Να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης εργασίας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Η κατάσταση με τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τόσο στον κλάδο του βιβλίου, όσο και γενικότερα έχει φτάσει σε ακραία σημεία. Το να πληρώνεσαι κανονικά και έγκαιρα τον μισθό σου είναι πλέον η εξαίρεση. Στις περισσότερες επιχειρήσεις, η καθυστέρηση πληρωμών έχει γίνει ο κανόνας.

Είμαστε εργαζόμενοι και όχι συνεργάτες / μέτοχοι στις επιχειρήσεις. Δεν δεχόμαστε στο όνομα της κρίσης, την οποία δεν δημιουργήσαμε εμείς, να δουλεύουμε εθελοντικά δανείζοντας τα αφεντικά μας. Έχουμε ανάγκες, έχουμε αξιοπρέπεια.

Ο σύλλογός μας στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων από το βιβλιοπωλείο της Εστίας που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 20 Σεπτέμβρη, διεκδικώντας μισθούς 7 μηνών. Θα είμαστε μαζί τους ενεργοποιώντας κάθε δυνατό μέτρο νομικής και συνδικαλιστικής πίεσης.

Οργανώνουμε δίωρη διαμαρτυρία (11.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ) έξω από το βιβλιοπωλείο της Εστίας (Σόλωνος 60), την Τετάρτη 31 Οκτώβρη.

Καλούμε όποιον συνάδελφο μπορεί, να στηρίξει αυτή την κινητοποίηση.

ΚΑΝΕΝΑΣ  ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!
Συλλογικότητα – Αντίσταση – Αλληλεγγύη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 β’ όροφος ΕΞΑΡΧΕΙΑ, 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr,   www.bookworker.wordpress.com

Ακολουθεί το κείμενο των 6 συναδέλφων από το βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ:

Σήμερα, στις 17/10/2012, είναι η  28η μέρα της επίσχεσης των 6 εργαζομένων του ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Ι. Δ. ΚΟΛΛΑΡΟΥ – Ι. ΚΑΡΑΪΤΙΔΗΣ & Σια Α.Ε. στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές από το Μάρτιο και Απρίλιο του 2012 έως και σήμερα.

Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας που, με την από 2-10-2012 προσωρινή διάταξη της Προέδρου του, πιθανολόγησε τον κίνδυνο ματαίωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, λόγω αφερεγγυότητας της εταιρίας και απαγόρευσε κάθε νομική και πραγματική μεταβολή της ακίνητης περιουσίας της μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 13-11-2012. Με την εν λόγω αίτησή τους οι εργαζόμενοι ζητούν την προσωρινή επιδίκαση των απαιτήσεών τους και την συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των καθών η αίτηση εταιριών και του νομίμου εκπροσώπου του ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Ι. Δ. ΚΟΛΛΑΡΟΥ – Ι. ΚΑΡΑΪΤΙΔΗΣ & Σια Α.Ε., Ιωάννη – Κωνσταντίνου Καραϊτίδη.

Οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει και στην Επιθεώρηση Εργασίας και η εργατική διαφορά θα συζητηθεί στις 25 Οκτωβρίου 2012. Οι εργαζόμενοι επιφυλάσσονται, κατά τη συζήτηση της εργατικής διαφοράς, να ασκήσουν κάθε δικαίωμά τους, μεταξύ των οποίων και ποινική δίωξη, κατά των νομίμων εκπροσώπων της εργοδοσίας τους, σε περίπτωση που δεν καταβληθούν οι μισθοί τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *