Τι να υποθέσουμε;

«Οπου πάει ο κ. Παπανδρέου εισπράττει πλέον καλά λόγια. Η Μέρκελ χαρακτήρισε γενναία τα μέτρα, ο Σαρκοζί τολμηρά και χτες ο Ομπάμα εκθείασε την ελληνική προσπάθεια».

ΒΗΜΑ

“Η πολιτική στήριξη που εξασφάλισε ο κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο, το Παρίσι και στην Ουάσιγκτον οφείλεται αναμφιβόλως και στο γεγονός ότι η κυβέρνησή του έλαβε, έστω με καθυστέρηση, μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών, που ικανοποιούσαν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Είναι επόμενο το παγκόσμιο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών να εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου εφαρμόζει με ευλαβικό τρόπο της απαιτήσεις της διεθνούς οικονομικής ελίτ.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας όμως έχουν άλλη άποψη και το έδειξαν σήμερα με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις.

Από και κει πέρα όμως δεν μπορεί να μην σταθούμε σε ένα άλλο γεγονός που αναφέραμε εχτές. Κι αυτό γιατί διαβάζοντας τις σημερινές εφημερίδες δεν βρήκαμε την παραμικρή αναφορά ούτε σε μονόστηλο.

Βγαίνει ένας παρακρατικό στοιχείο δημόσια και αναφέρει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν βρέθηκε φυλακή (αναλυτικά γράφουμε εδώ) λόγω «Μαυρίκιας μεγαλοψυχίας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός υπήρξε ένας λαδιάρης πολιτικός.
Και ενώ αυτή την δημόσια καταγγελία την παρακολουθεί το πανελλήνιο δεν συγκινείται κανείς να αντιδράσει.

Τι να υποθέσουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *