Νεοναζιστικές κότες

Από την εφημερίδα “Κόντρα”

Είναι προφανές ότι οι νεοναζί διαφημίζουν τους τραμπουκισμούς τους, λεκτικούς και σωματικούς, γιατί θεωρούν ότι αυτό «πουλάει» στο εκλογικό ακροατήριο που απευθύνονται.

Σπάνε πάγκους μεταναστών στα πανηγύρια και μοιράζουν οι ίδιοι τα βίντεο. Βρίζουν εν χορώ τα άλλα κόμματα στη Βουλή και φροντίζουν να τραβήξουν δικό τους βίντεο από τα θεωρεία, το οποίο επίσης διαδίδουν. Χαρακτηρίζει η Ζαρούλια τους μετανάστες «υπανθρώπους» και επίσης μοιράζουν το βίντεο. Ολα αυτά τα περιστατικά είναι στημένα (και τα εντός Βουλής), για να κάνουν στη συνέχεια προπαγάνδα με τα βίντεο. Από τότε που ο Κασιδιάρης κατέβρεξε τη Δούρου και χαστούκισε την Κανέλλη και όχι μόνο δεν τους κόστισε, αλλά τους απέφερε και κέρδη.

Υπάρχουν, όμως, θέματα τα οποία φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι. Είναι αυτά που συγκροτούν τον λεγόμενο «ελληνοχριστιανικό πολιτισμό», με τον οποίο οι νεοναζί, για ιδεολογικούς λόγους, δεν είχαν και τόσο καλές σχέσεις. Αυτοί συγκροτήθηκαν ως οπαδοί του Χίτλερ και του Ες και όχι σαν παραδοσιακοί ακροδεξιοί της Ελλάδας. Ελα, όμως, που το ακροατήριο τους δεν γουστάρει Χίτλερ, ούτε παγανισμούς και σατανισμούς. Οταν, λοιπόν, αποκαλύπτεται κάτι τέτοιο ή τους ξεφεύγει κάτι τέτοιο, κάνουν τις κότες.

Τους την έπεσε ο δεσπότης της Σιάτιστας και απάντησαν με μια απολογητική ανακοίνωση, σαν μαθητές του κατηχητικού. «Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την Ορθοδοξία σαν απαραίτητο συστατικό του Εθνους μας… Μας αδικεί με όσα είπε και μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας Ιεράρχης πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δε λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι, βλάσφημοι και ανήκουν σε σκοτεινές λέσχες, μυστικές εταιρείες και δόγματα». Ποιος τα λέει αυτά; Ο Καιάδας και ο Ματθαιόπουλος με τα σατανιοτικά μέταλ γκρουπ. Ο θεός «είχε την περίφημη ιδέα να στείλει τον μπάσταρδο υιό του, τον γαμημένο Ιησού Χριστό. Μα τώρα ο διάβολος υπερισχύει… θα αφήσουμε την εκκλησία να σαπίσει σαν το χέρι που έχει γάγγραινα… Η προστυχιά του υπάνθρωπου του σταυρού… Είδα τις φλόγες να καίνε τον γιο του θεού και τους αγίους του». Αυτά τραγουδάει ο βουλευτής Καιάδας. Και άλλα, που αναφέρονται στα… γεννητικά όργανα της Παναγίας και τον πρωκτό του Χριστού. Αν τα ‘ξερε ο Σιατίστης…

Το ίδιο έκαναν και με το ναζιστικό χαιρετισμό του Μιχαλολιάκου (που δεν γίνεται, βέβαια, για πρώτη φορά). Η πρώτη τους ανακοίνωση έκανε λόγο για το «εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά», που καθιέρωσε το χαιρετισμό «των Ελλήνων Πατριωτών». Χρειάστηκε, όμως, να βγάλουν και δεύτερη ανακοίνωση που μιλούσε για «δήθεν “ναζιστικό” χαιρετισμό» και για δηλώσεις που τις «έκοψαν και έραψαν κατά το δοκούν» τα ΜΜΕ.

Γιατί δεν καμαρώνουν για τα ναζιστικά τους πιστεύω; Γιατί αυτά είναι καλά και τονωτικά για το στενό πυρήνα, τρομάζουν όμως το ευρύτερο ακροατήριο, ξυπνώντας μνήμες. Κρυπτόμενοι σαν κότες αποκαλύπτουν, πέραν των άλλων, την αστική τους φύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *