Το ανέκδοτο του Μπεγλίτης

«Δεν μπορούν να βγουν ορισμένοι κερδισμένοι από την κατάρρευση της χώρας. Δεν μπορούν οι επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα να εκμεταλλευτούν αυτήν την κρίση για να κερδοσκοπήσουν ή να βγάλουν περισσότερα κέρδη. Επιτέλους πρέπει να υπάρξει ένας πατριωτισμός και από τον ιδιωτικό τομέα. Και εμείς, ως κυβέρνηση, θα τον επιβάλουμε. Οσο μπορούμε, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, με όλους τους μηχανισμούς».

Πάνος Μπεγλίτης – αναπληρωτής υπουργός Αμυνας

Για το μόνο που δεν μπορείς να κατηγορήσεις τα ΠΑΣοκικά στελέχη είναι ότι δεν διαθέτουν λεκτικό τσαμπουκά. Κάποιες φορές όμως φτάνει και στον βαθμό αστειότητας. Γιατί αν ακούς τώρα να σου λένε ότι θα «επιβάλουν» «πατριωτισμό» σους καπιταλιστές μόνο να γελάσεις ειρωνικά μπορείς.

«Επιχειρηματικός πατριωτισμός: Σε 10 δισ. ευρώ φθάνουν οι καταθέσεις που πέταξαν τελευταία από τις ελληνικές τράπεζες προς το εξωτερικό. Πρόκειται για μεταφορές καταθέσεων από τα private banking τραπεζών προς θυγατρικές τους στο εξωτερικό. Οι εκτιμήσεις είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων εφοπλιστών και άλλων μεγαλοκαταθετών που είχαν φέρει τα λεφτά τους στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της Lehman Bro-thers», έγραψε το τελευταίο «Ποντίκι».

Κι αυτό είναι το ελάχιστο. «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», λέει η παροιμία και στην περίπτωση των κερδοσκόπων καπιταλιστών επαληθεύεται πλήρως.
Το διαπιστώνουμε στις ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης που διαδέχονται η μια την άλλη, στην κερδοσκοπία που συνεχίζετε και εντείνετε στα καύσιμα ….

Οσο για την μπαρούφα του Μπεγλίτη ότι «πρέπει να υπάρξει ένας πατριωτισμός και από τον ιδιωτικό τομέα» και «ως κυβέρνηση, θα τον επιβάλουμε» αυτό μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *