Επιδιώκουν κι άλλα θύματα;


Πριν καιρό οι δυνάμεις κατοχής των ΜΑΤ που υπάρχουν στην Λευκκίμη Κέρκυρας είχαν την ουσιαστική ευθύνη για τον θάνατο μιας γυναίκας. Δεν την πλήρωσε κανένας γ’ αυτό και έγιναν πιο προκλητικοί.
Σήμερα μπροστά στις κινητοποιήσεις των κατοίκων συνέχισαν τους τραμουκισμούς τους φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να συλλάβουν τον καρδιοπαθή παπά του χωριού με τις αστείες κατηγορίες για σύσταση συμμορίας – υποκινητή και αντίσταση κατά της Αρχής.

Παρακάτω το ρεπορτάζ όπως περιγράφετε στην ιστοσελίδα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Η Γερμανική κατοχή σεβάστηκε τον Δημοκρατικό Λαό της Λευκίμμης. Τα ΜΑΤ όμως ΟΧΙ.
Για άλλη μια νύκτα Ο Λαός της Λευκίμμης γεύτηκε τα κλομπς, τα χημικά και τα δακρυγόνα του ΧΗΝΟΦΩΤΗ που θύμισαν για άλλη μια φορά τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ.

Σήμερα το απόγευμα εξαγριωμένοι 15 – 20 κάτοικοι, που παράνομα έχουν καταπατηθεί τα κτήματά τους πριν από μερικές μέρες από τον εργολάβο διενεργώντας διαπλάτυνση στον δρόμο που οδηγεί προς τα ΧΥΤΑ, προσπάθησαν να επαναφέρουν τα χαντάκια στην προηγούμενη κατάσταση οριοθετώντας πάλι τις ιδιοκτησίες του στην προηγούμενη κατάσταση.

Τότε ο Διοικητής του αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, έδωσε εντολή και απομάκρυνε το σκαπτικό μηχάνημα.

Μετά από αυτή την ενέργεια οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν διότι είδαν την αστυνομία να προστατεύει τα συμφέροντα του εργολάβου και όχι του Λαού, το νέο διαδόθηκε και άρχισαν να έρχονται και άλλοι κάτοικοι.

Πολλές προσπάθειες του Καθηγητή Ιατρικής Γενετικής Ιατρού Νίκου Πανδή να πείσει την Αστυνομία να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα ψύχραιμα απέβησαν μάταιες.

Επενέβησαν τα ΜΑΤ και τότε άρχισαν για άλλη μία φορά τα επεισόδια.

Μαρτυρίες κατοίκων αλλά και του Ιερέα του Χωριού μιλούν για προκλητικές ενέργειες και βρισιές που δέχονταν τα γυναικόπαιδα της Λευκίμμης από τους Άνδρες των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένταση σε όλη την περιοχή και ο κόσμος κατευθύνθηκε προς το κέντρο, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κέντρο της Λευκίμμης και ακολούθησαν συμπλοκές με αποτέλεσμα να πνιγεί η περιοχή στα δακρυγόνα και να γίνουν ζημιές στο αστυνομικό τμήμα της Λευκίμμης ενώ κατά την διάρκεια της νύκτας ακούγονταν πυροβολισμοί μέσα στο χωριό.Πάρα πολλοί κάτοικοι μεγάλης ηλικίας και παιδιά είχαν αναπνευστικά προβλήματα.
________________________________________________________________________

Εδώ να επισημάνουμε κάτι. Οταν ξεκίνησαν υα γεγονότα στην Λευκκίμη ο γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, έδωσε συνέντευξη Τύπου. Στην αρχή ξεκαθάρισε πως «οι κάτοικοι της Λευκίμμης έχουν πλημμυρίσει από οργή και αγανάκτηση λόγω της απαράδεκτης, άκαμπτης στάσης της κυβέρνησης που προκλητικά αγνοεί το παγκερκυραϊκό αίτημα της απομάκρυνσης των ΜΑΤ από την περιοχή». Ομως, ο τρόπος που εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους δεν οδηγεί πουθενά. «Καταλήγοντας ο Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, κάλεσε τους κατοίκους της Λευκίμμης να μετατρέψουν τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση σε μαζικό λαϊκό πολιτικό αγώνα ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας μορφές πάλης που να συσπειρώνουν όλο και περισσότερες δυνάμεις… Μόνο ένα μαζικό, ισχυρό λαϊκό κίνημα, που θα συμπορεύεται με τα ταξικά εργατικά σωματεία, είπε, θα έχει την υποστήριξη των κατοίκων του νομού της Κέρκυρας, για να φύγουν τα ΜΑΤ, να σταματήσει το αντιπεριβαλλοντικό έργο στη Λευκίμμη και να υπάρξει άμεσα επανακαθορισμός του σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων» («Ριζοσπάστης», 18.6.08).

Αρα, παρατήστε Λευκιμμαίοι τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ και γυρίστε εκεί που σας κρατούσαμε τόσα χρόνια χωρίς να βγει τίποτα. Τι θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που δηλώνει επαναστατικό; Να καλέσει όλους τους εργαζόμενους της Κέρκυρας να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των Λευκιμμαίων. Να οργανώσει εκδρομές κάθε Κυριακή, μεταφέροντας εργαζόμενους και νεολαία απ’ όλη την Ελλάδα, που θα σταθούν στα οδοφράγματα δίπλα στους Λευκιμμαίους. Να βάλει ολόκληρη την κοινοβουλευτική του ομάδα επικεφαλής μιας διαδήλωσης που θα σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ. Αυτά (και όχι μόνο) θα έκανε ένα επαναστατικό κόμμα, όχι οι αστορεφορμιστές του Περισσού.

Η στάση της τοπικής ηγεσίας του ΚΚΕ πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις με αποτέλεσμα η δημοτική παράταξη του πρώην δήμαρχου Λευκιμαίων Κουλούρη που πρόσκειται στο ΚΚΕ να έχει ουσιαστικά διαλυθεί αφού με ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα παραιτήθηκαν 28 μέλη (σχεδόν το σύνολο) της Δ.Α.Κ (Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση) στον Δήμο Λευκιμαίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *