Βασανιστήρια και κρατικές απαγωγές

Κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών για να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει άκουγε Ντόιτσε Βέλε. Σήμερα, στη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ πρέπει να διαβάζουμε …Γκάρντιαν. Στη βρετανική εφημερίδα πήραν έκταση οι καταγγελίες αντιεξουσιαστών, που είχαν συλληφθεί μετά από αντιφασιστική μοτοπορεία, ότι δέχθηκαν βασανιστήρια από την ΕΛΑΣ μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών! Εικόνες αθηναϊκού Αμπού Γκράιμπ.

Τα θύματα κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικοί τους γύμνωσαν και τους ξυλοκόπησαν, ότι τους κτύπησαν στα γεννητικά όργανα, τους φωτογράφιζαν με τα κινητά τους και τους απειλούσαν ότι θα «τους δώσουν» στη Χρυσή Αυγή, δεν τους άφηναν να κοιμηθούν και τους είχαν χωρίς νερό για 19 ώρες!
Από κοντά και το «θετικό μέτρο» των προσαγωγών. Περίπου 220 έγιναν πριν τη διαδήλωση στην Αθήνα κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Οι πραιτοριανοί της ΕΛΑΣ αρπάζουν από το δρόμο νέους κατά προτίμηση ανθρώπους για να τους φακελώσουν και να τους τρομοκρατήσουν και τους κλείνουν για ώρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς να απαγγέλλουν στους περισσότερους κατηγορίες, αφού και το πιο διεστραμμένο αστυνομικό μυαλό δεν μπορεί να βρει κάποια.

Τι συμβαίνει δηλαδή; Καραμπινάτη στέρηση της ελευθερίας, κατάργηση του δικαιώματος στη διαδήλωση, απόπειρα τρομοκράτησης. Σε μια πολύ πιο επικίνδυνη εκδοχή, οι προσαγωγές χρησιμοποιούνται για την ολιγόωρη σύλληψη στοχοποιημένων ατόμων, που η ΕΛΑΣ περιμένει κάτω από το σπίτι τους! Και στην μια και στην άλλη περίπτωση πρόκειται για κρατικές απαγωγές! Προσαγωγές – συλλήψεις 110 εργατών των Ναυπηγείων, δημοσιοποίηση των φωτογραφιών κατηγορούμενων διαδηλωτών για διαπόμπευση και χαφιεδισμό, διώξεις για κακούργημα σε διαδηλωτές, εισβολή της αστυνομίας (μαζί με την εργοδοσία) στο ραδιοφωνικό σταθμό Σέντρα για να διαλύσει συνέλευση απεργών, χρησιμοποίηση συλληφθείσας διαδηλώτριας ως ανθρώπινης ασπίδας(!) από διμοιρία των ΜΑΤ.

Για το καθένα απ’ αυτά θα έπρεπε να ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Είναι άμεση ανάγκη η κινητοποίηση όλων των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της Αριστεράς για να μην περάσει η τρομοκρατία. Μια Κίνηση για τις δημοκρατικές ελευθερίες, κατά της φασιστικής δράσης, είναι απαραίτητη.

 

Πηγή: ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *