Σε άλλες «χώρες» ζουν καπιταλιστές και λαϊκά νοικοκυριά

Τα δηλητηριώδη βέλη που έριχναν ενάντια στους κινητοποιημένους αγρότες Καμπουράκης και Οικονομέας, συναγωνιζόταν τις αθλιότητες που έχουν ξεστομίσει ενάντια στους ξωμάχους της γης οι εκπρόσωποι των καπιταλιστών.(Μίχαλος, Κορκίδης κλπ).

Και τι δεν μας είπαν. Ότι τους αγρότες τους διακρίνει έπαρση (πάλι καλά που δεν τους χαρακτήρισαν «τραμπούκους» όπως η Μπατζελή), ότι «πρέπει οι αγρότες να συνειδητοποιήσουν ότι με την στάση τους πλήττουν άλλους κλάδους εργαζομένων όπως οι εξαγωγείς και οι ξενοδόχοι που έχουν κάνει επενδύσεις…».
Επαιξαν δηλαδή την γνωστή κασέτα που παπαγαλίζουν τα κυβερνητικά φερέφωνα κάθε φορά που ένας κλάδος εργαζομένων προχωράει σε εργατικό αγώνα.

Για να «τεκμηριώσουν» μάλιστα τις θέσεις τους έβγαλαν στο τηλέφωνο ένα πρόεδρο ξενοδόχων για να πει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις τους «καταστρέφουν» γιατί «επιμηκύνετε» ο χρόνος για να φτάσουν οι πελάτες τους στα ξενοδοχεία, και κάποιον Γ. Κασσιμάτη πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκετε (προφανώς για να τακτοποίηση της μπίζνες του κλάδου του) για να χύσει το δηλητήριο του.

Και τι μας είπε αυτός ο καπιταλιστής: «Η χώρα μας και το γόητρο της χώρας μας έχει τρωθεί πάρα πολύ από τις εικόνες που δείχνουν τα ξένα κανάλια. Κατόρθωσε η αγροτική συντεχνία να μας κάνουν «διάσημους» σε τέτοιο βαθμό που ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Ελληνες»!!!

Με τις απόψεις του καπιταλιστή φάνηκε και να συναινεί ο Οικονομέας για να πάρει πληρωμένη απάντηση απ’ τον αγρότη του μπλόκου του Προμαχώνα: «Αν οι αγρότες κάνουν διεθνώς ρεζίλι την χώρα πες τε μου εσείς κ. Οικονομέα που ξέρετε καλύτερα την δημοσιότητα. Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το Βατοπέδι ο Χριστοφοράκος … όλα αυτά την κάνουν την χώρα μας;».
Τουμπεκιάστηκε ο δημοσιοκάφρος και γύρισε αλλου την συζήτηση, αναγνωρίζοντας όμως ότι είχε δίκιο ο αγρότης.

Δεν είχε καλύτερη μεταχείριση και ο βουλευτής της Ν.Δ., Κ. Γκιουλέκας που τον έκαναν με τα κρεμμυδάκια σε αντίθεση με τον Σηφουνάκη του ΠΑΣΟΚ που τον αντιμετώπισαν με γαλαντομία.
(Είναι γραμμή του Mega να στηρίζει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση)

«Θυμάμαι σαν τώρα τον πρώην πρωθυπουργό», είπε ο Οικονομέας στον Κ. Γκιουλέκα, «τον κ. Καραμανλή να λέει ότι κάθε δυο-τρεις μήνες θα ήταν στις Βρυξέλες για να διεκδικεί αγροτικά δικαιώματα και τελικά περισσότερες επισκέψεις έκανε στο Αγιο Ορας και στο Βατοπέδι παρά στις Βρυξέλλες».
Στην ίδια κατεύθυνση και ο Καμπουράκης επέπληξε την Ν.Δ «για τις επιδοτήσεις που χάθηκαν».

Με τον Σηφουνάκη, το είπαμε. Η αντιμετώπιση που είχε από τους δημοσιοκάφρους ήταν με το γάντι.
Τον άφησαν να λέει το κυβερνητικό τροπάριο χωρίς καμιά διακοπή, χωρίς την παραμικρή ένσταση στα λεγόμενα του.

Αε παρακολουθήσουμε επιγραματικά τα λεγόμενα του κυβερνητικού βολευτή.

Αρχικά, ο Σηφουνάκης, προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις: «Τα τελευταία 15 χρόνια η κοινή γνώμη έχει εθιστεί σ αυτόν τον χρόνο στις απεργιακές κινητοποιήσεις».
Μετά να κινδυνολόγησε όπως κάνουν τελευταία τα κυβερνητικά στελέχη: «είναι πανθομολογούμενο ότι στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας δεν βρέθηκε ποτέ».
Δεν παρέλειψε να ρίξει και τις σπόντες του για καθοδηγούμενες κινητοποιήσεις: «Από την άλλη ο πολίτης προσπαθεί να διερμηνεύσει γιατί σε μια κυβέρνηση που έχει δυο μήνες στην εξουσία, (σ.σ ξέχασε να μετράει και τις μέρες), υπήρξε αυτή η κινητοποίηση και τέθηκαν θέματα τα οποία δεν είναι δυνατόν κάτω απ’ αυτή την συγκυρία να τα αντιμετωπίσει».
Και στο φινάλε πέταξε και την παπαριά που προκάλεσε ειρωνικά χαμόγελα στο πάνελ: «Ολοι αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Εμένα με έχουν συναντήσει πολίτες που μου λένε εγώ είμαι διατεθειμένος να δώσω τον μισθό μου προκειμένου να σωθεί η οικονομία»!

Ένα πολύ σύντομο σχολιασμό στα λεγόμενα του Σηφουνάκη ουσιαστικά στεκόμενοι σε μια φράση του που είναι το μοτίβο όλων των αστικών κομμάτων: «Είναι πανθομολογούμενο ότι στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας δεν βρέθηκε ποτέ».

Δεν είναι σε «κρίσιμη οικονομική κατάσταση η χώρα» γενικά κι αόριστα. Σε οικονομικό αδιέξοδο είναι τα λαϊκά στρώματα και κάποια τα οδήγησαν εκεί χωρίς κανένας να πληρώσει ποτέ για την λεηλασία του εργατικού ιδρώτα.

Οι ντόπιοι καπιταλιστές δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το ομολογούν τα τελευταία τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), που λένε ότι οι Έλληνες πλουτοκράτες είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες στις καταθέσεις τους, απ’ όλο τον κόσμο στις τράπεζες του εξωτερικού.

Το είδαμε πρόσφατα όταν διαβάσαμε ότι μόνο το 9μηνο Γενάρης – Σεπτέμβρης του 2009, χρονιά της κρίσης, τα κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών έφτασαν στο αστρονομικό ποσό των 11,8 δισ. Ευρώ. (Και για να σας δώσουμε ένα μέτρο σύγκρισης σας λέμε ότι οι κοινωνικές δαπάνες που προβλέπονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για όλο το 2010 δεν ξεπερνούν τα 4 δισ. Ευρώ)!

Το διαπιστώσαμε πριν λίγες μέρες όταν δημοσιεύματα φυλλάδων έφεραν του Ελληνες εφοπλιστές να έχουν κάνει τις μεγαλύτερες επενδύσεις απ΄ όλους τους συναδέλφους τους του κόσμου.

Το επιβεβαιώσαμε πρόσφατα όταν πληροφορηθήκαμε ότι μια δράκα νεόπλουτων καπιταλιστών που έχουν στην κατοχή τους πάνω από 10.000 (!) «οφ σορ» εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, που διακινούν κάθε χρόνο το αστρονομικό ποσό των 500 δισ. ευρώ από τις Μπαχάμες μέχρι τα νησιά Καϊμάν, διδάσκοντας το «ελληνικό δαιμόνιο» της φοροδιαφυγής σε όλο τον πλανήτη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης του. (Ρωτήστε τον Βουλγαράκη κάτι ξέρει παραπάνω).

Ας σταματήσει λοιπόν το παραμύθι της «κρίσιμης οικονομικής κατάστασης της χώρας».

Δεν είναι το ίδιο η άνεργη εργάτρια του Λαναρά με την Αγγελοπούλου.

Δεν έχει καμιά σχέση ο εργάτης των 700 ευρώ με τον Μπόμπολα και τον Κόκκαλη.

Σε άλλες «χώρες» ζουν καπιταλιστές και λαϊκά νοικοκυριά κι ας κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει ο Σηφουνάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *