Διοικητές νοσοκομείων για γέλια και για .. κλάματα

Η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» ήδη τείνει να κατακτήσει τον τίτλο του πιο σύντομου ανέκδοτου! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρήκε έναν τρόπο να μας διασκεδάσει, σε αυτές τις δύσκολες ώρες.
Πέρα όμως από αστεία και ανέκδοτα, δεκάδες χιλιάδες πολίτες και εργαζόμενοι έχουν υποστεί τις παρενέργειες των πολυδιαφημισμένων «προσόντων», «βιογραφικών» και μεταπτυχιακών.

Στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα οι δυσλειτουργίες είναι απίστευτες, όμως τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν η Δημόσια Υγεία γίνεται κι αυτή πειραματόζωο.
Οι επιλογές της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής, προκάλεσαν απορίες, ερωτήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις γέλια και σε άλλες την οργή!

Αναφέρουμε ενδεικτικά: Προφανώς, η υπουργός είναι φαν της γνωστής ταινίας «Δεσποινίς Διευθυντής». Σε ανάμνηση του «ναυαρχούκου» έβαλε διοικητή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, τον απόστρατο σμήναρχο Μιχάλη Θεοδώρου. Προφανώς, θεωρεί τους ασθενείς «σμήνος» ή … νεοσύλλεκτους!

Στο Αμαλία Φλέμινγκ, θεωρώντας ότι αφού δεν έχουμε τα σοβιέτ, μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον τον εξηλεκτρισμό, έβαλε διοικητή τον ηλεκτρολόγο-μηχανολόγο Νίκο Θωμόπουλο.

Στην Πολυκλινική το δικηγόρο Παντελή Αμούργη. Μήπως για να μην κάνουν… αγωγές οι ασθενείς;

Στο Οφθαλμιατρείο προτίμησε μια οικονομολόγο, τη Βαρβάρα Μαϊσόγλου.

Για το Δαφνί βρέθηκε ο κατάλληλος διοικητής με το εμβληματικό όνομα Γιώργος Παπαδόπουλος που είναι αρχιτέκτονας-μηχανικός.
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη σχέση αρχιτεκτονικής και ψυχικών νοσημάτων…

Στον Ερυθρό Σταυρό ο νέος διοικητής Λάζαρος Λωτίδης είναι δικηγόρος και πρώην υφυπουργός.

Στο Ασκληπιείο της Βούλας, επειδή είναι κοντά στη θάλασσα προτίμησαν τον Αλέξανδρο Καρκατζό, ναυπηγό(!).

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού προτιμήθηκε ένας χημικός-μηχανικός, ο Θανάσης Μπίνης.

Για τελευταίο και καλύτερο φυλάξαμε τον Θεόδωρο Γιάνναρο που ορίστηκε ως διοικητής στο νοσοκομείο Ελπίς. Για τον συγκεκριμένο κύριο, έχουν υπάρξει δεκάδες καταγγελίες στο παρελθόν, αφού παρανόμος εμφανίζεται ως διαιτολόγος στην εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου και άλλες… ποιοτικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Μανώλης Μανωλαράκης, πρόεδρος της ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, έστειλε επιστολή για θέμα αυτό στον πρωθυπουργό:

«(…)0 κ. Γιάνναρος, γνωστός τηλεοπτικός μαϊντανός από τις 3/2010 είναι διοικητής σε ένα από τα σημαντικότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας, το νοσοκομείο Ελπίς.
Πέρα από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις-show, παρουσιάζει πλούσια “αρθρογραφία” για κάθε σχεδόν θέμα που μπορεί να φανταστεί κανείς (ενδεικτική σάς επισυνάπτεται από πολιτική έως και τη φαλάκρα).
Παράλληλα, δε, αυτοχαρακτηρίζεται πυρηνικός-μοριακός βιολόγος με ειδίκευση στο μεταβολισμό και εξασκεί παράνομα και αντίθετα σε κάθε υπάρχουσα νομολογία το επάγγελμα του διαιτολόγου. (…)

Πόσο σιγουριά μπορεί να νιώθει κανείς, όταν τη διοίκηση ενός νοσοκομείου, με πολλά οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα, αναλαμβάνει κάποιος που το μοναδικό του επίτευγμα είναι η διαρκής τηλεοπτική προβολή;
Ακόμα τον θυμόμαστε με την άσπρη ποδιά να κάνει πειράματα σε εκπομπές του κ. Ευαγγελάτου, να παριστάνει τον διαιτολόγο μπροστά από τελάρα μαναβικής στην εκπομπή της κ. Στεφανίδου και να αγορεύει ως δημόσιος κατήγορος στη Ζούγκλα του κ. Τριανταφυλλόπουλου(…)».

Δεν έχει δίκιο ο πρόεδρος. Δεν είναι και λίγα αυτά τα προσόντα! Μπορεί να τους πήρε μήνες, όμως στο τέλος διάλεξαν σωστά και κυρίως… αξιοκρατικά!

Υ.Γ. Μήπως; Λέω, μήπως, θέλουν με αυτό τον τρόπο να μας σπρώξουν σε ιδιωτικές κλινικές; Λέω….

Κώστας Στοφόρου – “Δρόμος”

0 απαντήσεις στο “Διοικητές νοσοκομείων για γέλια και για .. κλάματα”

  1. ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ σε ότι με αφορά!….Ο πετυχημένος τίτλος της Ανάρτησής Σας τα λέει ΟΛΑ και τα δείχνει ΟΛΑ!Με καλύπτει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *