Να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός


Για «εξοντωτικές» συνθήκες απομόνωσης, με ασφυκτικά κελιά-τουαλέτες, ευρισκόμενα κάτω από το έδαφος, με καγκελόφρακτα παράθυρα 60 cm, που «βλέπουν» σε τάφρο και καθιστούν «άκρως εξευτελιστική» τη συγκατοίκηση με δεύτερο κρατούμενο, αλλά και για ανύπαρκτη δυνατότητα ιατρικής περίθαλψης, που οδηγεί σε επιδείνωση των προβλημάτων υγείας, κάνει λόγο ο Σάββας Ξηρός, με επιστολή του στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”.

Εμείς το λιγότερο που μπορεί να κάνουμε είναι να συμμετέχουμε στην καμπάνια για την αποφυλάκιση του. Κάτω από το κείμενο που ακολουθεί γίνετε συγκέντρωση υπογραφών:

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητάμε να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός, που βρίσκεται κρατούμενος στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού από το 2002, όντας ακρωτηριασμένος, με προβλήματα αναπνευστικά, βάδισης, ισορροπίας, προσανατολισμού, ακοής και όρασης και κινδυνεύοντας με ολική τύφλωση.

Πιστεύουμε ότι ούτε ότι η φύση των αδικημάτων για τα οποία εκτίει ποινή ούτε και η ειδική φόρτιση της υπόθεσης 17Ν μπορούν να αποτελούν πρόσχημα, πολύ περισσότερο αιτία, για να κρατείται ένας άνθρωπος στη φυλακή σ’ αυτή την κατάσταση, με διαπιστωμένο ιατρικά τον κίνδυνο να υποστεί πρόσθετες και ανήκεστες βλάβες.
Τρεις αιτήσεις του μέχρι σήμερα έχουν απορριφθεί.

Ζητάμε, πέρα από κάθε σκοπιμότητα, να αποφυλακιστεί τώρα ο Σάββας Ξηρός, όσο είναι ακόμη καιρός, προκειμένου να μπορέσει να διασώσει το ελάχιστο της όρασης που του έχει απομείνει και να εξασφαλίσει την ελάχιστη φροντίδα για τα υπόλοιπα προβλήματα της υγείας του που βρίσκεται σε οριακό σημείο.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *