Είμαστε Μπανανία

«Επιστρέφουμε στον εργασιακό μεσαίωνα με εντολή της Κομισιόν» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του το «Πρώτο Θέμα» στο οποίο τονίζει: «Απολύσεις χωρίς πλαφόν και αποζημιώσεις. Χάνονται κεκτημένα δεκαετιών-Ζούγκλα στην αγορά εργασίας με πρόσχημα την κρίση».
«Η σκληρή συνταγή της Κομισιόν και του ΔΝΤ που προβλέπει κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του ορίου απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων και εφαρμογή ελαστικού ωραρίου επανέρχεται με το τρίτο πακέτο μέτρων που θα συνοδέψει το Πρόγραμμα Σταθερότητας», σημειώνει η εφημερίδα.

Απ’ την μια η φυλλάδα στο ρεπορτάζ της προσπαθεί να διατηρήσει το φιλοκυβερνητικό της προφίλ μιλώντας για τους κακούς «κομισάριους της Κομισιόν» που επιβάλλουν τα μέτρα στην κυβέρνηση κι αυτή τα εφαρμόζει γιατί χωρίς αυτά «το κράτος θα καταρρεύσει» κι από την άλλη αυτοαναιρείται γράφοντας ότι λαμβάνονται τα μέτρα «με πρόσχημα την κρίση».

Αυτό όμως που μας δείχνει ανάγλυφα την ξενοδουλεία της ντόπιας αστικής τάξης το συναντάμε στην ίδια εφημερίδα σε ένα ολοσέλιδο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου. Εχει τίτλο: Σημειώνει το δημοσίευμα: «Σε μια εποχή που η κυβέρνηση λαμβάνει σκληρά μέτρα λιτότητας περιστολής των δαπανών και περιορισμού των δημοσίων επενδύσεων στο υπουργείο Αμυνας δεν έχουν εκτελεστεί συμβάσεις ύψους 22 δισ. ευρώ. Οσο κι αν μοιάζει απίστευτο είναι ωστόσο αληθινό ….

Τα 22 δισ. –πρόκειται για την ονομαστική αξία των προγραμμάτων αντισταθμιστικών οφειλών που δεν έχουν υλοποιηθεί- είναι χρήματα που έχουν καταβληθεί στις κατασκευάστριες ξένες εταιρείες που προμήθευσαν τις Ενοπλες δυνάμεις με οπλικά συστήματα.
Όμως το “αντίδωρο”, δηλαδή τα ίδια τα offsets που αθροιστικά κοστολογήθηκαν 22 δισ. ευρώ, δεν έχει ακόμα καταβληθεί. Τα χρήματα αυτά, όμως έχουν εκταμιευτεί από το Ελληνικό δημόσιο….

Τη μερίδα του λέοντος την έχουν πάρει οι Γερμανοί, που τώρα αντί να επανεπενδύσουν –ως όφειλαν- τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, τον «στολίζουν» με ύβρεις».

Μιλάμε για εξωφρενικές καταστάσεις που ούτε σε Αγγλική αποικία του 18ου αιώνα δεν θα συνέβαιναν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *