίμων σε άνεργους. Παραστρατιωτικοί στη Χαλκιδική σε επίσημες ασκήσεις. Πάγκαλος εναντίον αγροτών σε ύφος αείμνηστου Γιαννόπουλου. 21ος αιώνας. Ελλάδα της φτώχειας και της πτώχευσης υπό ομηρεία κι εποπτεία των παγκόσμιων λογιστών των διορισμένων και πληρωμένων από τις χταποδερές πολυεθνικές της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης. Η σορός της χώρας των ληστευθέντων εργαζομένων περιφέρεται στα κανάλια και τα διεθνή πρωτοσέλιδα μ’ έναν αφόρητο κυνισμό και προπάντων με έναν νομιμοποιημένο παραλογισμό, προνόμιο της τάξης που εκλογικώς «συγχωρήθηκε» όχι μόνο για τα εγκλήματα που διέπραξε αλλά και γι’ αυτά που διαπράττει.

Ομως σύντροφοι, κι ας το διαλαλήσουμε παντού, οι μπίζνες καλά κρατούν και γίνονται τόσο φανερά που καταλήγουν μυστικές και σκοτεινές, αφού κανείς από τα ΜΜΕ δε μιλάει γι’ αυτές. Οταν πριν από λίγα χρόνια δημοσίευα τις μητρικές συμβουλές προς τον Γ. Α. Π. να μείνει κοντά στον Τζορτζ Σόρος για ισχύ και οικονομική δύναμη, ήρθαν δικαστήρια και μετά σιωπή.

Τώρα που όλοι μιλάνε για την ελληνική σορό, το χρηματοπιστωτικό χρεωμένο και δανειζόμενο πτώμα της ελληνικής οικονομίας, ο Σόρος είναι εδώ! Επίσημα και με βούλα. Αυτός που χρηματοδότησε τις φούσκες από την Ασία ως την Αγγλία εδώ και χρόνια. Ο ζάμπλουτος που έστησε τη σφαγή στα Βαλκάνια και το δικαστήριο της Χάγης για να κυνηγάει όσους τον αντιστρατεύονται.
Ο χρηματοδότης αντικομμουνισμού και κάθε αποσταθεροποίησης Σόρος, ας θυμηθούμε ότι ήταν ο πρώτος «επίσημος» που επισκέφθηκε τον νεοεκλεγέντα Γ. Α. Π. λίγες μέρες μετά τις εκλογές. Στην αρχή των 100 ημερών του τυφώνα που έπεσε στα κεφάλια των εργαζομένων. Ιδιώτης μεγιστάνας γαρ ο ουγγρικής καταγωγής και έδρας Σόρος δεν απασχόλησε παρά μόνο τα ψιλά των εφημερίδων και βεβαίως δε μάθαμε τίποτα τότε γι’ αυτήν την «ιδιωτική» επίσκεψη στον πρωθυπουργό «μας».

Φευ! Ολα αργά ή γρήγορα έρχονται στο φως. Οπως τα κλεμμένα λεφτά που κυνηγάνε τα κέρδη σα λεία μεγαλύτερων κλεφτών από τους ντόπιους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας που περηφανεύεται για τη θητεία του στο γραφείο του ακροδεξιού Αυστριακού προέδρου, ήρθε στη Βουλή να μας πει ότι: Η Ελλάδα θα επενδύσει στα δυτικά Βαλκάνια για την ολοκλήρωση της ένταξής τους στην ΕΕ, μαζί με αυστριακά και ουγγρικά κεφάλαια. Και μόλις προχτές, ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυπτε ότι βοηθάμε «επενδύσεις» στο Αφγανιστάν – πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ τη μέρα, που μας κοστίζει η στρατιωτική παρουσία εκτός Ελλάδας – μαζί, ξανά, με ουγγρικά κεφάλαια!

Η χώρα των κουπονιών και των εξεγερμένων δικαίως αγροτών, έγινε συνεπενδύτρια του Σόρος. Και μόλις ανοίξεις συζήτηση γι’ αυτού του είδους την εξωτερική πολιτική των ματωμένων προτεκτοράτων, των εκβιαστικών ψευτοδιλλημάτων και των αδιαφανών «ιδιωτικών» συναντήσεων που καταλήγουν σε «εθνική» πολιτική, είσαι είτε συνωμότης είτε κομμουνιστής. Και τα δυό μωρέ. Ωσπου ν’ αρχίσουν να καταλαβαίνουν κι οι πέτρες ποιος είναι ποιος και τι παίρνει από την ψήφο μας.

Αλλά να καθορίζεις την εξωτερική πολιτική της χώρας στο επίπεδο ιδιωτικών συμφωνιών και οδικών χαρτών πολυεθνικών συμφερόντων και να μιλάς για… «πατριωτισμό» και εθελούσια φτώχεια και πείνα ως απόδειξή του, πάει πολύ. Η σορός και ο Σόρος είναι η ίδια πλευρά του καπιταλιστικού νομίσματος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *