Τιμή και δόξα στη Dalal Al-Moghrabi

Dalal Al-Moghrabi (دلال المغربي‎) 1958 – 11 Μάρτη 1978, την Αντάρτισσα της Παλαιστινέζικης Επανάστασης που βρήκε το θάνατο στη διάρκεια μιας επιχείρησης απαγωγής λεωφορείου μέσα στο Τελ Αβίβ.
Το 1978, μετά από τις συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις των σιωνιστών στα Παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων στο λίβανο, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αποφάσισε ν’ απαντήσει με μια επιχείρηση στην καρδιά του Ισραήλ, που έλαβε την ονομασία Kamal ‘Adwan (όνομα Παλαιστίνιου Αντάρτη που έπεσε στον αγώνα εναντίον των ναζί κατακτητών της Παλαιστίνης).

Η ηρωίδα Dalal Al-Moghrabi, που ανήκε στην οργάνωση Αλ Φατάχ, γεννήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Σάμπρα του Λιβάνου, από μητέρα Λιβανέζα και πατέρα από την κατεχόμενη Χάϊφα.
Λίγο πριν τελέσει το γάμο της (1978), εθελοντικά πήρε μέρος στην ομάδα των Φενταγίν που αποφασίστηκε να κτυπήσουν στην καρδιά του Ισραήλ τον εχθρό και ανέλαβε την αρχηγία μια ομάδας από 10 Φενταγίν.

Λίγο πριν ξεκινήσει για την επιχείρηση, έγραψε στη διαθήκη της, μεταξύ άλλων: «Αν σκοτωθώ θέλω να ταφώ σε Παλαιστινιακή γη… Σας καλώ να μην εγκαταλείψετε ποτέ τον ένοπλο αγώνα εναντίον των σιωνιστών εχθρών, να σταματήσετε τις εσωπαλαιστινιακές διαμάχες και να ενισχύσετε την πάλη εναντίον του Ισραήλ».
Η σορός της ηρωίδας βρήκε την ειρήνη σε τάφο στη Λωρίδα της Γάζας, σε Παλαιστινιακή αλλά κατεχόμενη γη.

Περισσότερα στο Σύβιλλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *