Στη μνήμη της Rachel Corrie

Συμπληρώνονται εφτά χρόνια από την ημέρα που τα σιωνιστικά καθάρματα του Ισραήλ δολοφονούσαν εν ψυχρώ την 23χρονη Rachel Corrie.

Η Corrie, ήταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Olympia στην Ουάσινγκτον και ακτιβίστρια συμμετέχοντας σε μια διεθνή οργάνωση (I.S.M) για το δίκαιο και την ειρήνη.
Βρέθηκε στην Παλαιστίνη, στα σύνορα με το Ισραήλ μαζί με συντρόφους της προσπαθώντας να σταματήσει τις Ισραηλινές μπουλντόζες να κατεδαφίζουν σπίτια στις Παλαιστινιακές κοινότητες.

Στα email που έστελνε στους φίλους της έγραφε: «Γκρεμίζουν τα σπίτια ακόμα και αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα! Δεν σέβονται τίποτα και κανένα!»

Στις 15 Μάρτη του 2003, η Corrie πρωτοστατούσε στις αντιδράσεις προσπαθώντας να αποτρέψει την κατεδάφιση σπιτιών και νοσοκομείων στην λωρίδα της Γάζας.
Έτσι σε μια ύστατη προσπάθεια για να σταματήσει μια μπουλντόζα κάθισε μπροστά της πιστεύοντας ότι θα την σταματούσε.

Ο ισραηλινός οδηγός την είδε, αλλά αδιαφόρησε. Προτίμησε να την σκεπάσει με χώμα και μετά να περάσει από πάνω της, επανειλημμένα.

Οι σύντροφοι της τελικά κατάφεραν να σταματήσουν τον δολοφόνο ισραηλινό οδηγό και προσπάθησαν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά ήταν πια πολύ αργά.

Η Rachel Corrie έχασε την ζωή της στα 23 χρόνια, προσπαθώντας να προστατεύσει με το σώμα της και τις ιδέες της το δικαίωμα των Παλαιστίνιων πολιτών για ελευθερία και πατρίδα.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες, μίλησαν για ατύχημα (και φυσικά δεν τιμωρήθηκε ο δολοφόνος) αλλά διαψεύδονται από τις φωτογραφίες και τις μαρτυρίες που υπάρχουν.
Η γυναίκα δολοφονήθηκε με το συνήθη βάρβαρό τρόπο που ακολουθούν οι ισραηλινοί σε όλες τους τις ενέργειες.

Η Rachel Corrie έχει γίνει σύμβολο του παγκόσμιου αγώνα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *